jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Varför generad över något helt naturligt...?

Publicerad 2012-10-28 22:58:31 i Allmänt,

Frosten nyper lätt i mina kinder och månen, hon står rund och lysande medan hon blickar ned och lite kråmande speglar sig i varje froststjärna som pryder var gren och grässtrå... till och med soptunnan sprakar likt stoft av tusentals stjärnor och är riktigt snygg den också!
 
Jag hissnar även om jag inte är ett fan av kommande årstid där kyla råder och smyger sig innanför vart klädesplagg.
 
I detta nu ligger jag - tro det eller ej - med stövlar på mig i soffan...
Jag köpte ett par kängor från Zalandoo åt Alexandra och hittade ett par superbilliga stövlar till mig själv på deras rea och tillsammans med det presentkort jag hade på 100 kr betalade jag näst intill ingenting för dem.
Det är just dessa nya stövlar jag har på mig just nu och barfota i dem känns det som att jag har ett par mockasiner på mig och de har en mockasininspirerat utseende.De är supergosiga men kommer knappast att tåla vare sig mycket kyla äen om de har ett ulligt gott foder, absolut inget salt och för allt i världen inget slask!
Men gosiga är de ;)
 
Igår var jag med en väninna på invigning av en ny butik i Borås, hennes dotter är butikschef och vi var inbjudna.
Butiken är verkligen jättefin och med Denice som butikschef kommer den också att gå jättebra tror jag då hon både är hjälpsam och kunnig.
 
Ibland känner jag mig så förbannat pryd och jag vill verkligen inte vara det men jag gick och svävade mellan att vara lite lätt besvärad till högröd och gruvligt generad hela tiden.
Denna butik är nämligen en erotisk butik, en mycket smakfull sådan måste jag säga... inte för att jag har varit inne i någon förr men det var väldigt stilrent och hyllorna pryddes av allahanda färger och jag lärde mig en hel del under kvällen när jag fnissande gick och klämde på div saker och en del vibrerade med sån styrka att de näst intill skuttade ur handen på mig! *He, he*
 
Ena väggen pryddes av vackra korsetter... Jag har aldrig ens provat en riktig korsett förr och gjorde det inte igår heller tyvärr... det är så fånigt men jag var så rädd över vad jag skulle få se i spegeln och jag ville inte bryta ihop och bli ledsen vid ett tillfälle likt det. Jag kommer dock att åka dit en annan dag och kanske vågar jag då att prova... och kanske är det till och med fint.
 
Varför blir man generad över sexleksaker? Eller rättare sagt varför blir jag det? År 2012 borde man väl själv kunna ansvara över sin egen njutning och inte skämmas över det vare sig hur man väljer att göra det?
Vad som är lite sorgligt dock är att saker likt detta är väldigt dyra och många är nog som jag och vågar inte ta steget över tröskeln till butiker likt denna. Jo, NU kommer jag att våga det för nu har jag redan varit inne och jag känner ju Denice lite men vad jag menar är att det råder så otroligt mycket fördomar om sexualitet över lag och ivarje fall jag tycker att det är rätt besvärande att tala om... just den biten med att se till sin egen njutning. Ja, visst är det väldigt privat, för det är det ju men samtidigt så är det ju en oerhört viktig sak i våra liv!
 
Jag bara funderar lite... och då brukar inläggen bli så här lite småröriga!
 
Så vid 41-års ålder har jag varit inne i min första erotiska affär... jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det men jag kände mig väldigt neutral, beige och lite transparent när jag gick där mellan hyllorna och verkligen försökte smälta in... kanske känner jag mig mer bekväm en annan gång.
 
Var rädda om varandra och ta hand om Er själva på alla sätt och vis! ;)
 
Marina

Ett litet tips! ;)

Publicerad 2012-10-11 10:28:41 i Allmänt,

Jag vill bara tipsa Er om Air Wick!
Air wick är en liten flaska med träpinnar som doftar supergott!
Bästa rumsdoftaren ever! ;)
 
 

Lilla, lilla Lilly...

Publicerad 2012-10-11 09:27:00 i Allmänt,

Min vän Kiki var ledsen och var orolig över sin Chica som hon lämnat in efter en olycka på Blå stjärnan i Göteborg så för att skingra hennes tankar lite föreslog jag att vi skulle åka ut i skogen med alla våra svansbarn.
Efter lite övertalning packade vi in oss i bilen och begav oss.
 
Vi gick och njöt och småpratade medan alla våra hundar ystra och lyckliga sprang och lekte med sina vänner, alla utom lilla Chili - jourhund - som snällt fick, till sin frustration, vara kopplad.
Vi fann kantareller! Först ett par och sedan fler och fler... det är precis som att ögat måste få se en för att sedan märka att man står som i ett hav av dem.
Vi tog fram bajsåsar och kröp leende fram över den tjocka, mjuka mossan som låg likt en tjock, härlig filt över hela marken. Kantarell efter kantarell åkte ned i påsarna! Solen letade sig trevande ned genom trädtopparna och belyste naturen runt omkring oss. Endast skogens tystnad blandade sig med våra hundars lek och våra samtal. Allt var så perfekt och vackert och vi beslutade oss att packa upp vårat kaffe och sätta oss ned på ett av de gamla nedfallna träd och bara njuta. Jag böjde mig ned för att plocka en sista riktigt fin och stor kantarell och när jag höjer blicken något från marken ser jag att Lilly sitter framför mig och visar upp sitt ben mot mig...
Chocken var obeskrivlig! Ett stort gapande snitt lyste overkligt rött mot mig, jag kunde skönja varje muskel och sena lika tydligt och klart som solen sken över skogen. Hela världen stannade, hjärtat pulserade hårt och skoningslöst och jag kände paniken dra i varje hårstrå över min kropp och jag skrek något samtidigt som Kiki rev åt sig alla koppel medan jag lyfte upp Lilly för att skynda tillbaka genom skogen mot bilen... Jag sprang så gott jag kunde och kroppen skrek i panik medan jag bad till högre krafter att allt skulle ordna sig och att det inte var så illa som det såg ut.
 
Att Kiki trampade på gasen är en underdrift...
 
Väl framme vid veterinärsstationen på Brämhult (Fyrfota) - den som låg närmast och den veterinärsstation som jag brukade rekommendera till alla djurägare som jag lärt känna genom åren - vräkte jag mig ur bilen och flög in genom dörren. Bakom disken stod hela personalstyrkan och såg inte nämnvärt upptagna ut. "Hjälp mig!! Min hund har råkat ut för en olycka, hon är skadad!"  veterinären besvärade sig knappt med att ge mig en blick när han svarade; "Åk till Blå stjärnan!" Jag kunde inte tro mina öron... och jag fäste min blick i veterinärens samtidigt som allt brast och tårarna fullkomligt vällde fram; "Snälla... hon är skadad! Hjälp mig..." Vädjade jag men han kontrade nonchalant. "Nej, vi tar inte emot akutfall, åk till Blå stjärnan!"
Kiki tappade fullständigt både haka och kontroll när hon såg min uppsyn när jag kom utspringande igen och berättade gråtande att de inte tog emot oss...
 
 
Vi flög fram över vägarna med en spottande och svärandes Kiki vid ratten, vi sladdade in framför Blå stjärnan och det kändes som att jag uppgivet snubblade fram mot entrén... Faktum är att jag inte minns så tydligt mer än att jag var tvungen att lämna över min lilla flicka till personalen medan allt än en gång brast för mig.
Där efter följde telefonsamtal till försäkringsbolaget då hör och häpna jag hade försäkrat in min Lilly kvällen innan. Jag har glömt av det gång på gång men då Chica blev skadad tog jag tag i det kvällen innan efter ett samtal med Kiki. Hur som helst, man har 20 dagars karens och man behöver ett friskhetsintyg inom 30 dagar men gällandes olycka ska det gälla från och med att du har tecknat försäkringen och kvinnan som Kiki talade med på försäkringsbolaget lugnade oss med att bekräfta detta och att det inte skulle vara några som helst problem att direktreglera det hela. Jag pustade ut... helt kort visade det sig då direktregleringen inte alls gick igenom! Troligtvis blev försäkringsbolaget misstänksamma över att jag dagen innan försäkrade henne... hur de nu kan tro att man lugnt sitter och väntar i nästan ett dygn med en akut skärskada. Men jag förstår dem samtidigt, det är säkert jättemånga som försöker att blåsa dem. I all röra kom vi plötsligt på att ingen av oss hade någon plånbok med oss och jag som önskat få vara med vid uppvaket av Lilly fick nu inte träffa henne förrän pengarna låg på bordet. Kiki hastade iväg hem för att hämta pengar medan jag satt kvar ensam... ja, jag har nog sällan känt mig så uppgiven, ensam och orolig...
 
Jag samlade mig något och steg fram till kassan och bad på mina bara knän att få träffa min Lilly medan jag förklarade att min vän var på väg med betalningen och att man knappast har med plånboken i skogen.
Äntligen fick jag träffa min Lilly! Vi låg tillsammans på en Bia-bädd och väntade på att Kiki skulle komma... Jag pratade lugnande med henne, jag sjöng till och med lte medan jag smekte och pussade henne över hennes mjuka lilla kropp. Jag förklarade för henne att vi snart skulle åka hem och att allt skulle bli bra snart! Hon vågade inte sluta sina ögon... så fort som hon höll på att somna sträckte hon upp sig för attt åter igen vila sin blick på mig. Hon var helt klart rädd för att somna och vakna ensam, utan mig igen... Lilla, fina stumpan!
Till slut kom min stöttande och fantastiska vän in genom dörren för att förklara att allt var fixat och klart och vi kunde åka hem och det gjorde vi gladerligen efter att vi hade talat lite med en syster och inköp av lite bandage och kompresser.
 
 
 
Lilla, fina flickan... min fina, hoppjerka som behöver vara i stillhet kan ju inte låta bli att skutta omkring på de korta koppelpromenader som vi får hålla oss till. Hon är som en liten känguru i kopplet och jag försöker lugna hennes iver så gott jag kan utan större resultat.
Idag bytte jag hennes bandage och allt såg jättefint ut tack och lov! ;)
Och tack och lov var det bara hennes två hudlager som hade skurits upp och inget där under hade skadats! Vilken änglavakt min lilla måste ha haft vad det nu var hon skar sig på där ute i skogen!
Jag och Kiki ska ta oss upp dit utan hundar någon dag och gå igenom skogen för det kan omöjligt varit en gren eller liknade utan snarare, glas, en snara, taggtråd eller liknande... något som absolut ej bör/ska ligga i naturen.
 
Men där ser man, inte ens i naturen går man säker för skador likt detta och det gör mig så ledsen...
 
Var rädda om varandra!
Marina

Grattis på mig...

Publicerad 2012-10-01 09:30:00 i Allmänt,

Vad tröttsamt fort tiden går...det kan omöjligt vara ett helt år sedan jag fyllde år!
Det bästa är ju ändå att jag aldrig blir äldre än 27...
Skillnaden är ganska stor sedan sist! I år kan jag lojt luta mig tillbaka i soffan då jag inte fyller jämt och därför absolut inte tänker ställa till med ngt kalas!
Nej, nej i år ska jag njuta och inte stressa!
 
Förra året sprang jag benen av mig och på grund av all stress runt omkring mådde jag jättedåligt och minnet sviktar kring hela dagen/kvällen...
Men en sak var riktigt underbart och det var vädret! Om man jämnför vädret från förra året har man svårt att förstå att det är samma årstid, månad och dag!
Förra året var det högsommarvärme och man kunde sitta ute långt in på natten och idag... brrrrr! Det är kallt och det regnar!
 
Så fördelar mot nackdelar!
 
Nackdelar:
* I år är jag ett år äldre och säkert lite mer slapp och rynkig...
* I år får jag inte massor av sköna, fräcka och dyra presenter... ;)
* I år får jag ingen pannacotta och massor av goda pajer...
* Det regnar och är kallt...
 
 
Fördelar;
* I år är jag ett år klokare... har säkert lärt mig massor under året som har gått... kanske ngt ivarje fall även om det inte alltid har varit ngt positivt.
* I år slapp jag bli generad över allt för dyra presenter.
* I år slipper jag städa, dona, laga mat, laga efterrätter och ta emot fullt med människor...
* I år kan jag luffsa runt i myskläder hela dagen!
* I år har jag Lilly!!
* I år kommer inte telefonen att gå varm... och om den gör det skiter jag i att svara!
* I år slipper jag lägga ut flera tusen på mat och dryck uatn nöjer mig med en fryspizza så länge som jag slipper laga mat.
* I år är det inne-mysväder!
 
Jämnförelsevis tycker jag att fördelarna överväger starkt!
Det blir nog en skön dag!
 
 
Jag tar med mig det år som har gått, viker det och lägger det i bakfickan!
Det har hänt både bra och dåliga saker under året och det är så som livet är... och ett par fler bekymmerhetsrynkor har bildats mellan ögonbrynen och kanke har jag blivit lite allvarligare.
Jag har mist en vän jag älskade och litade på men funnit flera andra... tyvärr kan man inte byta någon mot en annan men jag är så glad över de underbara vänskaper som jag har mött!
Intressanta och goda människor som jag hoppas att jag vågar ta till mig till 100 % så småningom och lita på att det är innerligt och ärligt... och att de tycker om och älskar Marina (mig) för den jag är.
Den biten är ju lite svår då jag inte älskar mig själv så tvivlar jag alltid på vad andra ser... jag blir osäker och det känns som att jag snubblar och famlar mig fram genom livet hela tiden och jag är rädd för att visa hela mig för tänk om jag är så där ful, dum och jobbig som jag själv känner mig?
 
Jag tar med mig detta året på gott och ont!
 
I övrigt svider tröttheten i ögonen och då denna dag ser ut att bli en kravlös sådan kan jag med gott samvete gå och lägga mig ngr timmar med mina varma och finaste svansbarn!
Chili har börjat aklimatisera sig och har sovit fint sin första natt utan matte!
 
Nä... så ett litet försiktigt grattis till mig!
 
Var snälla mot varandra!
 
 

 

 

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela