jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Jul, jul strålande jul!

Publicerad 2013-12-17 17:32:26 i Allmänt,

Alexandra står i köket och förbereder sig för att steka pannkakor!
Kylen ekar tom så idag får det bli pannkakor men vad vi ska ha till är ett litet problem!
Det hade varit gott med rå rödlök, creamfraich och stenbitsrom... eller som sötalternativ sirap men som sagt idag ekar kylskåpet tomt!
 
Jag har lyckats att fräscha till det lite på nedervåningen idag men nu svider det så jag blir tokig i benen, armarna, axlar, nacke och ansikte... det är verkligen svårt att beskriva med annat ord än att det just svider. Det är som när man ramlat och skrapat upp ett knä bara att det inte slutar svida och bränna som det tillslut gör med ett sår.
 
Nu är jag riktigt tråkig som besvärar Er med mina sjukdomssymptom men det får bära eller brista! 
Mina händer har blivit värre... jag kallar det för stresspsoriasis... det är en slags psoriasis - med ett helt annat namn - och den blossar upp när jag har mycket omkring mig, det svider och kliar. 
 
Jag kan inte sluta oroa mig över julen och hur jag ska kunna axla det utan att bli allt för dålig... det är så mycket som ska hinnas med och jag vill att julmysighetskänslan ska infinna sig! Visst, visst... det blir jul även om huset inte är städat, granen inte är uppe, godis ej bakat... men det blir inte det samma! Jul är ändå... jul och en av de få dagar som man verkligen sitter ned tillsammans och umgås till 100%... jag vill kunna finna en njutbarhet i det hela och det tillsammans med De jag älskar... det är viktigt!
 
Våra jular är lugna och sköna utan för mycket spring och det är positivt för annars hade jag absolut inte kunnat medverka.
Vi äter lunch med mor och far, syster och systerdotter där vi även tittar på Kalles jul (medan pappa diskar :P ) och sedan åker vi hem och är med våra svansbarn dricker glögg, äter godis och bara njuter av varandra!
För mig handlar julen om kärlek, familj och gemenskap!
 
Var rädda om varandra där ute i kylan och mörkret!
Var vänlig och var kärleksfull även mot människor som Du inte ens känner... alla är värda ett vänligt ord, en omtänksam beröring, några fina ord och att man möter Deras blick!
 
Kärlek! <3
 
Namaste
 
Marina
 
 
 
 
 
 
 
 

Mörka dagar...

Publicerad 2013-12-17 00:35:33 i Allmänt,

Idag har varit en mörk dag...
När jag försökte vakna till hoppades jag att klockan skulle vara tillräckligt tidig för att jag med gott samvete skulle kunna vända mig om och sova vidare i några timmar!
Hur gör man när man aldrig är utvilad?
Ja, det är bara att göra det bästa av situationen... ibland rusar jag ut på toaletten det första jag gör och kräks av utmattning... men jag kan ju inte sova bort hela mitt liv för det skulle jag lätt kunna!
 
Det är ett mörkrets tid nu innan det vänder och ljuset så småningom åter igen börjar att ta fart!
Då är det också extra tungt när en utmattning konstant hänger som en luddig, kvav filt över huvudet...
 
Vilken tur att man kan göra mycket praktiskt från en laptop... på magen ligger den och tronar medan jag ligger i soffan lätt uppallrad.
Idag har jag inte haft det särskilt stressigt vilket har passat mig fint då jag inte skulle orkat med några större eller svårare fall just idag... visst har det varit en hel del pm och mail men ändå inte mot vad det brukar vara.
 
Illamåendet är väldigt jobbigt... och yrseln!
Satt just som ett vått troll på toalettstolen med vattnet strilande utmed kroppen och svalde - jag hade stått i duschen och hoppas att det skulle gjort att jag skulle mått lite bättre - för att slutligen hulka över handfatet.
Nu ligger jag åter igen i soffan... och försöker fokusera blicken på skärmen för att mota bort illamåendet.
 
Regnet smattrar mot de svarta blanka fönsterrutorna och hundarna tittar missnöjt på mig var gång det är dax att gå mot ytterdörren! Nej, de tycker inte att vädret visar sig från sin bästa sida heller!
Uterummet är när som helst klart, Micke har några bräder kvar som ska upp och sedan målas och där efter är det klart efter lite städning... ngr fler lyktor och ljus kan jag nog absolut klämma in där och en ljuskrona ska upp i taket. En stor, stor väntapad skall bredas ut till hundarna och sedan kan vi allihop mysa ihop oss där ute framför kaminen under kvällarna... och alla med en flaska glögg eller två är välkomna! 
 
 
Nu i dagarna är det dax att börja vässa armbågarna och förbereda sig för att åka in till stan och shoppa julklappar!
Vet Ni vad jag tycker är väldigt märkligt??
Det är avsaknaden av förvaringsskåp! Förr om åren fanns det alltid förvaringsskåp som man kunde lägga saker i så att man slapp bära omkring på allt vid exempelvis julshopping men nu finns det inte ett enda i hela stan, helt värdelöst om man inte har bil vilket faktiskt alla inte har.
För mig och många andra som inte ens kan bära en handväska utan att få värk skulle skåp likt det underlätta oerhört mycket.
Jag bävar för att åka in och handla då jag vet hur dålig jag är och hur timmarna flyger iväg och hur dåligt jag kan ta hand om mig själv under den tiden...
Men jag överlever i år också även om den energin tar så väldigt lång tid att hitta tillbaka till... jag får glädja mig när barnen öppnar sina klappar på julafton och då känna någonstans att det kanske ändå var värt det.

Innan jul vill jag ju även hinna få det lite julfint... granen ska upp och pyntas och jag vill hinna göra julgodis tillsammans med min dotter, något som är tradition!
Rykande åtgång är ett måste och någon kola och tryffel likaså... 
Det är en vecka fram till jul... jag har julångest!
 
Var rädda om Er och hjälp varandra!
Ta hand om varandra och ta inte varandra för givet... ingen vill bli tagen för given!
Visa varandra kärlek och möt alla med ett leende och respekt!
 
Kärlek och kramar!
 
Marina
 
 
 
 

Har Du varit snäll?

Publicerad 2013-12-15 18:29:00 i Allmänt,

Snart är detta året till ända...
Kan Du tänka tillbaka på året med en eftertanke och stolthet?
Eller känner Du ångest över allt som Du tycker att Du borde och ville ha gjort?
Kan Du vara stolt och kanske ändå lite nöjd över att Du har varit den medmänniska som Du önskar från andra?
Har Du räckt ut Din hand mot behövande och ställt upp i den mån Du har haft möjlighet till? Eller har Du valt att blunda och gå förbi?
Känner Du att Du har försökt att förändra i det lilla eller kanske till och med i det stora för att vår värld ska bli en bättre plats att leva på eller har Du suttit med Dina skygglappar och ansett att det inte angår Dig och att bara Du mår tillräckligt bra och har det Du behöver så är världen god nog för Dig?
 
Ja... snart vankas ett nytt år fyllt med förhoppningar eller kanske med bävan lite beroende på hur och var vi lever och vad vi är födda med! Alla lever vi med olika förutsättningar men vad vi alla kan göra är att möta varandra med respekt och kärlek och tillsammans mota bort och motarbeta all ondska med det lilla som just vi som enskilda människor förmår!
Det är viktigt att vi vågar stå upp tillsammans och säga NEJ eller STOPP!
 
En bild som just idag har etsat sig fast i mitt minne är en ung kille som sätter eld på en hund...  jo, Ni läste rätt.
Hur blir man så ond och vad har man för människor runt omkring sig?
Finns det ingen där som ser och som kan stoppa denna galenskap?
Finns det ingen som kan rädda denna unga man och de varelser som kommer i hans väg?
Var finns kärleken där?
 
Är det så svårt att visa varandra kärlek och att låta andra människor också verkligen få känna sig älskade och sedda av oss?
Det är så viktigt att vi får känna oss en del av något  och det är så lätt att halka in på "dåligheter" just bara för att på något vis bli just sedda... oavsett!
 
 
Vi måste vara rädda OM varandra... inte FÖR varandra!
 
Så om Du nu sätter Dig i några minuter och rannsakar Dig själv... vad har Du gjort detta året som Du är riktigt stolt över och som Du känner en värme i Ditt sinne över?
Jag hoppas att det finns mycket att hämta där och att Du inte ångrar något utan tar varje steg som en lärdom!
 
Försök att inte bara nöja Er med att vara älskvärda mot just Era nära och kära... det finns så många fler som behöver Er värme, godhet och kärlek vare sig det gäller omtanke, vård eller kanske till och med av ekonomiska skäl... för så är det, en del av oss har större plånbok än andra och kan hjälpa på det viset medan andra likt jag själv istället bidrar med min tid. Det finns så många olika vis att visa att vi bryr oss, vad är Ditt?
Det hjälper inte att bara vara snäll invid jul, nej det är en "livstil", något alla borde sträva efter att försöka vara året om vad det än gäller!
 
Jag tänker oerhört mycket på detta då jag ser så otroligt mycket, avund, bitterhet, missunsamhet och utnyttjande hos människor samt ren och skär ondska. Jag har så fruktansvärt svårt att förstå varför man är medvetet elak eller vad det är som gör att en del människor väljer att inte se och hela tiden tänker ur ett helt egoistiskt perspektiv och tar beslut där av också... jag tycker att det är väldigt sorgligt!
 
Själv känner jag faktiskt att jag har mycket att glädjas över när jag blickar bakåt på året som har gått!
Jag har hjälpt både djur och människor och jag har verkligen försökt att vara en god medmänniska, jag har gjort vad jag har mäktat med och lite till... 
Just nu skulle jag verkligen bara vilja få stänga ned lite grann och vila från allt då jag känner att min kraft sinar mer och mer...
 
Lova mig nu att bränna Era skygglappar, öppna Era ögon och var i nuet!
Var kärleksfulla, varma och vakna över vad som händer runt omkring Er och i världen!
Vi alla kan göra skillnad, det kan vi faktiskt!
 
Kärlek, ljus och värme till Er alla där ute!
 
Namaste
 
Marina

Andra ljuset tänds...

Publicerad 2013-12-08 23:35:00 i Allmänt,

Ibland blir jag så frustrerad...
Varför är det så svårt för en del att tänka "kärlek"?
Varför är det alltid lättare för en del att gå ned på en nivå där sulor slits än att tänka ett litet steg till... "Jag kan så mycket bättre än det här!"

Jag känner hur hela min kropp rister av en lång och ljudlig suck och vill bara gråta över en del människors enfald och egoism.
 
Idag tänder många andra ljuset i advent och vi går mot en högtid som även för många står för kärlek och förståelse... men det skulle kunna stå för precis vad som helst då människor likt förbaskat inte strävar efter något av det och det är så tragiskt.
Folk talar mycket om kärlek i Juletid men är det ändå inte så att en högtid inte ska behöva handla om kärlek då det är något som vi alla bär med oss men troligtvis är många väldigt snåla med sin kärlek och verkar inte förstå att just kärlek är en av de få saker som Du kan ödsla med och där igenom få tillbaka ännu mer!
 
Två veckor till Julafton, en högtid som barn antingen ser fram emot eller något De bävar för...
Storhelger kan vara våldsamma och skrämmande... många barn gömmer sig under sängen med ansikten strimmiga av tårar och med ögon vilt uppspärrade av skräck.
För dessa barn gäller ingen "glädjens tid"....
Det är vid denna tid man märker ett klart överflöd hos en del och hur extrem fattigdomen i Sverige är för andra...
 
Idag var jag och min Sanna hos min mamma och pappa för ett lussebak!
Jag hade även med mig min Alice för att hon skulle få sin beskärda del av ensamtid med mig!
En annan Alice som var där var min fina systerdotter som var en välkommen överraskning!
Min mamma brukar hjälpa mig med att baka lussekatter varje år då mina händer inte klarar av att knåda ihop degen, det har samtidigt blivit en kär tradition!
 
 
I Onsdags fyllde min vackra dotter 17 år och i Tisdags mötte jag upp henne inne i stan efter skolan!
Vi gick till en favoritPizzeria inne i Borås där vi åt gott och mös lite tillsammans innan vi gick vidare!
Sanna fick sedan välja ut ett par örhängen som hon ville ha och där efter styrde vi kosan mot hårsalongen Vivåga där jag beställt en tid till Sanna.
Hon blev sjukt snygg i håret och så väldigt nöjd att det var värt varenda öre och mer där till på denna inte allt för billiga salong!
Det var på det hela en väldigt lyckad och mysig kväll!
På Onsdagen var vi bjudna till min mamma på tårta då lilla dotter inte gillar att bli firad tog vi det lite som en vanlig fika! 
 
Jag och Micke har varit ensamma i helgen och altanen börjar ta form ordentligt nu!
Den är strax klar och vi har så smått börjat pynta med lite lyktor och annat nödvändigt som behövs!
Vi tände upp kaminen, och satte oss med var sin mugg glögg och lyssnade på julmusik och bara njöt... det var riktigt mysigt!
Det var snorkallt ute och alla svansbarnen var påpaltade när de var ute i snön! Vissa njöt i fulla drag medan speciellt två uppfattade det hela som tortyr och fick bästa platsen under fårfällen senare inne på altanen.
 
Vad hjälper det vad jag skriver...?
Men kan Ni inte försöka vara kärleksfulla mot varandra och även om Ni kanske känner Er förorättade eller liknande inte gå ned på den nivå som Ni anser att De som Ni blivit sårade av befinner sig...för det gör Er knappast till någon bättre människa och är det inte det man strävar efter?
Att hela tiden bli en bättre människa?
Det borde vara viktigt för var och en av oss!
Det borde vara så mycket viktigare än att bli bättre på något annat...
 
Älska!
Se varandra!
Hör varandra!
Finns för varandra!
Värna om varandra!
 
Namaste
Marina
 
 

Förebild

Publicerad 2013-12-06 15:38:00 i Allmänt,

Sex åttondelar av flickorna är helt lyriska över allt det vita fluff som har singlat ned från skyn!
Bus och lek i nyfallen snö is the shit tycker som sagt de flesta i flocken och jag håller mig varm genom ett par ulliga, mjuka stövlar som jag håller tummarna för verkligen ska kunna hålla mina stackars fossingar varma i vinter.
Dessa har jag fått från en vän och jag kan inte vara mer tacksam!
 
Adventsstjärnor och adventsljusstakar glimmar varmt i var fönster!
Vi närmar oss julen med stormsteg och idag känns det med alla sinnen då snön har bäddat in vår natur med sitt mjuka men ack så kalla, förädiska täcke! Det doftar snö och stormen Sven har dragit fram över oss och skakat våra rutor i natt! På Söndag vankas det lussekattsbakning och jag ska insupa doften av saffran som både doftar och smakar så underbart samtidigt som det är en av de ultimata juldofterna/smakerna.
Dessa gyllengult vackra bullar som smälter mot min gom... mmmm!
 
En stor förebild har avlidit...
Nelson Mandela finns inte med oss rent fysiskt men han kommer alltid att leva i våra hjärtan och sinnen med all den kärlek och visdom som han delade med sig under sina år på jorden. Denna karismatiska, fantastiska man har inte bara lämnat fotspår i tiden utan stora, kraftfulla kliv och har stått för en förändring få har kunnat åstadkomma genom århundranden.
Det är med stor sorg som jag skriver dessa rader men samtidigt med en stolthet över att fått följa hans kamp för en mer rättvis värld.
Tack Nelson för allt Du har lärt oss och för det mod och styrka Du har visat genom Din kärlek! <3
 
I kärlek... en ängel har lyft från jordelivet!
Namaste!
 
 
 

Jag kör på med ett test till ;)

Publicerad 2013-12-06 13:39:00 i Allmänt,

Då jag blev lite imponerad av det förra testet tänkte jag utsätta Vanish på ett riktigt prov och ngt som jag om och om igen skulle använda Vanish till!

Denna gång tog jag nämligen en av  hundarnas "tasshanddukar" som blivit riktigt, riktigt snuskigt skiten med ingrodd äcklig smuts!

Här använde jag Vanish som dessutom är desinficerande då jag misstänker att denna handduk är full av bakterier och 'även om den bara ska användas till smutsiga tassar känns det skönt att veta att den är riktigt ren!

Även här låter jag bilderna tala för sig själv!

 

Smutsig frottéhandduk:

 
Samma handduk tvättad med Vanish; 
 
 
Medge att resultatet är slående! 

Kramar och kärlek till Er alla!
 
Marina
 

Inbjudan från Marina Billhage
Hej!

Jag tycker att du också borde bli en Buzzador!

Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova..

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Tasstaget):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Tasstaget>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Tasstaget</a>


Du kan också skicka ett e-post meddelande med texten: Sweden Tasstaget till register@buzzador.com eller SMS: Buzzador Tasstaget till 72323 så får du inloggningsuppgifter direkt. Vid första inloggningen får du komplettera din profil så att det går att välja ut rätt kampanjer för dig.

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
<a href=http://www.buzzador.com/se?refstr=Tasstaget>http://www.buzzador.com/se?refstr=Tasstaget</a>

Hälsningar,
Tasstaget

 

 

Vanish

Publicerad 2013-12-06 13:30:00 i Allmänt,

Som jag tidigare har skrivit så är jag Buzzador och dena gången har jag fått möjlighet att buzza Vanish.
Jag fick hem en stor låda med tre stycken olika Vanishpulver och ett spray samt provpåsar att dela ut.
 
Denna Buzzning går ut på att smutsa ned en trasa för att testa Vanish olika möjligheter. 
 

Då jag är lite av en skeptiker använde jag inte den lilla tygtrasa av oigenkännligt material som var med i paketet.
Nej, mitt första test gjorde jag på en kökshandduk i bomull!

På denna stackars handduk hällde jag Tabasco, tomatpuré, kaffe och majsolja!
Den var riktigt grisig och äcklig när jag var klar!

Jag sprayade den full av Vanish, lät den vila i några minuter innan jag slängde in den i tvättmaskinen.

Faktum är att jag faktiskt inte trodde att fläckarna skulle gå bort, särskilt inte oljan men döm om min förvåning!!!

Bilderna talar sitt tydliga språk!

1. Äckliga handduken

 
2. Samma handduk indränkt i Vanish.
 
 
Handduken torr och fin...

 
Detta var en gammal handduk och det som ser ut som fläckar är faktiskt bara skuggor!
Jag blev grymt imponerad av resultatet!
Och gjorde ganska snabbt ett nytt... som jag återkommer angående!
 
Vad jag tycker om med Vanish är att det är svanenmärkt, att det inte är en produkt som skadar vår natur, DET är BRA!
 
 
 
Kärlek!
Namaste!
Marina
 
 
 

Inbjudan från Marina Billhage
Hej!

Jag tycker att du också borde bli en Buzzador!

Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova..

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Tasstaget):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Tasstaget>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Tasstaget</a>


Du kan också skicka ett e-post meddelande med texten: Sweden Tasstaget till register@buzzador.com eller SMS: Buzzador Tasstaget till 72323 så får du inloggningsuppgifter direkt. Vid första inloggningen får du komplettera din profil så att det går att välja ut rätt kampanjer för dig.

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
<a href=http://www.buzzador.com/se?refstr=Tasstaget>http://www.buzzador.com/se?refstr=Tasstaget</a>

Hälsningar,
Tasstaget

 

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela