jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Min vackraste...

Publicerad 2013-05-31 09:33:50 i Allmänt,

Min helt fantastiska dotter!
 
Så stor Du är nu... 
Jag vågade aldrig tro att Du skulle växa och bli en så fantastisk ung dam!
Du är vacker inifrån och ut!
 
Jag minns min lycka och min totala kärlek som så överumplande forsade genom min kropp när Du lades upp på mitt bröst! 
Jag var så trött och totalt utmattad efter förlossningen men fick inte nog av att betrakta Dig, jag vågade inte somna av rädsla att någon skulle ta Dig ifrån mig!
 
Jag var så förundrad över Dina små perfekta naglar, Dina långa, lätt böjda ögonfransar... jag fick inte nog av att se på detta underverk som låg bredvid mig!
För Du var och är ett underverk för mig, det finaste som finns och jag är så lycklig att jag har Dig!
 
För nio år sedan fick Du Din förbannade Diabetes och vi har kämpat tappert varje dag och natt sedan dess!
Vi har svurit och vi har gråtit, det är så orättvist...
 
Idag går Du ur första året av gymnasiet!
Tiden går så fort, Du kommer att märka det när Du blir äldre!
Man försöker så innerligt att hålla fast vid varje tillfälle men det är omöjligt och man måste bara försöka leva i och med just dessa "moments" istället!
 
Vilken konstant oro man lever med som förälder... man är verkligen alltid orolig!
Det finns så mycket förklädd ondska där ute och jag kan ju inte finnas där precis hela tiden hur gärna jag än vill... för tro mig jag vill!
 
Det är så skönt att vi trivs så gott tillsammans vare sig vi sitter hemma och gör ingenting tillsammans, går på stan, fikar... är på läkarbesök! Vi är ett Du och jag!        
Tack min älskade unge för att Du finns!
Du är mitt allt och det finns inget jag inte skulle göra för Din skull!
Jag önskar Dig världen!
 
Min finaste tös... jag tror att det kommer att gå bra för Dig!
Du är klok och eftertänksam och en väldigt fin människa och jag hoppas att folk kommer att uppskatta och älska Dig på grund av just detta och inte utnyttja Dig för det gör så ont varje gång!
 
Nu har vi ett helt sommarlov att bara vara och umgås med varandra!
 
Glad sommar min vackra dotter!

Glad för det lilla...

Publicerad 2013-05-25 22:00:36 i Allmänt,

Jag hade tänkt att göra så mycket idag...
Men jag borde ju veta med mig vid det här laget hur lite jag mäktar med!
Jag klarade hur som helst av att hänga lite tvätt och att klippa gräset inne på den inhägnade tomten! Inte illa pinkat med tanke på att man måste hålla tungan rätt i mun så att man inte kör över den svans man har efter sig, bredvid sig, på sig... jo, det var ju liksom inte en uppladdningsbar gräsklippare som jag köpte och det borde jag förstått av det låga priset.
Man får vara riktigt vaksam så att inte sladden rätt var det är ligger under bladen!
Det positiva med denna skapelse är att den är en liten lättviktare så att till och med jag orkar dra omkring på den.
Sedan att man måste tömma uppsamlings"grejen" hela tiden är ett litet minus dock... det är inte många grässtrån som behöver klippas innan man måste tömma...
Men hur som helst så funkar den väldigt mycket bättre än de fyra andra stackars lik som står och dräller lite här och var i vår trädgård.
Vi ska dock få en av dem lagade till midsommar (tack och lov)!
 
Det var meningen att jag och en vän skulle hämtat en hund imorgon - mors dag - men det hela avblåstes och jag kan åka och fika med min kära mor och resten av familjen.
 
Idag blev min lilla Lilly riktigt rädd... så sorgligt och absolut inte varken min eller Mickes mening...
Men här ser man hur mycket känslor och minnen dessa fd vanvårdade djur har med sig och som hela tiden ligger under ytan.
Jag busade med Micke och sprutade lite vatten på honom med vattenslangen var på han skulle ge igen och Ni som känner Micke vet att när han ger igen är det med råge så jag fick lite halvpanik och sprang skrik-skratt-gråtande där ifrån och in!
Lilly tog väldigt illa vid sig och när jag skulle hämta gårdagens post och hon skulle följa med drog hon iväg ´åt helt andra håller med svansen mellan benen och en skygg blick.
Hon ville inte alls komma när jag ropade och jag blev faktiskt riktigt rädd då den större vägen inte ligger långt bort,,,
Hur som helst fick jag fatt i henne var på jag självklart förklarade hur farligt det hon nyss gjorde var!
När vi skulle gå ut igen ville hon inte följa med ut och jag fick locka med godisregn... men inte... det slutade med att jag fick lyfta ut henne, lilla stumpan.
 
Marit och Peter kom på besök och när bullarna sattes fram tyckte Lilly att livet trots allt var ganska bra igen!
 
Det är så oerhört sorgligt när känslor likt detta blossar upp hos mina älsklingar... 
Det som man bygger upp är samtidigt så bräckligt och lätt att rasera och därför bör man hålla om dem med silkesvantar, ömt, ömt hålla deras vackra små själar och hjärtan!
 
Nu ska jag stänga av cybervärlden och ägna mig åt mina svansbarn och åt min Micke över en film och lite godis!
 
Ta nu riktigt väl hand om varandra!

När tar det slut?

Publicerad 2013-05-23 23:26:25 i Allmänt,

Hur kan man vara säker?
Hur kan man någonsin vara säker?
Eller... kan man någonsin ens vara säker?
Svaret är nej, nej och åter igen nej... man kan aldrig vara säker hur innerligt och gärna man än önskar och vill!
 
 
När jag idag hasade ur sängen, satte mina trötta fötter mot den svala parketten och drack mitt kaffe visste jag inte hur denna dag skulle formas... inte visste jag då att jag skulle bestämma mig för det nya hem som min fosterhund nu ska få.
Men... hur ska jag kunna vara säker? Jag vill ju så innerligt veta att allt ska gå bra innan jag släpper mitt skötebarn vidare in i livet!
Det gör mig ont att livet är så ovisst, man vill ju så innerligt göra rätt... särskilt när det gäller någons liv och framtid!
Jag vill att hans liv ska kantas av kärlek och härliga upplevelser och att allt ska bli riktigt, riktigt... bra!
 
Det är alltid samma vånda och ångest, alltid den samma värk i hjärta och mage och den ständiga frågan som hänger där i luften likt ett mörkt, tungt moln... "Har jag valt rätt?"
 
 
Ibland undrar jag varför jag utsätter mig för detta gång på gång... 
Fast... där vet jag faktiskt svaret. För att jag kan!
Jag önskar dock att fler kunde hjälpa för att De k a n och sluta vara så förbannat själviska!
Jag har väldigt dåligt ställt - japp, det är inget jag sticker under stol med, det är bara så det är helt enkelt... tyvärr! - men jag gör det jag förmår och kan och till och med lite till... jag tror inte att folk inser hur mycket pengar jag förlorar hela tiden... inte ens jag själv då jag inte vågar räkna på det!
 
Nej, jag söker inga sympatier och jag söker heller inget klapp på axeln samtidigt som jag absolut inte heller klappar mig själv för bröstet för det är inte det jag vill bestryka!
Jag önskar bara att så många fler kunde försöka göra vad just De kan istället för att bara se om sitt eget bord hela tiden.
Vi är alla duktiga på olika ting och har vår nich i olika områden... detta är vad just jag kan och Du kan kanske något annat som Du kan bidra med för att vår värld ska bli lite ljusare... för är det inte just det som vi alla borde sträva mot?
 
För även om allt är ovisst så är det en sådan oerhörd glädje när det går bra och i de allra flesta fall så gör det faktiskt det...
 
 
 
 
Imorgon är det Fredag och jag hoppas att helgen blir riktigt fin...
Jag och min Micke har inte umgåtts på tu man hand på väldigt länge nu och jag har längtat och saknat...
Det finns även mycket att ta itu med ute i trädgården samt vill jag få städat och klart ute på alltanen så jag hoppas att jag och Micke kan ta itu med lite smått och gott denna helg.
Jag behöver måla kökssoffan och stolarna som jag ska ha ute på alltanen men jag vill även restauera min metallsoffa till trädgården!
Rabatten till mina rosor och Klematis behöver grävas och en spaljé behöver målas och en annan spaljé behöver byggas! Hå och hej!
 
Snart har jag inte ett hårstrå på min lilla skalle, jag börjar bli uppriktigt orolig då jag får tussar av hår i handen bara genom att dra fingrarna genom håret!
Stress... mest troligt!
Inte för att jag rent fysiskt springer omkring likt en skållad råtta men mentalt gör jag nog det mest hela tiden samtidigt som jag stångar mig blodig mot närmsta vägg... och denna inre stress är inte speciellt nyttig... jag vet!
 
Många säger till mig att lugna ned mig men jag har inte tid, inte möjlighet då det är många som pockar på min uppmärksamhet och var och en av Dem tror att De är ensamma och att just Deras fall är det som är mest unikt och mest akut... 
Jag föringar ingen av Dem för just så känns det helt uppenbart för Dem alla... och för Dem är endast Deras sorg, smärta eller vad det nu kan vara det som är Deras verklighet och det som De känner sig helt nakna i och då greppar efter vad De får tag i... dvs i mig!
Sedan är det ett faktum att De alla ÄR unika på många olika sätt...
Och... jag finns ju här... och jag vill hjälpa då jag vet hur fruktansvär ensam man kan känna sig och faktiskt vara i sin desperation och sorg... och när man då sträcker ut en hand önskar man inte att någon bara taffsar lite på den, nej, man önskar att någon greppar den fast, varmt och hårt och lovar att göra vad den kan för att hjälpa... nu menar jag verkligen lovar, inga tomma ord som många säger för att slippa se ett bedjande ansikte förlamat av smärta... utan man önskar att någon i innerlighet kan känna med en och därför vilja hjälpa.
 
Jag VILL hjälpa och jag hjälper men ibland är det så fruktansvärt svårt för många gånger kan jag inte hålla ihop mig på grund av att jag själv mår så väldigt dåligt och för att jag försöker lite, lite för mycket så till vida att jag nästan lyfter ansvaret helt från De berördas axlar...
 
Vad som är intressant är att folk helt utan samvete kan lägga allt i mina händer... men sedan de få gånger när det har gått fel så är jag inte vatten värd och det är de speciella fallen som färgar folks tyck och tänk om vem jag är... underligt... mycket underligt då det i de fallen har utgått från hemmet och de har haft sista ordet...
 
Ja, ja... det är inte så lätt att "ta det lugnare" när arbetet aldrig tar slut... och det är nog lite det som jag väntar på... att jag inte ska behövas längre!
Vilken glädjens dag det vore om mitt arbete inte behövdes mer! ;)
 
Var nu riktigt, riktigt rädda om varandra och Era fantastiska djur!
 
Pussen! <3
 
 

Goa människor och Buzzador!

Publicerad 2013-05-08 19:50:00 i Allmänt,

Japp, japp så har man Buzzat kakor från Marabou, några som såg ut som små stjärnor och andra med djuransikten.
Jag blev faktiskt lite besviken då jag tyckte att de va torra och ganska smaklösa... de blev mycket godare när man doppade dem i kaffet där emot.
 
 
Jag hade föredragit mer smak framför design men här står det helt klart vilken publik som Marabou vänder sig till och barn tycker självklart att det är roligt att sätta tänderna i en apa eller lejon framför en "vanlig" kaka.
 
 
Jaha, nu är de tillbaka de äckliga krypen!
I en flytt tappade jag bort hundarnas fästinghalsband av bärnsten och då jag tyckte attt de var så himla bra blev jag faktiskt väldigt ledsen och har man en plånbok som inte är speciellt fet så grämer man sig än mer.
 
Sju stycken hundar som ska ha dessa halsband kostar ju på så klart... så jag gjorde en vild chansning och skrev till företaget och förklarade min sits samt att jag dagligen hjälper andra hundar och hundägare...
De får visst mail likt det väldigt ofta så de bad mig att skicka de sidor som jag är aktuell på och när jag gjort det fick jag tillbaka ett mail där det stod att de tyckte att jag var en fin människa och att de gladerligen ville sponsra mina hundar med var sitt halsband!
 
Detta är så oerhört tacksamt, jag blev så otroligt glad!
Företaget heter Elvingsson och gör som sagt fästinghalsband till hundar och katter men också andra vackra smycken till oss tvåbeningar.
De har även 30 dagars garanti - pengarna tillbaka om du inte blir nöjd med fästinghalsbanden och villka gör det??
 
http://www.elvingsson.com/fastinghalsband
 
Har Ni aldrig varit inne på Deras hemsida så gå in och ta Er ett kik!
 
Idag startade dagen med en varm och ljum morgon under strålande solsken för att abrupt byta av till skyfall.... lite sol till och ett skyfall till och fortsätta med lite duggregn...
 
Nu ligger jag i soffan med datorn på magen och flertalet hundar nedbäddade bredvid mig... Lilly pockar som vanligt på uppmärksamhet och visar sin rara mage medan hon kråmar sig för mig!
 
Alice favoritprogram på tv.n står på - Djurakuten - men idag tyckte inte Alice att det var så intressant utan har däckat likt de andra i soffan.
 
Nä... ut i regnet!
 
Var rädda om varandra!
Pussen!
Marina
 
 

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela