jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Buzzzar lite jag...

Publicerad 2013-09-23 19:43:52 i Allmänt,

Jag är en Buzzador!
Att vara Buzzador innebär att man helt kostnadsfritt får testa lite olika produkter!
Genom åren har jag bl.a testat; Wrigleys Extra pastilles, kattmat, hundmat, luftfräschare One touch, Modifast, OB pro comfort, div olika kakor och Air wick doftpinnar!
 

Jag tycker att du också borde bli en Buzzador!

Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova..

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Tasstaget):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Tasstaget>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Tasstaget</a>

Nu har jag blivit utvald att testa ReCharge som är en energidrink i brustablettformat!

Det ska bli spännande och jag hoppas att jag kanske får en liten energikick om inget annat så kan jag testa det på min hårt arbetande kära sambo som behöver lite energi i höstmörkret.

https://www.facebook.com/pharbio.recharge

Ha en fortsatt fin kväll!

 

Kramar! 

Marina

Något jag gillar och tror Ni skulle gilla!

Publicerad 2013-09-21 21:30:00 i Allmänt,

Det finns ett märke som jag tycker mycket om...
Ett märke om säljer hudvård, hårvård, makup mm
De testar sina produkter dermatologiskt, dvs inte på djur utan på det som produkterna är avsedda för, på människor.
 
 
 
Varför tycker jag då att detta märke är så speciellt?
Det är absolut inte så att jag tycker att alla dessa produkter är helt fantastiska men faktiskt de flesta! Jag tycker att de håller hög kvalitet, de håller länge, doftar gott samt håller de sina priser låga p.g.a att De inte har några mellanhänder.
 
När man beställer varor för över 450 kr är frakten gratis och Du samlar hela tiden bonuspoäng som Du kan välja nya varor för vid kassan.
Jag brukar köpa rätt mycket i taget och produkterna är som sagt dryga och håller bra mycket längre än ex om Du köper Schampo i affären. Hårvårdsprodukterna har även pump på flaskorna för lättare dosering och ett prisexempel för 500 ml Schampo för torrt och färgat hår är 54 kr. Är det något som jag är kräsen gällande så är det just hårvårdsprodukter och dessa produkter håller mycket hög klass. Den enda produkten i den serien som jag inte kommer att köpa igen är glansserumet som jag inte tyckte fungerade bra på mitt hår... men som sagt jag är kräsen! 
 
Vilka produkter har jag och familjen då testat?
 
Schampo och balsam (torrt och färgat hår), olika duschtvål (även för män), div. tvålar, bodylotions, body butter, doftljus, olika roll on (som inte alls funkade på mig men en av dem ligger på topplistan så den passar uppenbart andra)  rengöringar, ansiktskrämer, kroppsscrub, aloeveragel, afterbite roll on, ... mineralpuder, Bb-creme, div smink... mm. mm.
 
 
Jag lovar!!
Jag får ingen som helst provision eller liknande på att jag gör reklam för Dermosil, det är på helt eget bevåg som jag vill rekommendera detta till mina vänner!
Ni ser hela Deras sortiment på https://www.dermoshop.com/se/products/index och Ni kan även gilla Dem inne på Facebook https://www.facebook.com/dermoshop.se?fref=ts
 
En av mina favoriter är dock en säsongsprodukt som såldes kring jul... det är en bodylotion som doftar "Marina", jag älskar den och hoppas att den återkommer i år igen tillsammans med det härliga doftljus som var med i presentförpackningen. Även en annan säsongprodukt som jag bara älskar är balsam för vintertrött hår så jag hoppas innerligt att detta säljs nu till vintern igen!
 
Ni ser flaskan på min favorit Amber bodylotion nedan; 
 
 
Gå in och kika lite på Deras sida, jag skulle tro att Ni kommmer att bli positivt överraskade över både priser och Deras breda och stora sortiment!
 
Nu ska jag skrida in i duschen och sockerscrubba mig för att sedan smörja in mig med min nya, sköna youghurt-body butter som doftar ljuvligt och som gör mig len som en babyrumpa!
 
Kramar om Er alla!
 
Var riktigt rädda om varandra och om Er själva!
 
Marina
 
 
 
 

Hur långt kan vi gå??!

Publicerad 2013-09-19 13:59:03 i Allmänt,

*Fnissar*
Idag ska vi lära ut en lek som vi rätt och slätt kallar för "Hur långt kan vi gå?" till alla Er andra svansbarn där ute i cyberrymden! Vi har nämligen lånat mammas dator medan hon städar upp efter just denna lek! *fnissar igen*

Vi har kommit på att det är väldigt kul att gräva ute så så fort som mamma tittar bort försöker vi göra jättestora gropar, det är extra mysigt nu på hösten då jorden är lite fuktig och mjuk.
 
Vi blev lite förorättade idag när vi inte fick vara ute längre p.g.a att vi skällde ut en hund som stod och skällde några kilometer bort... mamma måste vara korkad om hon tror att vi tolererar ett beteende likt det, hör man en hund måste man ju säga ifrån...
Nähä, in åkte vi med basta medan mamma och de andra svansbarnen var kvar ute i trädgården, fruktansvärt orättvist.
Men då slog det oss! Vi leker en lek!
Nu ska vi se hur mycket den där rosa tvåbeningen verkligen älskar oss och hur starka hennes nerver är!
 
Jag - inga namn pga säkerhetsskäl - hoppade upp på bordet för att se ut lite bättre och ropade upp resten av flocken och lite spännande och fnissigt "råkade" - lite försiktigt för att det inte skulle höras ut - putta ned den stora vasen med blommor som stod på bordet så att allt vatten fint rann ned likt ett litet vattenfall först på stolsdynan och sedan ned till en liten sjö runt och under bordet! 
"Hoppsan... så det blev!"
Där efter skyndade vi oss ned från bordet och gick omkring i vattnet!
Märk väl att allt skedde under absolut tystnad, det är väldigt viktigt!
För när man är tyst får man nämligen komma ut igen!
 
När mamma öppnade dörren, sa att vi var duktiga och vi fick komma ut igen tog vi första bästa tillfälle att kräla oss under solsängen som mamma satt över ett av våra favvo-hål - dumma, lilla människa som tror att det hjälper att ställa en löjlig solsäng över... Mohahahahaha! - sedan var det dax att gå in och vi SPRANG in likt en gemensam tornado och SE vad många tassavtryck det kunde bli över hela köket och storarummet! Jippiiieee! Det var jättekul!
Vi spelade självklart lite dumma när mamma kom in och såg det hela och velade lite extra fram och tillbaka över köksgolvet!
Åh, så roligt vi hade!
 
Först ramlade mammas haka ned till bröstet - hon hade ingen bh på sig så det var långt ned till naveln innan den stannade - och sedan blev hon helt vit i ansiktet för att sedan få såna där lite otäckt svarta ögon...
Hon var helt tyst... lite skrämmande tyst när hon förvisade oss in till vardagsrummet och hon var lika tyst förutom lite muttrande när hon suddade ut alla våra tassavtryck och svabbade upp vattnet! Det var massor av vatten, långt in under mattan till och med!
 
Nu är matte som vanligt igen... hon har pussat på oss så jag undrar egentligen... 
Hur långt kan vi gå?
 
Nä, nu ska vi ut och gräva lite innan vi får både fyrfota och tvåbensbesök hem till oss!
 
Näspussar på Er alla!
 
En del av Svansungsgänget (som mamma brukar kalla för "Gangstergänget")

Stora staden och min far!

Publicerad 2013-09-17 18:31:00 i Allmänt,

Igår tog jag och två av svansbarnen tåget in till stora staden Borås, närmare bestämt Knalleland ett före detta Mecka för Norrmän, Tyskar och andra köpgalna innan Ullared fick större utbud.
 
Hur som helst var det dax för lite miljöträning och vi strosade omkring bland alla stressiga stadsråttor!
Vi gick även - vilket är ett måste om man är hund - till My One som är en djurbutik där det finns ett stort utbud av leksaker och godis tillsammans med en härlig personal!
Vi köpte tre leksaker som vi tilsammans valde ut och var sin kaka fick mina små damer också!
Där efter tyckte vi at det knorrade lite i magen så vi spatserade till MAX en liten bit där ifrån!
Vi beställde lite mat från deras drive in vilket kassören tyckte var ytterst märkligt... vi tyckte att han var lite konstig som ifrågasatte det hela.
 
 Flickorna fick cheeseburgare och då det blåste väldigt mycket igår ramlade hela min påse med strips ned på marken så de fick ett helt meal tillsammans med deras vattenskål samt kaka.
 
När vi ätit gick vi till Sannas skola och mötte upp henne för att ta tåget hem men då min kaffetarm gjorde sig påmind hoppade vi av i Fristad och gick på en snabbfika hos mor och far!
 
När vi kom dit mötte vi min far i dörren och jag beklagade mig högt och ljudligt över att han skulle gå när vi kom! ;)
10 minuter senare kommer han tillbaka med en bukett rosor till mig... min fina pappa!
Mina föräldrar har varit gifta i snart 53 år och min mamma får fortfarande i stort sett varje vecka blommor av min vackra pappa och ibland köper han även blommor till sina döttrar som han gjorde till mig igår!
Är inte det rart?
 
 
 
Det är få som har en så fin och god pappa som vi har!
Jag började så smått inse det när jag började dejta på allvar...
Många anser än idag att tjejer ska stå vid spisen, städa osv. och detta var helt främmande tankar och åsikter för mig då min mamma och pappa alltid helt naturligt har hjäpts åt med allt.
Min pappa har också alltid varit väldigt mjuk och omhändertagande och när man var liten var han bästa lekkamraten!
Det är få pappor som ägnar så mycket tid åt sina barn som min pappa har gjort!
Alla sagor som han har berättat när man tryggt har legat i hans famn...
Vi har varit mycket ute i naturen tillsammasn och det var så mitt intresse för djur och natur skapades tror jag!
Långa promenader i ur och skur och orkade inte mina små ben eller om jag fick skoskav så bar han mig på sina axlar.
Vi gick ut tidigt, tidigt i ottan för att se djurlivet vakna och om våren tog vi var sin mugg med oss och gick till en bäck en bit upp i skogen och drack iskallt vårvatten!
Min pappa och jag åkte även längdskidor och han tränade mig som fotbollsmålvakt!
På somrarna gick vi hand i hand ned till sjön och tog våra kvällsdopp och jag trodde starkt att min pappa var Tarzan och jag var så stolt över honom när jag såg honom stark och muskulös crawla över vattnet!
 
Jag är så tacksam över den ynnest som det har varit att ha en så närvarande pappa likt just min pappa och jag är så oerhört tacksam över att även min dotter och mina syskonbarn har fått uppleva denna underbara, vitala lekfarbror som Deras morfar/farfar har varit med dem.
 
 
 
Var rädda om varandra!
 
Kärlek!
 
Marina
 

Levande kaminer!

Publicerad 2013-09-14 17:18:01 i Allmänt,

Jag har virat in mig i en filt som vissa svansbarn girigt och ofint buffar och krafsar på för att komma in under!
En film har jag minsann hunnit med idag redan då jag har bestämt mig för att ha en slöardag... eller rättare sagt detta var vad kroppen krävde så jag har intagit soffläge lite frusen och slö!
 
Mannen deklarerade just att det vankas hemmagjord pizza ikväll!
En pizza deluxe med qournfärs, räkor, musslor och mozarella... tillsammans med ett glas rosé blir det deluxe-deluxe!
 
Vi är ensamma i helgen och bara det är lite lyxigt!
Egentid med varandra har varit sällsynt det sista året och vi måste börja tänka på hur viktigt det faktiskt är för oss att hämta kraft, tid och njutning i varandra.
 
Micke är ute och klipper gräset, tack och lov! 
Det började se ut som en åker här ute och jag har inte haft kraft att leka trädgårdsmästare på ett tag och då jag delar upp trädgården i tre delar så hinner det bli långt då jag inte klipper varje dag.
 
När jag läser vänners loggar på Facebook är det många som helt naturligt förknippar helg med fest...
Jag vet inte om jag skulle orkat även om jag hade varit frisk plus att nöjet i det försvinner om man gör det för ofta... sedan kanske man inte behöver överdriva åt andra hållet som jag och näst intill aldrig festa...
Men när man vet vad man får plikta med så är det ganska lätt att avstå... även om jag visst kan tycka att det är roligt.
Jag får se fram emot de få partykvällar som blir istället och då blir det lite mer unikt!
 
Just nu ligger jag och önskar att jag hade en kamin att värma mig vid men jag har å andra sidan något mycket bättre om jag måste välja, små levande kaminer som har tagit sig in under min filt!
Pluset med dessa små värmekällor är att de är väldigt puss och kramvänliga!
 
Ja, jag vet! Jag skriver mycket om mina svansbarn men det är ju p.g.a att de är en så stor del av mitt liv och att de betyder något oerhört mycket för min hälsa...
Djur är helt klart helande!
Själen jublar över mina underbara flickor!
 
Kärlek till Er alla!
 
Marina

Psykofarmaka

Publicerad 2013-09-10 15:36:00 i Allmänt,

Psykofarmaka... ett ord som både skrämmer och lockar!
 
Jag har genom åren testat säkert ett tiotal olika sk. "lyckopiller" dvs ångestdämpande mediciner...
Många, för att inte säga de flesta har gett mig bieffekter som har varit fruktansvärda på ett eller annat vis.
Vanligt är att man går upp i vikt och det gjorde jag exempelvis av de som jag använde mig av innan den medicin som jag har idag. Jag ikan inte säga helt med säkerhet att det var just dessa piller endast då MEcfs - en av de sjukdomar som jag har - kan orsaka både onormal viktnedgång och viktuppgång.
 
Ett par tabletter som jag hade kunde jag inte sova, hur trött och fullkomligt slut jag än var kunde jag inte sova... jag var vaken flera dygn i rad och jag grät av fullkomlig utmattning.
 
Några andra gav mig fasansfulla mardrömmar och när jag vaknade var jag kvar i drömmen och visste inte om jag var vaken eller sov, fullkomligt horribelt.
 
 
 
Det värsta var ändå när jag gick på en tablett som gjorde mig fullkomligt likgiltlig... och "fnissig".
Jag gick omkring med ett leende på läpparna som inte gick att ta ned, en form av falsk lycka då jag inte alls kände mig glad i vare sig sinnet eller hjärtat... bara i "skinnet".
Jag kunde börja fnissa och stod och fånlog även om någon ville tala allvar eller berätta något tråkigt i förtroende till mig...
Detta var en väldigt otäck känsla!
Mitt skal log och jag kunde inte bry mig mindre än vad jag då gjorde om omvärlden... en helt ny och fullkomligt vidrig känsla då jag i vanliga fall är ett enda stort känslospektrum.
Som Ni förstår slutade jag omgående med dessa...
 
Det är lite av ett gidder det där att när man behöver må bra och man får tabletter som totalt röjer runt i ens inre...
 
Många som är sk. "låga" och som behöver denna form av medicament har brist på ett (eller flera) ämne i kroppen som heter Seratonin men i mitt fall är det självklart också så att när man levt med en fysiskt påfrestande sjukdom i hela ens liv så påverkar det tillslut även ens mentala hälsa och har man då även levt i ett trauma under många år gör det knappast saken bättre.
 
Sedan några år tillbaka är detta de enda tabletter som jag tar... (plus mina sprutor)
Jag har gått på väldigt många starka och beroendeframkallande tabletter men då de inte över huvudtaget hjälper mig finns det ingen anledning att knapra i mig fullt av gifter.
 
Ett tag tog jag ca 20 starka värktabletter/dag plus 7 stycken Xanor 6 mg (den starkaste) som är en lugnande tablett... Jo, Ni läste rätt! SJU stycken!
Jag var så rädd för livet och önskade så innerligt att fly in i någon annan värld... 
Då tabletterna aldrig gav någon verkan på mig var de också förvånandsvärt lätta att sluta med...
Min läkare, terapeut och psykolog hade aldrig varit med om någon som så fort slutat med tabletter i den kollossala mängd som jag tog.
 
 
De ville skickat mig på avvänjning... då jag - som min terapeut så lent framförde det - var en knarkare! (Tablettmissbrukare)
Jag reagerade på alla cylindrar! Inte var JAG någon knarkare!!!
"Jo, den enda skillnaden är att Du får Ditt knark på recept medan andra måste gå ned på plattan och köpa sitt..." var hennes svar. Du kunde lika gärna ha gett mig en fet käftsmäll för reaktionen var lika bedövande och orden brände sig obarmhärtigt fast!
Då såg jag det hela plötsligt så kristallklart och vilka mängder jag tryckte i mig varje dag!
Min vårdcentral-läkare slutade jag gå till, jag tycker att om inte jag som patient kunde ta ansvar för mitt eget mående så kunde han varit mer restriktiv med de recept som han skrev ut till mig. Han fick sig en smäll på fingrarna från den sjukhusenhet som jag gick hos och jag hoppas att han inte fortsätter i samma anda med hans övriga patienter.
Under tiden som jag gick på alla dessa tabletter tyckte jag att han var snäll som gav mig vad jag "behövde"... men med facit i hand så kunde det gått fruktansvärt illa om min kropp varit mer känslig/mottaglig för tabletter än vad den är.
 
 
 
Hur som helst som trappade jag ned alla tabletterna på kort tid... värktabletterna var inga problem, de lugnande var jag så rädd att sluta med då jag var rädd att jag helt plötsligt skulle se verkligheten som för vad den är! Men då tabletterna som sagt aldrig riktigt gjort någon verkan så var jag heller aldrig inbäddad i ett falskt skimmer.
 
Hur kom det sig då att jag började med alla dessa medicament?
Jo, jag har provat egna dekokter, naturpreparat, reningar (under flera år), TNS, massage, kiropraktik mm, mm, mm. och inget hjälpte! När jag bara blev sämre och sämre så kapitulerade jag tillslut och när jag sedan under en oerhört jobbig period i mitt liv konstant gick omkring med en överhängande rädsla ( för att inte säga skräck) tillsammans med ångestattacker o.dyl så började jag också att äta lugnande.
 
Den perioden har jag lagt bakom mig!
Jag kommer aldrig att vräka i mig så mycket gifter igen!
Jag har fortfarande ångest och min rädsla ligger ganska latent har jag märkt i vissa situationer men jag kan hantera det på ett annat vis nu, jag har blivit starkare och det jobbar jag på varje dag.
 
Var rädda om varandra och ta hand om varandra!
Visa varandra kärlek och omtanke i både handling och ord!
 
Marina

Sväljer många rumpor...

Publicerad 2013-09-09 23:32:27 i Allmänt,

Jag har funderat lite...
 
Många bloggare blir då och då sponsrade på olika vis och de kan även anordna tävlingar på sina bloggar p.g.a detta... De anordnar även event där De kan dela ut fina, flotta goodiebags osv. 
Nu läser väl inte så jättemånga min blogg... kanske mellan 50 - 100 st/dag men det hade ju varit superroligt att kunna anordna tävlingar och själv få prova lite olika produkter men kanske måste man då vara mer inom ett fack så som en liten partypingla eller liknande! 
Jag vet liksom inte riktigt vad jag är... jag är ju bara Marina!
 
Just nu letar jag efter billiga, snygga soffor...
Ja, jag vet!
Vi byter soffor ofta och detta p.g.a det slitage som blir när man har hundar och just nu har vi ett ihopaplock som inte ser klokt ut och som gör mig galen!
Jag skickade precis iväg ett sms till en tjej som säljer två stycken divansoffor och jag hoppas att de inte redan är sålda!
De hade varit perfekta att ställa upp som en U-soffa och hela familjen hade kommit plats så hoppas, hoppas men de går väl fort är jag rädd då priset var så himla bra! :(
 
Såg en 1:a och 2:a soffor i amerikansk stil, så riktigt snygga men de var dyrare och sväljer inte riktigt lika många rumpor så jag hoppas innerligt att tjejen svarar och säger att vi kan hämta divasofforna imorgon!
Håll nu tummarna alla Ni där ute! 
 
Kramar om Er alla!
 
Marina
 
 
 
 
 
 
 

Give it to me baby!

Publicerad 2013-09-09 18:03:48 i Allmänt,

Just nu är det lite mulet och det vindar ganska mycket ute, hösten är på framfart och tvätten torkade rekordsnabbt! ;)
Men då det har varit så soligt har inte löven riktigt bytt skepnad ännu men snart kommer naturen att fullkomligt spraka av färger och luften kommer att vara hög och krispigt transparent!
 
Själv börjar jag oroa mig över saker så som riktigt varma gåvänliga kängor... varma, greppvänliga handskar... nya, varma termobyxor och underställ osv.
Som Ni läst innan bävar jag för kylan och sakerna ovan är inte speciellt billiga heller... vilket gör det hela ännu värre.

Hur som haver...
 
Jag blir så irriterad... jag har varit supersugen på munkar hela helgen, - i vanliga fall är jag bara konstant sugen - vanliga, flottiga, härliga sockermunkar och när jag som bäst ligger här och fantiserar om si så där ett tiotal runda, härligheter så uppenbarar sig just detta på tv.n som för att trigga mig till att dreggla och längta än mer! 
 
 
 
Ni med mig som älskar munkar måste ju hålla med om att en liten rackare sällan räcker för att tillgodose behovet?!
Nej, man behöver minst några stycken så att det verkligen lägger sig som en liten mjuk ring runt magen och höfterna!
 
 
 
Något annat som jag absolut skulle kunna tänka mig också är morotskaka... 
Vanligtvis när man köper morotskaka i affären kan de vara lite torra och med allt för lite glasyr men det finns ett märke - som jag givetvis inte kommer ihåg namnet på - som gör en morotskaka från himlen!
Den är så god att varje tugga är en stor njutning!
Japp... några munkar och en längd morotskaka skulle jag absolut kunna tänka mig just nu men istället ligger jag här och tuggar på en smörgås med ost och kaviar... suck!
Jag måste verkligen skaffa mig en butler!
 
Kärlek(smums) till Er alla!
 
Marina
 

Svansbarn och kärlek!

Publicerad 2013-09-07 21:59:39 i Allmänt,

Och här ligger jag en Lördagskväll som denna...
Utsträckt i soffan med 1, 2, 3, 4, 5 stycken svansbarn runtomkring mig om folk bara kunde förstå vilken ynnest det är att vara älskad av så många vackra indvider!
 
Resten av gänget ligger i Bian och sängen...
 
Jag vet inte vad och var jag hade varit utan dessa helt fantastiska individer som lyfter mig genom sin kärlek varje dag! 
Stackars De människor som inte har mött den rena och otvingade kärlek som ett djur bär på... och stackars De som så gräsligt har utnyttjat den.
 
Jag stöter ofta på människor som påstår att De har en sk. problemhund men där det handlar om att miljön och personerna kring hunden är åt h-e fel!
Det finns inget som heter problemhund anser jag...
Folk orkar inte lägga ned någon tid på att förstå sina djur och det är så tragiskt för vi har så otroligt mycket att lära från dessa rena själar!
 
Ett djur gör aldrig något medvetet elakt, de handlar i försvar, rädsla eller någon annan djupt liggande egenskap så som flyktbeteende eller liknande... varför är det så svårt att förstå?
Ge Era djur tid, uppmuntran och kärlek och ge dem framför allt ett lugn...
Stress påverkar djur lika illa som oss själva och då vi är olika känsliga som individer, människor och djur så reagerar vi också olika på just stress.
 
Djur är avstressande och jag tycker så otroligt synd om alla Er allergiker... vilken smärta och själslig avstängning det skulle innebära att inte tåla hundar, katter osv... det är ju för dem och Alexandra som jag existerar, det är dem jag förstår...
 
En liten, mjuk flicka ligger som en liten snäcka med huvudet på min arm, hennes uppstående lena öron viftar till lite emellanåt... kanske spejar hon lite extra efter något i sin dröm?
Hennes andetag är lugna och så harmoniska... magen är som en ljusrosa sidennäsduk - silkeslen.
Munnen är så pussvänlig och rar... hennes ögon överfyllda av kärlek och absolut tillit!
 
Hon är bara en av alla svansbarn jag har och alla är de precis lika underbara och högt älskade vare sig de är mina egna eller någon annans... 
 
Snälla, jag ber Er från djupet av mitt hjärta till botten av Era... var rädda om Era djur, de litar helt och fullt på att Ni gör det som är rätt för dem!
 
Kärlek!
 
Marina

Götet

Publicerad 2013-09-07 16:38:26 i Allmänt,

Igår bar det iväg till Göteborg!
Dotter och två vänner skulle på konsert och jag agerade sällskapsdam åt min dotters pappa som var rar och körde ned Dem.
Det kan bli drygt att vänta själv i flera timmar.
 
Vädret var helt sagolikt och Göteborg visade upp sig från sin bästa sida!
Jag och "pappamannen" åkte för att söka upp någon bra restaurang när vi släppt av ungdomarna och vi fann en restaurang som såg mysig ut utifrån och som låg upp på höjden med utikt över vattnet.

Väl där inne var restaurangen tyvärr ganska sunkig... och det första som mötte oss var ett fyllo och doften från just honom. Jag var beredd att vända men såg glädjen i ägarens ansikte när "riktiga" kunder kom in till skillnad från De inventarier som med jämna mellanrum steg in lite bullrigt genom dörren för att beställa en öl. Det gänget satt som tur var utanför men man kunde se smärtan i ögonen hos ägaren när han suckande gick till kyldisken för att hämta ytterligare en öl.

Maten var helt okej och det var ju en lugn miljö då vi satt helt ensamma i denna ganska stora lokal...
Vårrullarna var väl inte så mycket fyllning i men varmrätten var het och bra tillagat.
 
Jag försökte ge mannen en komplimang över just att jag tyckte det var så gott att den röda curryn faktiskt var lite het men han bara log och sa; "Ja... ja... ja"
 
Med ytterligare ca två timmar att "slå ihjäl" letade vi efter något kvällsöppet café eller liknande men vi fick slutligen kapitulera för en Statoil-kaffe och muffins som vi tog med oss bort till "Fängelset" som konsertlokalen heter.
Där utanför fanns det sköna utemöbler som vi slog oss ned i och satt och pratade och fikade i under en stjärnklar himmel och i en ljummen Septembernatt.

När ungdomarna väl kom ut så hade jag så ont att jag bara ville gråta men då De behövde lite mat i magen stannade vi på Burger King på vägen hem.
 
Idag är jag väldigt mör och väldigt trött då jag har inte har sovit så många timmar på grund av att sömnen konstant blir avbruten av en snarkande man.
Jag vill inte hålla på och pötta på honom nätterna igenom heller då det även avbryter hans sömn!
Jag får införskaffa mig öronproppar och jag tror att det finns något som heter snarkplåster som min Micke får lov att testa.
 
Snart kommer min vackra systerdotter som ska sova hos oss i natt!
Det blir tjejkväll då Micke är hos en vän och hjälper honom med div snickeriarbeten.
 
Var rädda om varandra och ta vara på denna helt fantastiska indiansommar som vi har fått!
 
Kramar om!
 
Marina

Vad ska man säga...

Publicerad 2013-09-03 15:20:00 i Allmänt,

Okej... idag är det faktiskt svårt att hålla tillbaka tårarna för jag mår inte alls bra!
Blev så glad över det vackra vädret och såg fram emot att få gräsmattan klippt och att påbörja en ny rabatt för att samla mina "Hostor" i då en av dem har spridit ut sig ngt kopiöst!
 
Men här ligger jag nu...
Jag gick ut i trädgården en sväng för att skynda in på toa när jag kände "Aj, aj, aj!" Var på jag dök in i köket efter ett glas vatten men kunde inte hålla mig på benen tillräckligt länge utan de fullkomligt vek sig under mig!
Raklång låg jag på köksgolvet medan kallsvettningarna och frossan drog över kroppen likt blöta, kalla diskhandskar och medan hela min kropp domnade av med stickningar som om att hela kroppen fått sig en Enkelstöt.
Huvudet kändes som ett myrbo... tungt med en stickande domning med känslan som om att det hela rann ned längst ned i huvudet och ut över golvet...
Givetvis börjar även kroppen att rycka som i små okontrollerande spasmer och jag blir totalt förvirrad!
 
Då hundarna var ute själva i trädgården - jag skulle ju bara på toa - trotsade jag illamåendet och kröp till yttertrappan för att försöka ropa in dem.
I samma veva när jag sitter och näst intill fryser pillan av mig - i trosor på en kall stentrappa - dyker en vit, efterlängtad bil upp! Micke som näst intill aldrig kommer hem på lunch i vanliga fall dyker upp som en räddande ängel och hjälper mig på fötter så att jag stapplande kan ta mig in till vardagsrummet och lägga mig i soffan.
 
Här ligger jag nu... kroppen stel av värk och likt en blandning av svavelsyra och sockerdricka rinner genom mina vener - jag känner hur det pulserar och viskar medan domingarna breder ut sig - försöker jag ändå vara lite nyttig och arbeta lite genom att besvara lite pm/mail osv.
 
Men det är ju ingen idé att deppa ihop!
Detta är varken den första eller sista vackra dagen på året som jag missar och gräsmattan ligger där den ligger... precis som alla pälstussar från fällande Emmy ligger kvar här inne så länge som ingen dammsugar upp dem och det lär inte bli jag idag. 
Detta är ju en vardag jag borde vara van vid men det är alltid lika obehagligt när dessa "anfall" behagar komma över mig!
 
Hur som helst ramlade jag inte och slog mig och Micke kom hem och kunde hjälpa mig in igen, det var ju bra!
 
Mina svansbarn ligger snarkandes runt omkring mig och de delar mer än gärna ut värmande pussar och gos om jag bara frågar!
 
Visst är livet lite pestigt ibland men då gäller det att göra det bästa av situationen och just nu innebär det vila för mig, hur tråkigt det än må vara!
 
Försök vara riktigt rädda om varandra och ta hand om varandra!
Visa varandra kärlek och gör någon glad genom en kompimang eller en spontan kram, det kan göra just den dagen för den personen!
 
Kramar om Er alla!
 
Kärlek!
 
Marina
 
 

150 år

Publicerad 2013-09-01 19:14:10 i Allmänt,

Järnvägen mellan Borås och Herrljunga firade 150-årsjubileum igår och med detta steg en gammal, svart, vacker dam upp på rälsen! Folk kippade lite efter andan där hon belevat och med stor stolthet visade upp sig i all sin prakt!

Med värme och glöd öppnade hons sin famn åt var och en som nyfiket steg fram för att få följa henne en bit på hennes väg och för att ta emot hennes hyllningar.
Likt en stark drottning banade hon sin väg och fyllde luften av den röst som en gång i tiden var en välkänd ton bland folk här omkring! Hon visade alla att så här såg hon ut och så här ser hon ut än idag... så mycket vackrare med så mycket mer karisma än de som efterträtt henne.
 
I värdighet fick hon arbeta likt hon gjort under så många år förr!
 
 
Visst är hon vacker?

Marina

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela