jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Funderingar...

Publicerad 2011-05-23 21:53:51 i Allmänt,

Funderar lite över livet...
Vart är jag på väg och vilka har jag med mig på min resterande resa genom livet?
Jag känner att jag har så många fina själar runt mig, både levande och de som vandrat vidare.
Visst blev inte livet alls vad jag hade tänkt mig men så ändras ju ens värderingar och syn på saker och ting utmed vägens gång.
Men jag ska inte sticka under stol med att jag hade velat göra så mycket mer än vad jag har haft möjlighet till pga min sjukdom och visst är det frustrerande och en stor sorg på många sätt och vis.

Men vart är jag på väg nu?
Vad vill och har jag möjlighet att prestera?
Hur kan jag vara med och förändra?
För det är något som alltid har varit viktigt för mig att vara en del av världens kugghjul till det bättre för både människor, miljö och djur.
Jag tycker att det är så underligt - och jag vet att det är ett återkommande ämne - att inte fler människor engagerar sig i saker utanför deras räckvidd... utanför deras så kallade comfortzone.
Folk lägger all sin energi endast på de sina och på sig själva och ser inte bortom sig själva och vad som skulle kunna gynna så många fler.

Många sitter och ruvar på sina pengar medan andra har ett stort behov att visa hur mkt de äger i form av flådiga prylar... och då kan jag inte låta bli att tänka - och missuppfatta mig inte då jag absolut tycker att man ska skörda frukt av det man sår - att om man köpte en lite billigare ex klocka eller bil och lade mellanskillnaden på något riktigt viktigt som gynnar någon annan än en själv.

Ofta är det människor som själva har eller har haft det svårt som delar med sig av det lilla de har då de vet hur känslan av att ex. frysa eller att vara hungrig känns... eller att man inte kan köpa vinterkläder eller mat till sina barn osv.

Genom att kunna känna den empatin av en förlust eller avsaknad av något viktigt kan man också sätta sig in i den situationen och det kan man aldrig om man inte har gått i samma skor...

Min sjukdom känns näst intill både onödigt och jobbigt att tala om med människor som själva aldrig känt någon form av smärta, känsla av otillräklighet och allt vad det innebär med att vara sjukpensionär, de kan ändå aldrig förstå hur ensam man känner sig, hur innerligt man önskade att man var del av ngt på en arbetsplats eller att man i varje fall hade råd att ta hand om sig själv lite mer vilket är en omöjlighet om man inte råkar gifta sig med en miljonär...

Men visst finns det personer som har det där genuina och mjuka inom sig och som mer än gärna vill sätta sig in i ens situation pga av en innerlighet och ödmjukhet som är ganska ovanlig i dag...
Att de på detta vis kan lära sig att se och märka av förändringar både i blick och rörelse hos någon som de verkligen bryr sig om.

Men nu spårade jag ur lite från ämnet...
När jag var yngre höll jag under ngr år kontakt med RAWA en förening i Afghanistan... jag beundrar verkligen de kvinnor som med sitt liv som insats varje dag försöker visa upp bevis för omvärlden hur fruktansvärt människor lever där nere under ett förtryck utan dess like och hur lite det uppmärksammas... Kvinnor har ingen som helst makt över sitt eget liv utan styrs totalt från familjens överhuvud (pappa, bröder, farbröder, sin man osv).
Jag förundras över deras livsanda att orka kämpa vidare mot såna totalt usla livsförhållanden...

Min dröm hade varit att få arbeta med utsatta människor eller min absoluta dröm... och skratta inte nu ;) hade varit att få arbeta med Cheetah Rehabilitation project.
Att rehabilitera, ta hand om och skydda Geparderna i Afrika.
Det kan tyckas som en lite naiv dröm men tänk vad fantastiskt att få möjlighet att vara del av att rädda denna fantastiska varelse och att få vara dem riktigt nära och lära sig allt om dem på det viset.
Plus att få bo i Solens land, det fantastiska Afrika... ett mytomspunnet land med all sin naturlighet, ett land där man öppet kan hedra och tillbe moder jord utan att folk betraktar en med ett litet leende.
Visst vet jag att Afrika inte är "ett säkert" land... men de har ändå lyckats bevara sin identitet i mång och mycket och det finns så otroligt mycket man skulle kunna hjälpa till med... i det lilla eller i det stora hela.

Så än en gång... vart är jag på väg?
Jag tar mina krämpor med mig på min stig och trampar tappert på utan att jag för den delen måste acceptera dem.
De påminner mig varje dag men jag vägrar se mig själv som ett offer och vägrar lägga mig ner och ge upp i total uppgivenhet... men jag har börjat ta hänsyn till att de finns där och har för min egen skull blivit tvungen att vara mer lyhörd till mig själv... både kropp och själ och vad mitt behov för stunden är... för det är just nu och i stunden jag måste leva om jag ska kunna njuta.

Jag njuter av min dotters leende, min Mickes beröring, doften av rökelse, mina djurs närhet och vetskapen att det finns en värld efter detta då jag dagligen är i kontakt med dem som vandrat vidare dit.
Jag njuter av vinden som smeker min nakna hud, fåglarnas sång och dimman som lägger sig över ängarna där älvorna dansar...
Jag njuter när träden knoppas och när årstiderna skiftar ... när moder jord kallar och mina samtal med min livsguide.

Jag måste se till de små stunder av välmående och av de gåvor jag har fått tilldelat mig...

Jag kommer att lite försiktigt känna mig för och sätta ned mina fötter försiktigt på den stig jag trampar upp, för jag går där ingen annan någonsin gått.
Marken är orörd och endast jag kan välja vilken väg jag ska gå... och därför tänker jag sätta ned mina fötter ytterst varsamt och passa på att se mig omkring så att jag inte missar något eller någon där jag sakta tar mig fram. Jag ska gå med högt buret huvud och med en stark och fokuserad blick, inte bara framåt utan åt alla håll så att jag inte missar några vackra blommor på vägen... de vackraste gömmer sig ofta nere i ett dike eller bakom ett snår då de inte vill ta för sig...
Jag ska låta solen värma mitt hjärta och ibland ska jag dansa till jordens hjärtslag medan jag låter vinden kasta omkring slingor av mitt hår.
Jag styr stegen framåt och jag låter mig bäras fram av den kärlek jag så innerligt känner när jag tittar på dig!

Var riktigt rädda om varandra!

Kollat bloggar!

Publicerad 2011-05-03 16:16:58 i Allmänt,

Här ligger jag och sliter på min soffa!
Nej, det är ingen av mina bra dagar... det är ofta just dessa dagar som jag tar mig tid att skriva då jag inte har något att göra, det vill säga om jag är så pass "bra" i min "dålighet" att jag KAN skriva.
Snurrigt värre?

Vi har haft någon vecka av härlig sommar värme så när det nu helt plötsligt vindar lite friskt blir man totalt chockad över hur kall våren faktiskt är!
Vad som känns positivt med att vädret har vänt något är att alla små sippor kanske får stå och lysa i backar och diken en något längre tid.
Vitsippor är fantastiskt vackra, jag blir lika förundrad och lycklig över dess enkla skönhet och av dess mångfald varje år.Jag var ute och tittade lite på övriga bloggares sidor och på alla de - och jag menar verkligen ALLA - sidor jag var ute på var åldersgränsen under 20 år och helt plötsligt kände jag mig oerhört gammal.
Vad jag också märkte var att jag är helt fel ute om jag vill nå ut till fler människor...
Dels skulle jag nog behöva lära mig hur man bygger en hemsida utan de mallar man har till hands och där efter skulle jag behöva lära mig några sexiga poser så jag kunde leka modell framför kameran med klädtips till alla girls där ute... för det verkar vara just det ett bloggande går ut på!

Just nu till exempel har jag på mig ett par velour-mysbyxor som är smyckade med diverse djurhår, som topp har jag en urtvättad, tunn farfarströja i en blaskig blå nyans. Jag är väldigt sparsam med detaljer så som smycken mm och om sanningen ska fram låter jag brösten "sväva" fritt innanför toppen för ett extra naturligt intryck då man verkligen kan skönja dess form genom det skira tyget.
Mitt osminkade och lite rynkiga ansikte bidrar även detta tillsammans med det okammade håret en lite vild och galen look.

Om det inte framgår tillräckligt tydligt vill jag markera att JA, jag är ironisk!

Jag är varken 14, 18 eller 20 år och det enda jag skulle önska att jag hade från de smärtsamma år är möjligtvis huden och ...ja, ja kroppen också!

Det där med huden har jag ett skräckblandat intresse i!
Jag undrar hur det kommer sig att porerna blir både större och djupare med åren?
Kan det vara så att de tänjs ut pga att hyn i övrigt totalt mist sin spänst?
Allt har börjat hänga, ögonlocken kan man dra närmare en halvmeter ut från ansiktet och de påminner mig konstant över min fatala trötthet.
Det är inte roligt att mitt ansikte speglar den totala utmattning som jag alltid vaknar och går och lägger mig med.
Jag kommer inom några år inte vara stolt ägare av en hals då jag börjat få början till "häng" och då käkbenen inte ens kan skymtas längre... så då kommer jag mest troligt att blogga om Kalkonhalsen för och nackdelar.

Folk diskuterar hett ang plastikoperationer nu för tiden, det går till och med dokusåpor om detta ämne på tv där vi får följa kvinnor och män som valt att förändra sin kropp inför hela Svenska folket.
Där står de helt ogenerat och visar upp sina före-tuttar och efter-tuttar, lovehandles mm och jag tror att fler än jag förundras och överraskas av både deras mod och av deras totala skrupelfria attityd.

Jag är inte en av de människor som är totalt emot operationer av detta slag och om jag hade haft så mycket pengar att jag ansåg att jag kunde prioritera mig själv genom några ingrepp hade jag absolut gjort det och det sticker jag inte under stolen med.

Så länge som man bara restaurerar lite utan att slipa bort sitt verkliga jag och utseende tycker jag det är mer än okej.

Det som jag först hade gjort var just en justering av mina ögonlock som totalt börjar sacka ihop.
Sedan finns det både en, två och fler ändå olika operationer jag hade velat göra för att stoppa det enda vi inte lärt oss att tygla som människor, tidens spår!

Jag kan inte titta på mig själv i spegeln utan att känna ett stort obehag och det skulle vara en oerhörd lättnad om jag kunde ändra på några av de saker som gör att jag känner ett sånt missmod över mig själv.

Väldigt mycket handlar om skönhet runt omkring oss, så mycket att vi inte kan frångå det och att vi inte längre kan gå oberörda...
Jag känner mig väldigt förbrukad som människa men jag hade troligtvis mått så mycket bättre om det inte rent kroppsligen syntes.

Just nu går ett av alla design program på tv.n och precis innan det började visades ett avsnitt från Topmodell.
Man kan inte sätta på tv.n utan att det finns något program på tv.n som visar hur vi ska se ut och hur vi ska klä oss...

Jag skulle absolut behöva några tips just nu då jag står totalt främmande inför min nya, stora kropp, det är verkligen inte lätt!
Kläder jag förr badade i får jag längre inte på mig och min stil som jag förr haft har jag totalt varit tvungen att frångå och det är det svåraste - att hitta en stil jag trivs i och ser bra ut i.

Det gör ändå väldigt mycket för självkänslan om man vet att man bär upp ett klädesplagg och att det passar dig som person.
Min garderob är full av kläder men det är ytterst få plagg som jag får på mig men jag vägrar att göra mig av med alla mina kläder då jag hoppas att det ska vända och att kilona ska droppa av mig igen, helst lika fort som de satte sig!

Att jag har tappat halva min kaluffs bidrar ju knappast till att jag skulle känna mig finare precis... jag har aldrig haft så tunnt och glanslöst hår som jag har idag, stora tussar fastnar i borsten...

Kanske passar jag helt enkelt inte i kategorin Bloggare då de helst ska vara trådsmala med plutande munnar, halvt om halvt avklädda i någon sk festlig utstyrsel med mycket "bling, bling" i någon pose de sett Tyra Banks använda sig av.
Här ligger jag i soffan och skriver med en djup bekymmersrynka uppe i pannan, skrevandes med datorn mot benen i ett inte alls smickrande läge.

Men va f-n! Det är ju jag!
Hur jag än vänder och vrider på det så är detta ändå jag!

Jag är ingen linslus plutande liten fashionista... och det är inte vad min blogg handlar om!
Min blogg handlar om det verkliga livet, inte någon låtsas värld!

Här spelar jag i och för sig huvudrollen då mitt liv är det enda jag känner ner i minsta rotspets, jag kan inte skriva om någon annan mer rättvist än vad jag gör om mig själv så helt ocensurerat med alla de stavfel det må vara få ni då och då en liten berättelse från mitt liv oskalat och naket... detta är jag.


Varmaste pussar och kramar!
Marina


Så här ska det väl ändå inte vara?

Publicerad 2011-05-01 20:21:42 i Allmänt,

Då jag har varit ganska vissen i helgen blev det inget firande utav Beltane...
Trist, det hade varit mysigt att visa Micke och få med honom i ritualen.
Då det är en fruktbarhetshögtid och eldfest kunde vi fått det riktigt mysigt när vi skulle fira in värmen och jordens grönska!
Jag hade tänkt att jag skulle tillsammans med min Micke markerat en nystart till att vårt liv skulle ta en ny positiv vändning och även det nå sin fulla kraft och blomstring och att vi tillsammans skulle starka gå vidare mot nya mål och kunna kasta alla de smärtor vi samlat på oss ner i eldens lågor.
Men jag/man kan absolut fira värmen och jordens spirande senare, man måste inte vara totalt punktlig utan ödmjukt bara hälsa vår jords förnyelse genom en rit där vi reflekterar över vårt liv och över naturens hägring...
Denna dag har jag tillbringat i min soffa och tårarna har vätt ned mina kinder då känslan av sorg och ensamhet fullkomligt har överväldigat mig.
Jag är så innerligt trött på att vara trött!
Jag ligger i min soffa, invirad i en filt och blickar ut genom fönstret där jag ser trädkronorna som sträcker sig upp mot en klarblå himmel... björkens små musöron vilar sprött mot de fortfarande lite vintertrötta grenarna.
Kvällssolen flörtar med oss bakom skira små moln som lojt seglar över en blekblå kvällshimmel.
Jag skulle självklart föredragit att vara där ute och ta del av alla vårens dofter, ljud och intryck som fullkomligt flödar över både i luft och på marken.
Man kan riktigt höra moderjords andetag och hur hon sinnerligt av välmående suckar över allt det förunderligt vackra hon lyckas föda fram år efter år.
Vinden smeker de kala grenar av de träd som fortfarande bara ännu är i knopp och jag kan nästan förnimma hur det börjar leva och växa av denna blotta beröring.
Jag ber min dotter med ynklig stämma att bära in chokladbräck till mig som hon och Micke gjorde här om kvällen... choklad har en benägenhet att trösta som ingen annan kan.
Solen silar sig in genom gardinerna i varmaste guld och jag försöker negligera det faktum att bräcken både näst intill knastrar sönder mitt stackars huvud som att mina käkar värker mer än att chokladen tröstar och att mitt toalett besök troligtvis kommer att bli smärtsamt långt ikväll...
Denna dag kunde inte varit mindre innehållslöst än så här... som tur är har jag mina underbara svansbarn som värmer både hjärta, själ och kropp med sin närhet plus att min soffa är ganska bekväm att ligga längre stunder i.
det är tur att jag har min lilla laptop så att jag på något sätt kan hålla mig ajour med både vänner och omvärlden.
Imorgon måste jag må väldigt mycket bättre för att saker och ting ska klaffa som sig bör...
Jag ska omplacera en fin Schäfertjej och bör kunna vara upprätt för detta ändamål samt ha huvudet någorlunda på skaft.
Var riktigt rädda om varandra!
Marina
Då jag har varit ganska vissen i helgen blev det inget firande utav Beltane...

Trist, det hade varit mysigt att visa Micke och få med honom i ritualen.
Då det är en fruktbarhetshögtid och eldfest kunde vi fått det riktigt mysigt när vi skulle fira in värmen och jordens grönska!

Jag hade tänkt att jag skulle tillsammans med min Micke markerat en nystart till att vårt liv skulle ta en ny positiv vändning och även det nå sin fulla kraft och blomstring och att vi tillsammans skulle starka gå vidare mot nya mål och kunna kasta alla de smärtor vi samlat på oss ner i eldens lågor.

Men jag/man kan absolut fira värmen och jordens spirande senare, man måste inte vara totalt punktlig utan ödmjukt bara hälsa vår jords förnyelse genom en rit där vi reflekterar över vårt liv och över naturens hägring...

Denna dag har jag tillbringat i min soffa och tårarna har vätt ned mina kinder då känslan av sorg och ensamhet fullkomligt har överväldigat mig.
Jag är så innerligt trött på att vara trött!
Jag ligger i min soffa, invirad i en filt och blickar ut genom fönstret där jag ser trädkronorna som sträcker sig upp mot en klarblå himmel... björkens små musöron vilar sprött mot de fortfarande lite vintertrötta grenarna.
Kvällssolen flörtar med oss bakom skira små moln som lojt seglar över en blekblå kvällshimmel.
Jag skulle självklart föredragit att vara där ute och ta del av alla vårens dofter, ljud och intryck som fullkomligt flödar över både i luft och på marken.
Man kan riktigt höra moderjords andetag och hur hon sinnerligt av välmående suckar över allt det förunderligt vackra hon lyckas föda fram år efter år.
Vinden smeker de kala grenar av de träd som fortfarande bara ännu är i knopp och jag kan nästan förnimma hur det börjar leva och växa av denna blotta beröring.

Jag ber min dotter med ynklig stämma att bära in chokladbräck till mig som hon och Micke gjorde här om kvällen... choklad har en benägenhet att trösta som ingen annan kan.

Solen silar sig in genom gardinerna i varmaste guld och jag försöker negligera det faktum att bräcken både näst intill knastrar sönder mitt stackars huvud som att mina käkar värker mer än att chokladen tröstar och att mitt toalett besök troligtvis kommer att bli smärtsamt långt ikväll...

Denna dag kunde inte varit mindre innehållslöst än så här... som tur är har jag mina underbara svansbarn som värmer både hjärta, själ och kropp med sin närhet plus att min soffa är ganska bekväm att ligga längre stunder i.
det är tur att jag har min lilla laptop så att jag på något sätt kan hålla mig ajour med både vänner och omvärlden.

Imorgon måste jag må väldigt mycket bättre för att saker och ting ska klaffa som sig bör...
Jag ska omplacera en fin Schäfertjej och bör kunna vara upprätt för detta ändamål samt ha huvudet någorlunda på skaft.

Var riktigt rädda om varandra!

Marina

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela