jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Att försöka!

Publicerad 2013-07-31 22:41:04 i Allmänt,

Ibland kanske man försöker för mycket?
Jag har de sista veckorna försökt att inte försöka alls lika mycket som förr... att inte bli så upprörd om allt inte blir exakt så som jag önskat eller planerat.
Jag märker att jag på många vis har blivit mycket starkare och att detta inte glädjer alla runt omkring mig så som det glädjer mig.
Jag krusar inte... för jag kan inte tvinga någon att älska mig och jag behöver inte bli älskad av alla, jag behöver bara De som uppskattar mig för just den person och människa som jag verkligen är... Jag behöver bara De som verkligen vågar se mig och älska mig för den unika varelse som just jag är!
 
Jag har aldrig tyckt om människor som gör sig till och förställer sig, det spelar ingen roll om det är vuxna eller barn, jag har väldigt svårt för det och tror instinktivt att De har något att dölja eller försöker tjäna något på sitt förställda beteende.
Ärlighet varar längst och att man pratar med varandra om man är i en rellation av något slag, talar med varandra om det som kan tänkas beröra den rellation som man är i med den individen vare sig man är förälder, partner eller vän.
 
Kanske har jag försökt för mycket för att andra ska må bra och där igenom glömt av mig själv?
Ja... kanske, det är lätt när man vill glädja andra och må bra tillsammans med andra att försaka något för sig själv till fördelen för någon annans skull!
Det spelar självklart ingen roll om detta sker någon enstaka gång men att gång på gång göra så mot sig själv är långt ifrån rättvist då man hela tiden skuffar undan ens egna behov, något man aldrig skulle gjort mot någon annan... och det där är ju lite intressant...
Hur lätt det är att minimera sig själv och till och med skada sig själv när man aldrig någonsin skulle göra så mot någon annan! Intressant och väldigt märkligt!
 
Kanske har jag försökt för mycket att jag inte har märkt hur lite De andra har behövt att försöka?
Har jag gjort det så lätt för Dem att De har glömt av hur man gör och när jag nu inte lägger lika mycket kraft bakom händer absolut ingenting alls?
 
Saken är den att just nu är jag så trött att jag inte ens orkar bry mig och mina funderingar kretsar omkring hur jag bör göra och vad jag kanske blir tvungen att försaka för att må bra och inte ösla onödig energi på människor som inte har tänkt att dela med sig av sin energi till mig. 
Låter det bittert? För i så fall lägger jag fram det dåligt då jag inte alls är bitter, jag försöker bara överleva ett stadie som jag just nu har hamnat i och som jag ställer mig väldigt frågande till... frågor som jag inte får något svar på!
 
"Man får vad man förtjänar..." Är det verkligen så? Jo... kanske till slut, då jag verkligen tror och förlitar mig på Karma men ibland undrar jag när det ska vända, jag som har försökt så mycket, kanske till och med för mycket... 
Kanske väntar den där på mig i nästa liv, kanske ligger den där som en mogen, söt och mjuk frukt och bara väntar på mig?
 
Var rädda om varandra, respektera varandra, ta inte varandra för givet och älska varandra för just De Ni är!
 
Marina
 

Helg och vardag...

Publicerad 2013-07-29 17:52:00 i Allmänt,

Vädret är helt underbart där utanför fönstret men jag rasade ihop i en hög strax efter att fina Lena varit över på en kopp kaffe och här ligger jag fortfarande och försöker hitta mig själv.
 
I helgen var ju jag och min fina dotter i Varberg och vi hade en riktigt skön tid där nere tillsammans med Sannas farmor.
Jag fick även en underbar klänning av Tina - som jag hjälpt att finna hem till hennes fina Malte - som satt som gjuten på mig!
Den kommer helt klart att bli en favorit!
 
Jag och Sanna var nere vid havet i fredags och badade!
Havet låg näst intill spegelblankt och väntade på oss, kallade på oss!
Vi var som barn i vattnet och njöt av hur mjukt havet omfamnade oss och smekte våra kroppar!
Vi lekte, flamsade och skrattade och med en öm kropp gick vi hem till Lotta igen där det vankades våfflor med färska jordgubbar och vispad grädde, vilken njutning!
 
 
 
När vi kom hem igår visste mina svansbarn inte till sig av lycka och som jag har saknat dem även om Allan - kinesisk nakenhund - har varit ett gott surrogat. Det intressanta är att lillprinsen Nero - fosterhund - var en av dem som var gladast! Han har inte vikt från min sida sedan jag kom hem igår och han överöser mig med pussar så fort jag ger honom ögonkontakt. Lillplutt!
 
Tyvärr följde min Sanna bara med hem för att hämta upp lite kläder då hon skulle vidare till sin pappa i en vecka...
Jag har seperationsångest och saknade henne så fort hon steg utanför dörren... det gjorde inte saken lättare att hon var väldigt ledsen att lämna mig.
Jag och min dotter är väldigt tighta och väldigt rara mot varandra!
Många kanske skulle tycka att vi är för tighta men både jag och hon mår bra i det och vi bråkar aldrig, faktum är att vi aldrig har gjort det.
Jag har bara höjt rösten åt henne en enda gång och det var när hon var liten, jag bad självklart om ursäkt och förklarade som det var att det inte var hennes fel utan mamma som inte mådde bra.
 
Jag blir förskräckt när jag ser och hör föräldrar som bråkar och gapar på sina barn/ungdomar... vad hjälper det?
Att ungdomarna beter sig är en sak men Du som förälder måste ju någonstans föregå med gott exempel och kunna diskutera och resonera med Ditt barn utan att gå ned på samma nivå.
Många gånger beter sig föräldrar oerhört respektlöst mot sina barn samtidigt som De begär att Deras barn ska behandla Dem själva med högsta respekt och lyssna till vad De har att säga...
Varför? Varför, ska man lyssna till någon och varför behandla någon med respekt som inte ger samma sak tillbaka?
Respekt förtjänar man, tänk på det alla föräldrar där ute!
Jag är tacksam varje dag, varje timme och minut för att jag har fått gåvan att kunna få ett barn och som dess utom har utvecklats till en så oerhört fin person.
Flera gånger om dagen får jag höra hur mycket hon älskar mig och det är inte många sjuttonåringar som säger det till sina föräldrar.
 
Det verkar inte som att jag kan klippa något gräs idag... förbannade ME!
Å andra sidan mår gräset bara bra av att få vara lite längre under denna heta sol intalar jag mig!
Jag skulle behöva resa mig upp och laga lite mat men jag har inte kraft nog att ta mig upp då allt bara snurrar så fort jag rör mig.
Jag har i det stora hela annars känt mig starkare denna sommar... jag tror att det har lite med värmen att göra men också med att jag har blivit lite bättre på att ta hand om mig själv plus att jag får en mer sammanhållen sömn.
Snart är sommarlovet och vilan till ända... endast ett par veckor kvar och det känns sorgligt!
 
Nä, nu mår jag riktigt illa igen och jag ska ta laptoppen från min mage och försöka sova en stund.
 
Var riktigt rädda om varandra!
Marina
 
 

Muller...

Publicerad 2013-07-25 19:21:12 i Allmänt,

Igår natt satt jag ute på min härliga veranda och slogs med knotten en stund! 
Moder natur bjöd på en spektakulär show!
Hennes röst var dov och himlen lät hon lysas upp av ett sken som spred sig vida omkring! 
Jag satt andäktig i publiken och vågade knappt andas, naturen vibrerade av den statiska spänning som likt en skimrande sjal svept sig om den.
Invirad i min egen filt rökte jag cigarett efter cigarett för att jaga knott och mygg bort från mitt skinn och för att jag skulle få njuta av detta skådespel en liten stund till...
 
Väl inne var det så kvavt att jag knappt kunde andas och allra minst somna att ac.n åkte på i en hast!
Det var ett smart val visade det sig då moder natur bestämde sig för att höja volymen lite extra till flera av hundarnas stora fasa. Så om jag tycker att de i vanliga fall ligger tätt intill mig var det inget mot vad de gjorde inatt...
Mina små raringar! Det är så sorgligt att de ska vara så rädda för något så magiskt!
 
Även idag har det mullrat lite borta i horisonten och jag har avvaktat med att vattna mina rabatter just på grund av detta... verkar dock som att det har tonat av för att till slut tystnat så det blir trots allt ett varv med slangen.
 
Jag passade även på att klippa 1/4 av gräsmattan då det idag har varit mulet, den är oerhört torr just nu så att klippa den i brännande solsken är ingen bra idé.
 
Imorgon åker ju jag och dottern till Varberg och i vanlig ordning ska det självklart regna!
Men vad fasen!!! Det slår ALDRIG fel!
Det har varit vackert väder dag efter dag, vecka efter vecka men när jag bokar en helg i Varberg så som på beställning blir det regn!
Så här har det varit varendaste år!
Ja, ja... vi kommer trots det att ha det mysigt tillsammans med farmorLotta och kanske kan man trots det ta sig ett dopp i havet plus att man i så fall lär slippa alla andra turistbadare!
 
 
 
 
 
Var rädda om varandra och älska!

Marina
 

Ja-aaa, det är verkligen sommar!

Publicerad 2013-07-24 22:28:00 i Allmänt,

Sommaren med sin värme har smekt över oss under en härligt lång tid men tyvärr har jag inte riktigt kunnat nyttja henne som jag velat...
Utan vespa blir man lite låst gällande bad och bad är sommar!
Vi har åkt till vackraste Mollasjön ett par gånger och jag hoppas att vädret håller i sig till helgen när jag och dotter åker till Varberg.
Jag hoppas få möjligheten att strutta runt lite på stranden och i vågorna... och bara njuta av det salta vattnet över min kropp. 
Mest troligt lär jag få slå mig fram genom ett hav av fulla, rödbrända turister och ducka för livsfarliga, rågblonda och lika fulla surfare... jag tror det ligger närmare sanningen än min lite i tanken romantiserade bild av det hela.
 
 
Äntligen fick jag då hjälp med att få ordning ute på vår altan, Micke gjorde grovgörat och jag stod för pyntet, det blev riktigt bra! Vi skulle behövt en infravärme eller två då det blir lite kyligt framåt kvällen att sitta där ute men det är väl att elda lite för kråkorna då den inte är helt inglasad. Och då den inte är inglasad riskerar man att bli knottäten om man sitter där ute vid skymning! Micke har dock köpt en finurlig liten mackapär som utsöndrar en doft som mygg och knott inte är så betagna i och den funkar hyfsat men jag ska komplettera med lite citronellaljus!
 
 
Då Micke bara har en företagsbil (liten lastbil) har vi ingen möjlighet att ta med oss våra riktiga badråttor till stranden vilket är så tråkigt, Emmy har hur som helst njutit av att svalka sig i vattenspridaren!
Hon är ljuvlig gammeltanten och av att bara titta på henne gör mig lycklig i hela magen!
 
 
Ibland har man det inte roligare än vad man gör sig!
Jag och Alexandra tog lite foton idag, det var lite kul faktiskt men från början låg det också en tanke bakom.
Jag hade sett att en sida som säljer 50-talskläder sökte modeller för att visa upp deras klänningar.
Om man blev utvald att fota dessa klänningar skulle man få behålla dem som betalning och tycker ju att det finns så otroligt fina rockabilly-klänningar.
Jag tänkte wtf jag testar... inte för att jag tror att de skulle välja mig framför ngn hälften så ung men som sagt wtf :) man kan ju alltid prova tänkte jag!
Fast... nu hittar jag inte sidan! :/
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill gärna skylla på ngn vinkel eller liknande då jag på fotot ovan ser ut att ha förväxlat mitt lår mot min arm...
Vi hade som sagt ganska roligt och alla mina svansbarn klättrade på mig under tiden då de undrade vad sjutton vi höll på med! 
 
Var rädda om varandra och ta hand om varandra!
Finns där för varandra och visa att Ni bryr Er!
 
<3
 
I kärlek
Marina
 
 
 
 

Ensamhet

Publicerad 2013-07-12 21:27:15 i Allmänt,

En ensam helg igen...
Ibland kan det ju vara skönt att vara lite ensam men jag har varit det så ofta den sista tiden att jag inte alls njuter längre.
*Sippar lite på rosévinet* 
Det blir mest att jag sitter och zappar mellan dåliga kanaler och chattar med en miljon hundmänniskor på en och samma gång tills jag inte vet vad jag skriver och det bara snurrar i hela huvudet.
Jag tänkte att jag skulle orka laga till ngn god kvällsmat... om jag orkar får bli det en pestosallad.
Just nu har jag ätit och ätit och fortsatt att äta choklad som inte ens var god, en väldig besvikelse faktiskt...
Jag fortsatte att äta just för att jag egentligen är hungrig.
 
Jag har kommit på mig själv att hetsäta när jag är ensam... om jag har köpt massor av godis för att ha hela helgen har jag vräkt i mig allt på en och samma kväll, helt meningslöst då jag tillslut ligger som en stor blobb och bara mår illa.
 
 
Nu är pasta på kokning och quorn ligger i stekpannan så jag ska strax ut till rabatten och riva av lite sallad och örter...
 
Ibland är ensamhet välkommet och väldigt behagligt medan andra gånger endast påtvingat och med en sorglig bismak... just nu sitter jag med denna sorgliga, fadda smak i min mun och känslan har spridit sig likt en sjukdom genom hela min kropp... jag känner mig ensam, lämnad och själv.
 
Maten är färdig och jag har satt på en film...
 
 
Mitt hjärta har börjat ropa och min hud saknar Din beröring... 
Ensam sliter jag mitt hår och i mina ögon bränner det heta tårar, tårar som jag inte låter falla utan som jag sakta häller tillbaka på plats.
Det finns så mycket sorgsenhet och så mycket smärta som jag ännu inte vågar lufta rädd för att trycket ska bli för stort och att jag hamnar i någon form av djup galenskap av bottenlös lidelse!
Min själ saknar Ditt balsam...
Som balsam var Dina ord och kärlek och jag slukade dem tacksamt och stillade tillfälligt min törst.
Se mig!
Min kropp rasar i rastlöshet som förr stillats av Din omtanke och Din blick... var vilar Dina ögon nu?
Jag känner mig osynlig och som ett dagspöke glider jag omkring med mina tankar som inte ens lägger sig till ro i sömnen...
Min röst finns där men Du hör inte och snart tystnar den i ett eko av sig själv och min mun står vidöppen i ett ljudlöst skrik!
Jag häller omsorgsfullt tillbaka var tår och likt vassa kristaller skär de mitt hjärta... där de faller på plats i mitt inre.
Bestämt greppar jag min hud med båda händerna, drar och sliter tills det glider av min kropp, jag vränger den och sätter den darrande på plats. Jag låter varje nerv vara skrikande blottad och min hud ligger som ett döende, oigenkännligt pansar över min sjuka kropp...
Jag vill känna för att slippa känna!
Den fysiska smärtan är så mycket mer hanterbar än den eld som slukar hjärtats kärlek.
 
Kyss varandra, älska med varandra!
Berätta för varandra hur mycket Ni betyder för varandra... och gör det nu innan det är för sent!
Greppa varje andetag och varje ögonblick och gör det unikt!
Lev idag i detta nu och bry Er om det som är viktigt och rent!
 
I kärlek Marina
 

Känslor

Publicerad 2013-07-10 17:05:50 i Allmänt,

Bläh! Jag avskyr när mina känslor pendlar som det nu har gjort från dag till dag...
Det finns självklart orsaker till varför mina känslor åker bergochdalbana men även om jag är personlig i min blogg är detta något jag kommer att hålla för min själv för att det på bästa vis ska kunna redas ut.
 
Vissa dagar känner jag mig stark och seg medan jag andra dagar är så sårbar och liten...
varje tanke åt det som bekymrar mig får det att kännas som om någon boxar mig hårt i magen, det hugger till skarpt och smärtsamt.
Klumpen i halsen går inte att svälja ned hur envist jag än sväljer!
Det är så mycket jag vill ha svar på, det är så mycket jag undrar över... vad hände?
 
Igår när jag skulle resa mig upp från min solsäng small det till uppe vid skuldran och jag kunde knappt andas utan att det fullkomligt svartnade framför ögonen av smärta!
Jag vet inte alls vad det var som hände men jag fick linka in och lägga mig platt på sängen... 
Alexandra, min omtänksamma dotter masserade mig i över en timme för att även gå på det ytterligare en gång innan jag skulle sova.
Jag är mycket bättre idag men inte alls bra, tack och lov att Alexandra var hemma!
 
 
Det regnade inatt och fram tills nu (16.40) har det varit mulet och grått!
Nu sprack himlen upp och solen strålar än en gång varm och skön!
Jag ska snart klättra mig i mina osexiga foppakopior och spatsera ut i trädgården med en kaffekopp!
Dessa fruktansvärt fula och smutsiga skor är faktiskt ganska sköna att bara slänga in fötterna i men till mina fötter är de ganska opraktiska. Jag har så smala fötter och skorna är så breda att jag tappar dem hela tiden!
Det finns visst smalare och mer femina modeller men tro mig, jag letar inte arslet av mig för att köpa ett par skor som jag ändå bara använder i trädgården där dessa duger fint!
 
Micke hittade vad det var för fel på gräsklipparen och det var inget, det var sladden som var trasig, tack och lov!!!
Så nu får vi fixa en ny sladd så att gräset kan klippas igen för nu ser det ännu mer trashigt ut med det höga gräset tillsammans med vår hemska, skräpiga veranda - som jag inte står ut med att se - plus div trasiga maskiner som står i hela trädgården!
Det spelar ingen roll om jag planterar blommor och gräver rabatter när allt annat ser ut som "hej, kom och hjälp mig!"... Det är trist och jag står handfallen!
 
Nu ska jag ta med mig mina fina svansbarn ut i trädgården, sätta mig ner och andas, andast och blunda! Jag ska insupa allt som är bra och fint i mitt liv och betänka och glädjas över vad jag har och vad jag förmår istället för att fokusera på allt det negativa vilket är allt för lätt att göra om man mår minsta dåligt!
 
Kärlek till Er alla! <3
 
Marina
 
 
 
 

Solen har hittat hit!

Publicerad 2013-07-07 20:59:00 i Allmänt,

Hm... nog för att jag har lätt för att bli brun men just nu ser jag inte klok ut!
Jag har legat ute i solsängen och läst idag och detta har resulterat i att jag har en likblek hals medan resten av mig är riktigt brun... eller ja, det vill säga förutom vissa veck på magen mellan volangerna som bildas i halvsittande läge!
Men vilken njutning att bara ligga och lapa i sig all sol i sällskap av en bra bok och ett par pälsbarn runt och på en...

 
Att vattna växterna lite senare på eftermiddagen är så mysigt, solen gnistrar i vattenkaskaderna och man kan nästan höra hur det knakar i rötterna!
Nu verkar det som min nya lilla gräsklippare vill sälla sig till de andra tre trasiga... den bara dog och gräset är åter igen så där högt och kirskålen passar på att leta sig in genom staketet. Jag blir så TRÖTT! 
 
I örtalandet växer det och frodas rikligt, det ser ut som en mindre djungel!
Till lunch fanns det bland annat egenodlad sallad i skålen!
 
Jag är så less på att inte få någon ordning vare sig inne eller ute och framför allt på altanen!
Det står skräp och ett tungt bord och en ännu tyngre soffa där som jag omöjligt kan lyfta undan själv... jag skulle så innerligt vilja få i ordning där ute... det är frustrerande att gå förbi och se eländet, det gör mig ledsen!
 
 
Jag har inte sovit speciellt bra den sista tiden, eller rättare sagt sämre än någonsin och detta är inte p.g.a att värken har blivit värre utan p.g.a flygfän!
Att behöva linda in hela kroppen i täcket och gömma huvudet under en kudde är så lagom skönt när det är så varmt som det är nu! 
Igår natt så bestämde jag mig att nu fick det vara nog då flugorna även bjudit in alla sina släktingar... Jag tycker att det är obehagligt att döda flugorna men de lät sig minsann inte viftas ut.
Jag fick alltså rulla ihop en tidning och gå på jakt!
Denna jakt varade inte länge, bara ett par "smällar" faktiskt då jag i ögonvrån såg skräcken i min lilla Lillys ögon!
Hon blev så rädd och hon blev rädd för mig och ville inte alls komma till den som i vanliga fall betyder hela världen för henne, den som är hennes trygghet och kärlek... Hon valde att inte sova bredvid mig utan lade sig i soffan... det skar illa i mitt hjärta, min älskade lilla tös!
 
Under natten hade hon hur som helst bestämt sig för att matte ändå var bäst för hon låg som vanligt vid min sida när jag lyfte på kudden och tittade upp!
Hon är så känslig min vackra flicka och hennes bagage är tungt och ibland så väller det över... det är ibland så ytligt!
 
Nej, nu ska jag tassa ut i trädgården en stund till, klockan är snart 21.00 men solen strilar ned gyllengul, varm och lockande!
 
Var rädda om Er!
Marina
 

Jag är!

Publicerad 2013-07-04 20:00:00 i Allmänt,

Tänker jag för mycket?
Ibland snurrar tankarna lite väl obehindrat och omfamnar varandra i en virrig dans som tempot stegras i för att tillslut bli helt ohållbart!
"Nej!! Hjälp! Stopp!"
Jag önskar att jag hade en akutknapp att trycka på så att hela maskineriet avstannar i en stor suck...
 
Jag funderar lite om om jag verkligen är beredd att pröva mina nya vingar ut i världen... de känns liksom inte helt stabila, lite väl vingliga faktiskt!
*Jag lutar mig försiktigt fram och tittar runt hörnet...*
Är det okej att stiga fram eller kommer jag att krocka med alla minnen och upplevelser jag så smidigt lyckats undvika under många år... var det så smart att avsluta nästan sex år av terapi? Är jag mogen att testa mina vingar? *viftar lite försiktigt på dem* Kommer de hålla eller kommer jag att falla hårt och skoningslöst igen?
Nej, nej! *skakar frenetiskt och ivrigt på huvudet* Var ifrån kom de där helt osunda tankarna? Självklart kommer jag falla hårt som sjutton om jag redan från början, innan jag ens försökt förespår det! Ytterst fånigt,,,
 
*Kliver raskt och målmedvetet fram* 
"Så där!"
*Burrar upp mina nya vingar*
"Jaha... och? Jag försöker faktiskt att ta lite plats här!!!"
Jag har bestämt mig för att börja leva mitt liv... inte andras liv eller hur De vill att jag ska leva utan mitt eget liv på det sätt som jag själv behärskar. Det känns som att jag alltid har försökt leva upp till krav runt omkring mig... krav jag inte mäktat med! 
För även om jag är sjuk måste jag också ha rätt till att njuta... det finns ju sätt att njuta på även om smärtan alltid pockar på uppmärksamhet och tröttheten är överhängande... man måste bara hitta de där små guldkornen och jag har bestämt mig för att börja leta.
 
Tar ett skutt upp i luften och fäller ut de ganska vackra vingar som under hela mitt liv legat dolda och tryckta över min rygg!
"Hissnande!"
Är det då verkligen så lätt?
Kan man bara här och nu bestämma sig att det faktiskt är jag och ingen annan som skriver sidorna i min bok?
Det är min pjäs, jag är huvudpersonen och jag vill att denna huvudperson ska lyckas!
Faktum är att hon kan faktiskt en hel del... hon är inte alls så värdelös!
Visst kanske hon är lite begränsad genom sina handikapp och ekonomi men hon är varm och kärleksfull och om hon bara vågar ta för sig utan att känna ångest och egoism över det så kan jag börja på en ny, lyckligare bok, en ny början!
Kanske ska jag inte hoppa rakt ut utan att lite försiktigt testat mina vingar även om tanken både är svindlande och pirrande...
Fast å andra sidan om jag inte gör det nu när ska jag då göra det?
När och hur ska jag veta att jag är redo?
För om jag inte är det nu, precis just nu... när är jag det då?
Livet är ju här och nu! Inte då! Jag kan påverka NU och HÄR inte igår och då!
 
Jag tror att jag successivt under min ganska underliga resa de sista åren börjat förstå att jag är precis lika unik som alla andra och minst lika bra!
Alla är vi bra på olika saker men jag är bäst på ivarje fall en sak och det är att vara Jag, ingen annan kan vara just jag så bra som jag och det är det jag måste börja vara... rätt och slätt, rent och enkelt bara vara jag, den jag är och inte den andra vill att jag ska vara...
Tänk vad en sådan enkel sak kan vara komplicerad egentligen...
Jag har slängt alla masker och kvar står jag avskalad och ren utan att längre skämmas!
 
Så hur ska jag då gå vidare?
Hur ska jag nyttja mina flygfärdiga vingar?
Jag har nyss öppnat upp vår förening igen men jag vill även göra något som när bara Marina... 
Min önskan och en förfrågan jag har fått från många är att skriva en bok, jag vill verkligen detta innerligt men kan inte riktigt bestämma mig för vilken genre den skulle falla in i... har Ni förslag så tar jag tacksam emot dem!
 
Jag skulle även vilja vidareutveckla mina mediala och helande "färdigheter" men när jag har talat med medium har jag fått höra att jag gör allt "rätt" och att De inte kan lära mig något då jag är så... stark.
Det borde kanske kännas uppmuntrande men det känns som att De inte "vågar" stötta mig...
Hur som helst är detta något jag absolut vill för att kunna hjälpa så många fler än vad jag idag gör!
 
*Spänner ut mina vingar i full bredd.
Imponerande! Inte alls så intetsägande!
De där borde hålla länge och väl så länge jag vårdar dem!
*Smeker dem försiktigt... 
"Ingen ska förminska mig igen..."
 
"Se upp! Här kommer jag!!!"
 
 
Var rädda om varandra!
Marina
 

Hundar och önskningar...

Publicerad 2013-07-03 21:48:22 i Allmänt,

Har träffat min vän och kollega idag!
Vi var och träffade en liten pudelkille som vi kommer att ta in i jour.
Han var väldigt rar men han har bott tillsammans med en äldre dam vilket tyvärr många av denna ras gör och det är fruktansvärt tragiskt på en så vaken, intelligent och aktiv ras! 
Många tror att pudel är en "tanthund" och de förstår inte hur roliga och flexibla de är!
Med lite viktnedgång, tand och öronvård så kommer han att i fin form och vi kommer att finna ett hem som totalt förändrar hans liv!
Han har inte forit illa hos sin matte men hans liv har nog inte varit särskilt berikande är jag rädd...
När vi träffade honom var han hos en av damens hemtjänstpersonal som varitt vänlig att ta sig an honom under sin semester i jakt på att finna ett nytt hem till honom.
 
Innan jag och Kathrin var och träffade denna lilla dunboll var vi och åt lunch på "Bakgården" som serverar lunch i form av en underbar pastabuffé.
 
Jag undrar lite var sommaren tog vägen?
Det började ju så bra och jag njöt i fulla drag.... men nu stiger termometern knappt över 15 grader och jag har tassat omkring med raggsockar på mig inne. 
Mina sköna gamla trotjänare får slitas på även under sommaren sorgligt nog!
Jag får be snälla Lena att sticka fler raggisar till mig så småning om!
Folk tror inte att det är sant när jag visar mina kritvita, bortdomnade tår... förstå då hur jobbigt det är på vinderhalvåret!
Det talas om att vädret ska bli bättre till helgen och det vore väl fantastiskt om det vore så!
Jag skulle så gärna vilja få ordning ute på altanen där det för tillfället är fullständigt kaos! 
Det var så mysigt där förra året och man kunde ligga där ute med en bra bok och lyssna på det sommarregn som varande under just hela fjolårets sommar...
Det blev många koppar kaffe vid det bordet!
 
 
Det kommer iofs att se helt annolunda ut i år då jag inte har ngn vardagsrumssoffa att avvara... 
I år blir det en kökssoffa, bord och stolar istället men det kan också bli mysigt!
 
 
Jag vill även få ordning uppe i hallen....
Där skulle jag vilja röja och skapa ett gästrum/rum till Louise så hon slipper dela rum med sina småsyskon...
 
Mina rosor och en klematis står fortfarande och väntar på att spaljén ska komma upp så att de har ngt att klättra på...
Tänk om jag hade haft lite mer energi, mer muskler och varit utan min åttabeningfobi!
 
Jag har inte träffat min syster och systerdotter på evigheter, jag kan inte minnas när vi träffades senast... det är riktigt sorgligt!
Just nu är De i Grekland och jag är så glad för Deras skull!
En mamma-dottersemester, så härligt!
Jag hoppas att De vill komma och hälsa på oss när De kommer hem så jag får krama lite på Dem...
 
Vi har haft det så mysigt ihop och det är lite sorgligt att den eran är över!
När Alexandra och Alice var små träffades vi flera gånger per vecka och hittade på saker men då hade Veronica dels bil och dels var hon mammaledig och där efter studerade hon på ett sånt sätt att det fanns mer tid helt enkelt... livet förändras!
 
Jag kommer ihåg särskilt en incident som vi har garvat rått åt många gånger!
Vi åkte ångloket mellan Anten-Gräfsnäs och Veronica lyckades på ett sätt som är svårt att förklara i text att ta den unga, generade konduktören i ett grabbatag mellan benen när vi stod och flamsade och gestikulerade. Detta var verkligen inte med mening och väldigt komiskt!
Stackaren var högröd i ansiktet medan vi fullständigt bröt ihop helt frustande av skratt!
 
Våra barn är nog ganska luttrade och skäms inte lika lätt som andra barn... inte för att De på något vis saknar den känslan utan mer att De är så vana och ibland kanske mer mogna än jag och Veronica när vi kommer samman. Att bli så där barnsligt lättroade och ibland riktigt löjliga är inget som vi anstränger oss för eller går in för utan jag tror det är att vi är så avslappnade i med vilka vi är med varandra - syskon som vi är - tillsammans med dåligt humor som är den utlösande faktorn...
 
 
Krama Dem Ni älskar innerligt och varmt!
Ta aldrig varandra för givet!
 
Var rädda om Er!
Marina
 
 
 
 
 
 
 
 

Förändring!

Publicerad 2013-07-02 15:56:00 i Allmänt,

När man ideellt arbetar med omplacering som jag gör och när man så innerligt vill hjälpa så många man bara kan så stretchar man ut sig i det längsta på alla sätt och vis och i längden funkar inte det...
Då jag är sjukpensionär och väldigt dålig måste jag ju vara lite rädd om mig själv och försöka ta hand om mig själv istället för att endast och bara ömma och värna om andra människor och Deras djur...
 
Jag och min kollega Kathrin på Föreningen Hundskyddet väckte upp föreningen igen nu i dagarna!
Kathrin såg hur jag slet upp skorporna på mina knän och hur jag försökte vända och vrida på slantar som jag inte har till förmån för andra och har under en tid varit på mig att försöka ändra på bl.a just den biten...
 
Jag har inte velat öppna upp föreningen igen då det är ett stort ansvar och merarbete som läggs på mina axlar men till slut kapitulerade jag, jag måste ha ngn slags fallskärm att luta mig mot!
Jag kan inte ensam lägga ut och förlora så mycket pengar som jag har gjort den senaste tiden och tillsammans med det bankgiro som vi har öppnat under föreningen hoppas jag att vänliga människor med hjärtan för både människor och djur kan stödja oss med en slant då och då för att göra det möjligt för oss att fortsätta hjälpa.
 
 
 
Det känns bra och jag tror att detta kan komma att förändra en del samt avlägsna en sten från mitt bröst även om jag helt klart får mer att göra och hålla reda på... ngt jag också måste lägga upp på ett bra sätt för att orka då både min koncentration och mitt ork är minimal.
 
Så förutom min Fb-sida med över 3700 medlemmar har jag nu även öppnat upp en hemsida som jag hoppas att många kommer att besöka.
http://foreningenhundskyddet.dinstudio.se/
 
Var riktigt rädda om varandra!
 
Marina
 

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela