jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Jag ska måla hela världen...

Publicerad 2015-04-14 19:22:01 i Allmänt,

Jag har inte haft någon direkt energi till att måla under en ganska lång tid men nu fick jag tummen ur att måla två små projekt!

Jag vet inte när jag vare sig fysiskt eller mentalt ska orka ta tag i att måla sovrummet, något jag måste göra....
Eller, måste och måste men det är märken efter barnens sängar och även efter lite fossingar tror jag minsann på väggarna så det ser allmänt sunkiga ut.

Hur som helst så har jag målat och piffat ett vägghörnskåp i furu och ett trärent nyckelskåp!

Jag körde lite "rostmålning" på nyckelskåpets beslag.

Den 12.e fyllde min lilla prins 6 månader!
Jösses vad tiden går!
Det känns som helt nyss som jag tog honom och hans lilla femkilos kropp i min famn!
Nu har han vuxit sig till en vacker unghund på ca 27 kilo.
Jag är så glad över att jag beslöt mig för att behålla honom, han berikar verkligen mitt liv!
Detta val var verkligen inte självklart men samtidigt så känns det som att det faktiskt inte fanns något annat val nu i efterhand, jag kan inte tänka mig ett liv utan honom.
Ibland måste hjärtat få råda framför förnuftet för att man ska må gott just i hjärtat och få själsligen en frid.
Jag har verkligen svårt att se honom någon annan stans än just här... hos oss!

Om cirka en månad ska vi på valpträff! 
YEY!
Molle och jag ska träffa hans syskon och föräldrar och det ska bli såååå mysigt och även väldigt intressant!
Det ska bli kul att se likheter med familjen och hur han förhåller sig till de andra valparna!

*****************************************
Många frågar hur jag mår efter seperationen och jag måste säga att NU med facit i hand så mår jag förbaskat bra!
Det är självklart tight ekonomiskt men luften här hemma är förvånandsvärd lätt att andas och jag mår gott tillsammans med min dotter och våra djur.
Jag har även så fina vänner som stöttar mig både mentalt och fysiskt, där är jag så otroligt rik!
Ja, ja jag vet att jag tjatar ofta om hur lyckligt lottad jag är över mina fina vänner och riktigt gnuggar det upp i Era vackra ansikten men jag ÄR så otroligt rik på riktigt fina vänner och det verkar som att De hela tiden förökar sig!
Det liksom bara ... händer!
Saker som jag känt varit omöjliga och som har hängt över mig... helt plötsligt är det som om någon har lossat på knoparna så att allt det hårda och jobbiga har lösts upp!

Så livet går vidare och jag blickar framåt med en hoppfull blick!
Jag tar min dotter och våra svansbarn i hand och tassar och går med starka och bestämda steg rätt in i framtiden!

Som Ni vet förlitar jag mig på Karma och jag behöver inte blanda mig in i någon vendetta eller hämndaktioner för Som Du sår får Du skörda! What goes around, comes around... så jag kan egentligen bara luta mig tillbaka för att se Babylon falla! 

Ta väl hand om Er och se vad som är viktigt och välj vad Ni vill ha runt Er!
Själv önskar jag ärliga, pålitliga och kärleksfulla människor med mycket empati och jag har inte plats för något annat än just det!
Ta aldrig varandra för givet och se varandras kvaliteér och den skönhet som finns i varenda älskande människa!
Visa värme och omtanke, gör världen lite ljusare!

Idag känns det knappast som vår ute då det är grått och vått likt en gammal uttjänt disktrasa... men tussilagon lyser likt små solar i våra diken och i skogskanten och snart kommer den vackraste av alla blommor att breda ut sig i naturen.
Jag vet att den på flera ställen redan lagt sig likt en vårens snötäcke över gräs och tuvor men här dröjer det nog ett litet tag till!
Vitsippan! Denna rara och ganska oansenliga blomma i sin ensamhet och sin storslagenhet i sitt mångfald!
Foxy sitter som en liten blomma i ett hav av vitsippor!

Vi har haft några helt makalöst, underbara vårdagar med sol och värme!
Nu väntar man bara på att de ska bli fler... och fler och fler för att slutligen övergå i sommar!


Än en gång... var nu riktigt rädda om Er själva och alla omkring Er!

Kramar!

Kärlek!

Namaste!

//Marina

Påsk idag ja...

Publicerad 2015-04-04 21:05:30 i Allmänt,

Igår brände jag en sjuhelsikes brasa... ja, det är ju påsk för tusan!
Jag kan säga om det finns några av Er som röker i sängen så skulle Ni nog inte fortsätta med det efter sett hur fort en madrass brinner och den rökutveckling som följer på det! 
Jag är chockad!
För hoppningsvis är det inte så många som röker på det viset längre!
Ja, så det blev vår lilla påskbrasa!

Idag fick svansbarnen ett stort påskägg med godis som de tyckte var tokgott!
De blev verkligen helt spattiga och vi hade så klart ett godisregn!
Jaha... och nu börjar De grannar som vill visa sig styva på linan...
Nu har De stora pojkarna plockat fram plånböckerna och dragit på sig storstövlarna, gått ut i trädgården med sitt följe av festfolk/familj för att försöka spränga världen i bitar med sina förbannade bomber/fyrverkerier/smällare!
Det finns EN familj här som är särskilt duktiga på att inte ta hänsyn till djur och natur och som älskar att förpesta bl.a mitt liv lite extra.

Aicha är så pass lomhörd nu mera så hon blir inte så rädd längre och då Emmy sedan nästan ett år inte finns hos oss längre smittar inte hennes extrema rädsla av sig på henne längre...
Men så har vi min lilla Lilly... min älskade Lilly blev så rädd nu att hon har gömt sig någonstans, jag vet inte ens var.
Jag blir så arg att det gör ont i mig och jag skulle kunna bli riktigt våldsam om jag fick tag på denne person när han var i färd med att tända på en stubin... man kan säga att då hade min stubin varit jäkligt, jäkligt kort!

Varför???
Och kom inte med den dåliga förklaringen att det skulle vara enligt tradition!

Tror Ni på allvar att det flyger påskakärringar där uppe mot den mörka himmeln som Ni måste skrämma bort?
I så fall kan jag upplysa Er om at NI har en på mycket närmare håll med ett raseri över att Ni skrämmer både vilda och tama djur på detta vis samt förstör vår natur.

Dessutom skulle jag kunna komma på hundratals andra ställen att stoppa dessa pengar som läggs på detta otyg.
Det finns människor som inte ens har råd att köpa sina barn ett påskägg eller som inte ens har mat på bordet och det är skamlig, rent skamligt att folk då skjuter upp hundratals och tusentals kronor rätt upp i luften!

För övrigt har vi haft ett riktigt underbart väder denna helg!
Solen har stått högt på en klarblå himmel och kvällarna har varit stjärnklara och krispigt sköna!
Tussilagon och krokus sträcker sig upp mot skyn och andra små bladverk börjar lite blygt kika upp från den mörka myllan! 
 
Till alla Er andra hoppas jag att Ni har en helt fantastisk och underbar påsk!

Jag önskar som vanligt att Ni är riktigt rädda om varandra och att Ni låter Era barn ha en "vit" påsk!

Kärlek!

Namaste

//Mina12.e Maj

Publicerad 2015-04-01 23:01:00 i Allmänt,

Den 12.e Maj är det den internationella ME-dagen.

MEcfs är en av de sjukdomar som jag har och som gör livet ganska jävligt och komplicerat för mig.
Visst man vänjer sig vid att vara begränsad och man blir inte längre förvånad över alla vidriga skov och man är van vid att konstant må dåligt men att vara van innebär inte att man går utan en längtan om att få må bra!
Att någon gång få vakna utvilad, utan värk och illamående... att slippa förklara sig vid avsaknad vid ord eller när man helt plötsligt inte förstår eller kommer ihåg hur man gör en så enkel sak som att skriva ett @ på datorn eller en stor bokstav...
Tänk att kunna rida, cykla, dansa eller springa igen!

Vad är ME/CFS?

ME/CFS (Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome) är en neurologisk sjukdom som kännetecknas av långvarig, svårt funktionsnedsättande utmattning i kombination med en rad andra symtom. Sjukdomen börjar oftast i samband med en infektion.

Sjukdomen, som ofta kallas ME, men har den officiella benämningen ME/CFS, är klassad som neurologisk (WHO ICD-10 G93.3) och benämns av forskare på området ofta som neuroimmunologisk. Den drabbar ca 0,4 % av befolkningen, vilket betyder att det kan finnas upp till 40.000 ME/CFS-sjuka i Sverige. Troligen har bara ett fåtal av dessa fått korrekt diagnos. För vuxna är sjukdomen i dagsläget nästan alltid kronisk, men förhoppningsvis kan biomedicinsk forskning leda till framtida effektiva behandlingar.

I 75-80 % av fallen börjar sjukdomen i samband med en infektion. De typiska symtomen är extrem energibrist och det som kallas för ”ansträngningsutlöst symtomförvärring” (Post-Exertional Malaise), alltså att man försämras efter aktivitet. Ofta förekommer konstanta influensaliknande symtom, halsont, värk och en känsla av ”hjärndimma”.

Källa: http://www.rme.nu/om-me-cfs


När folk frågar mig ang mina sjukdomar och undrar över just MEcfs som många inte vet alls mycket om är det inte helt enkelt att förklara alla de olika symptomer som sjukdomen innefattar... dvs alla de symptomer som innefattar mig och vad jag dagligen kämpar med.
För jag har i stort sett alla dessa diagnoskriterier... det är ngn enstaka grej så som extrem blekhet som inte stämmer riktigt.

 1. Utmattning
  Oförklarlig ihållande eller ständigt återkommande utmattning, både fysisk och mental, som avsevärt är nedsättande för aktivitetsnivån.

 2. Ansträngningsutlöst försämring (Post-Exertional Malaise, PEM)
  Onormal fysisk och mental uttröttbarhet efter ansträngning. Snabb muskulär och kognitiv utmattning, ansträngningsutlöst sjukdomsmående och/eller extrem utmattning och/eller smärta samt en tendens att patientens tillhörande symtom förvärras. Onormalt lång återhämtningsperiod, oftast längre än 24 timmar.

 3. Sömnstörningar
  Patienten känner sig inte utvilad efter sömn. Störningar i antalet sömntimmar och i dygnsrytmen.

 4. Smärta
  Smärta kan upplevas i muskler och/eller leder och är ofta utbredd. Det finns oftast en signifikant huvudvärk av en ny typ, ett nytt mönster och en ny svårighetsgrad.

 5. Neurologiska/Kognitiva manifestationer (minst två symtom måste uppfyllas)

  • Förvirring
  • Koncentrationssvårigheter
  • Försämrat korttidsminne
  • Desorientation
  • Svårigheter att processa information
  • Tappning av ord
  • Överkänslighet mot ljud och ljus

 6. Minst ett symtom från två av följande kategorier
  • Autonomiska manifestationer
   • Ortostatisk intolerans, (NMH)
   • Postural ortostatisk tachycardi (POTS)
   • Fördröjt lägesrelaterat lågt blodtryck
   • Svimningskänsla
   • Illamående
   • Matsmältningsbesvär
   • Urinträngningar och nervös blåsa
   • Hjärtklappning med eller utan rytmstörning
   • Andnöd efter ansträngning
   • Extrem blekhet
  • Neuroendokrina manifestationer
   • Onormal och dagligt fluktuerande kroppstemperatur
   • Perioder av svettning
   • Återkommande feberkänsla
   • Kalla fötter och händer
   • Intolerans mot extrem hetta och kyla
   • Uttalad viktförändring
   • Symtomen blir svårare under stress
  • Immunologiska manifestationer
   • Ömma lymfkörtlar
   • Återkommande halsont
   • Återkommande influensaliknande symtom
   • Generell sjukdomskänsla
   • Ny överkänslighet mot mat, medicin och/eller kemikalier
Källa: http://www.rme.nu/om-me-cfs

Tro mig, jag är fullt medveten om att detta inte är särskilt roligt att läsa om.
Men för Er som verkligen är intresserade av att känna mig som människa och som vän tycker jag bör läsa detta så att Ni vet vad Ni ska ta hänsyn till då jag själv kan ha svårt att sätta gränser då jag vill så oerhört mycket och då jag känner mig fullkomligt värdelös och utnyttjande om jag låter andra göra saker åt mig.
 
Glöm dock inte att även om allt ovan innefattar mig som människa så innefattar det inte mig som person!
Jag är Marina, jag är inte någon förbannad sjukdom... jag har fortfarande många kvaliteer och vill inte bli förknippad som hon med MEcfs...
Förstår Ni??

På grund av mina begränsningar lägger jag mycket tid på att göra det jag är bäst på... att hjälpa andra människor med sina djur.
Varför?
För att det är viktigt för mig att känna att jag gör något där jag når ut till andra i min kamp om en bättre värld, en värld med mer kärlek, förståelse och empati.
Att jag gör något som faktiskt spelar roll!!

Den dagen som jag lämnar in vill jag veta att jag har gjort något som faktiskt var bra och som gjorde skillnad, inte bara för mig själv utan även för andra!

Det finns så många som har det så mycket värre på många olika sätt och vis än mig!
Jag vill verkligen inte att Ni tycker synd om mig men jag liksom alla andra med denna diagnos önskar förståelse f a s t "vi inte ser sjuka ut".
För det har man ju fått höra till leda... att man inte ser sjuk ut.
Och det vill jag ju självklart inte men ibland verkar det som att man m å s t e se sjuk ut för att v a r a sjuk och en person med armen i mitella skulle få större förståelse än jag själv med en kronisk osynlig sjukdom.
På grund av just sin osynlighet är det svårt för personer att förstå hur illa det faktiskt är och många gånger glömmer De av att jag är sjuk just för att det inte syns och man blir lätt överkörd.
Men som sagt, inte vill jag se så sjuk ut som jag känner mig och därför är jag också ganska fåfäng... man försöker se bättre ut än vad man känner sig och de dagar som det är riktigt jäkla illa är det inte många som har fått erfara tillsammans med mig.
Dagar likt det kan man liksom inte röra sig bland folk... man får vara glad om man kan röra sig över huvud taget.

Ja, den 12.e Maj är det som sagt den internationella ME-dagen!
Bär något blått för att stötta oss som har denna osynliga kamp varje dag!

Var rädda om Er själva och alla runt omkring Er!
Ta inte varandra för givet, stötta och älska innerligt!

Kärlek

Namaste

//Mina

 

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela