jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Ibland är det mindre roligt...

Publicerad 2010-10-27 18:07:42 i Allmänt,

Men fy vad dålig jag har varit ett tag nu...
Har varit förkyld i tre veckor nu och bara några veckor innan dess var jag sjuk i en månad...
Jag har känt mig helt urlakad och känner mig helt matt...
Nu fick det banne mig vara nog så idag ringde jag och beställde en läkartid.
I foajén trodde jag först att någon ställt till med PRO-möte då det fullkomligt kryllade av små skrynkliga damer och herrar, rullatorer, kryckor och rullstolar... och som de KNÖDDE!!

Det visade sig att det var "drop in" för influensa-vaccinet, jag kom knappast fram till luckan för att anmäla mig.

Till slut damp jag ned i väntrummet... väntrum 1
Jag grabbade tag i en Ameliatidning som låg på det lilla bordet framför mig.
Där var det ett reportage om kvinnor och deras kroppar och om hur nöjd man ska vara över sin kropp.
Visst det är jättebra att 76-åriga Gudrun är tillfreds med sin bastanta hydda, så pass till att hon går med på att posera i bara mässingen.
Men det spelar ingen roll hur många sådana reportage jag läser och hur många nakna, kvinnor med gropiga lår, hängrumpor och taxöron de visar mig.
Jag ÄR inte nöjd och jag är inom mig förbannad över den orättvisa att jag inte kan träna bort mitt överflöd... ett överflöd som gott och väl skulle kunna mätta en Somalisk familj under en vecka.
Det ÄR inte roligt att ställa sig på en våg (och detta händer kanske en gång per år just pga den ångest som jag får...) och rygga undan i avsky!
Jag gick sakta upp på min mammas våg igår, blundade och hörde hur vågen jobbade under mig, öppnade försiktigt mina ögon och visste inte om jag borde skratta eller gråta över vad jag såg...
12 kg på 11 månader!!
Nope, jag är INTE glad över mina valkar, jag ler inte åt mina bristningar och jag kan omöjligt se några livsupplevelser i mina rynkor och i så fall vill jag verkligen inte ha dem så brutalt inristade i mitt ansikte och på min kropp.

Hur som helst blev det till slut min tur och "tant doktor" kunde ta emot...
Hon frågade - som sig bör - hur jag mådde och andra frågor jag helst inte vill gå in på.
När jag förklarat mina symptomer fick hon en något tom blick och häver ur sig; "Du är inte med barn??"
Detta säjer hon till en stackars människa som just läst om alla vackra kvinnokroppar och som inom sig just gråtit floder över sin korpulenta figur, en kropp som gött sig från storlek 36 till storlek 40/42!

En liten parantes; Jag ser verkligen inte ned på storvuxna kvinnor jag anser att det är hur man uttrycker sig och hur man förmedlar sig själv som är viktigt det är bara mig själv jag är så här kritisk mot... både min terapeut, sjukgymnast och psykolog kliar sig i huvudet över detta.

Var på jag brast ut i värsta gapflabbet följt av en hostattack!
När jag skriver gapflabb så menar jag verkligen ett sådant skratt som hörs vida omkring och som man nästan själv kan bli lite rädd för!
"Tant doktor" skrattade INTE...
"Tant doktor" log inte... nä, hon drog inte ens lite grann på smilbanden... hon var fullkomligt allvarlig.
Och då var jag självklart tvungen att förklara varför jag skrattade...

- Dels på grund av att en vän på Facebook ställt samma fråga... och det är inte så att vi har ett dåligt sexliv för vi... osv

Jag började givetvis helt generad att svamla vilket gjorde det hela ännu mer generande där hon satt i sin vita, välstrukna läkarrock med läkarsprit över sina små doktorsfingrar.
Mitt emot henne sitter en ruffsig, trött och allmänt sliten person i joggingbyxor med både hundhår och byggdamm på och babblar på om något helt orellevant.

Jag lyckades komma där ifrån med ett recept på penicelin!!
Tack och lov!!

Motorväg...

Publicerad 2010-10-20 20:34:08 i Allmänt,

Jag sitter och spanar ut mot ett svart fönster som endast återspeglar ett transparent ansikte av mig själv...
Det doftar snö ute... jag ser inte fram emot vintern även om det kan vara magiskt vackert ute och då det finns stora möjligheter till snö och is - riter som är väldigt effektiva och kraftfulla.

Jag fryser så otroligt mycket om vintern... det spelar ingen roll hur varma kläder jag bär så stelnar min kropp till och mina fötter och händer förvandlas till vit/blåa, ledbrutna lemmar som aldrig tinar...

Det är mörkt ute... näst intill så svart det kan bli och jag älskar allt som mörkret bär med sig.
Tystnaden som lägger sig likt en filt över naturen och kväver alla de statiska ljud som man annars kan förnimma från samhället en halvmil bort.
Naturen andas andäktigt ut och formar sig runt mig med all sin energi i en vilande puppa...
Jag älskar verkligen mörkret!

Jag tänder ljus och blickar in i lågorna, låter helande dofter av rökelse sprida sig genom huset för att skydda och ge hopp.Vi har under drygt ett halvår levt utan tv villket förundrar många...
Många tycker oerhört synd om våra barn...*ler och skakar på huvudet*
Min dotter skulle aldrig ha läst så många böcker som hon har gjort under denna tiden och hon skulle heller aldrig blivit så duktig på gitarr som hon nu är om hon istället ägnat alla de timmar framför tv.n...
Vi har nog umgåtts mer med våra barn än många andra just på grund av detta också... haft tid att lyssna till dem och se dem.

Själv har jag inte haft ont av det över huvud taget... men visst kan jag längta efter att bara slänga mig raklång för att se en av mina älskade serier som jag så nitiskt brukade följa.
Det är meningen att vi ska sätta igång vår tv nu igen och det ska faktiskt bli skönt men vi ska också ha en dag i veckan som kommer att vara helt tv-fri.

Jag tror att fler familjer skulle slänga ut tv.n för ett tag... om inte för ett halvår så kanske i varje fall för några veckor...
Man får tid för varandra!Just nu läser jag mycket böcker som breddar den kunskap och vetskap som jag redan har.
Dvs mycket andliga böcker...
Man får tips och råd som annars skulle gått mig förbi...

Ibland är det skönt att läsa och bli bekräftad att det man gör inte är fel... och att man instinktivt faktiskt gör i mång och mycket rätt utan att från början veta att det är "rätt".
För visst finns det trådar man bör följa både för sig själv och andras säkerhet när man arbetar med den gudomliga kraften.

Det är som ett annat medium sa till mig; "Det är som en motorväg fram till dig..."
Och nog är det det alltid...
Det är inte alltid de vill något, det känns mer som att de är nöjda att vara nära mig just för att de vet att jag kan se och känna dem.
De dras till mig och de vill ta på mig, känna mig, hålla mig nära och hålla fast mig...Det finns en kurs som jag så gärna skulle velat gå för att utveckla mig själv... eller kanske mer för att samla ihop mig själv.
Samla ihop alla delar till en enhetlig och inte så spretig kunskap att gå vidare på...
Kanske även mer specifikt välja EN linje... om det är möjligt!
Jag vill ju så gärna kunna hjälpa ännu fler i både mitt helande och seende.

Ta rikligt hand om er!
Kramar i mörkret!!

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela