jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Att vara eller inte vara...

Publicerad 2013-11-11 23:25:13 i Allmänt,

Man ska väl kunna ha olika åsikter?? Eller... ?
Nej, enligt en del människor kan man absolut INTE ha olika åsikter, det får inte finnas, allt ska ifrågasättas och man måste sitta i samma fack, vara nöjd och förlita sig på att alla tillsammans kan bara ha rätt!
 
Jag gick med i en grupp på Facebook och sällan har jag träffat så totalt inskränkta och direkt elaka människor... eller jo, jag vet faktiskt en grupp som ändå är snäppet värre då De far med direkta lögner om människor och hänger ut helt oskyldiga personer var av bland annat jag har varit en av dessa...
Men hur som helst... denna grupp som jag har varit inne och skrivit i idag verkar folk inte ens förstå att De inte bara dumförklarar sig själva utan också De som sysslar med samma sak och som har likadana tankar!
 
Man kan inte ställa en fråga där inne utan att glåpord kastas och man är både dum i huvudet och borde inte ha några vänner!
Man ifrågasätts om man är vegetarian för si och så många procent i världen är det inte och hur kan det procentantalet ha fel???
Eh... ok! Det argumentet förstod jag inte alls!
 
Huvudämnet som diskuteras där inne är vargens vara eller inte vara...
Ni som känner mig eller har läst min blogg ett tag vet nog var jag står i den frågan men Ni vet nog också att jag är ganska solidarisk och bemöter kritik ganska bra tills det går för långt!
Många där inne har inte den förmågan alls... nej, alla som inte tycker som De måste man trycka till!
Jag förstår inte riktigt vad De då gör i en grupp som ska bemöta båda åsikterna.
 
 
 
Människor lever med så mycket hat i sig att det väller över likt en äcklig sörja som De väljer att kasta mot andra och jag vet inte om jag tycker att det är patetiskt eller bara rent sorgligt!
När människor inte kan skriva något konstruktivt utan bara halkar ner i sandlådan gång på gång "DU ÄR DUM!!!" och kastar sand på varandra kan man inte annat än att höja på ögonbrynen...
Till slut är det lätt att man kastar hela traktorn i huvudet på Dem bara för att få Dem att knipa en liten, liten stund... fast det i ärlighetens namn är bättre att vända sig till sandkakan där på kanten av sandlådan och istället tilltala den för jag tror ta mig sjutton att den har högre IQ än alla dessa människor tillsammans.
 
Att det är så svårt att visa lite ödmjukhet!!!
 
Kramar om Er alla in i natten!
 
Kärlek!
 
Namaste
 
Marina

Den eminenta hufvudstaden...

Publicerad 2013-11-10 18:04:55 i Allmänt,

Tidigt på Fredagsmorgonen bar det iväg...
Packningen lassades in i bilen och med en kudde i famnen och taggade trots få sömntimmar började vi resan mot Stockholm och den konsert som vi så länge sett fram emot.
 
De fem timmarna upp gick trots allt ganska bra och övernattningslägenheten som vi skulle sova i var stor och riktigt bra samt nära till konserthallen "Hovet".
Sanna somnade en stund, själv kände jag att hur trött jag än var skulle det bara bli värre om jag gick och lade mig innan så jag fräschade till mig lite istället.
 
Konserten var helt fantastiskt!
Den var så bra att jag blir glad vid bara tanken på den!
 
 
 
Jag sjöng och skrek som en liten tonåring och mina smilband sträckte sig långt bak i nacken!
Jag tror inte ens att jag behöver berätta hur jag mår nu... min kropp skriker, yrseln är överhängande och jag kan knappt prata! 

 
Jag gör ju väldigt sällan något likt detta just på grund över hur jag mår efteråt...
Ibland är det ändå så att det är värt det för vad vore livet om man inte emellanåt försökte nära sig själsligen?
 
 
Musik gör mig lycklig och ger mig en booster av energi och Avenged Sevenfold slår det mesta för att inte säga ALLT!
 
 
Dagen där på gick vi upp ganska tidigt och min kropp spydde sur galla ut i mina leder och vener samtidigt som jag fick anstränga mig för att hålla ögonen öppna!
Nu åkte vi till min vän Sanna som bor 15 minuter från övernattningslägenheten och då vi inte sov hos min Nina som planerat tyckte jag inte att det var mer än rätt att jag i varje fall fick träffa en av mina vänner i Sthlm.

Hos Sanna har jag även placerat en liten kille som heter Sleipner och jag såg fram emot att träffa honom, Sanna och resten av flocken.
 
Tre glada hundar och en väldigt pratglad misse välkomnade oss med kärlek av högsta kvalitet!
Sleipner flög fram som en kanonkula med ett stort smile under hela vårt besök, han är som ett enda stort lyckopiller och min lycka vet inga begränsningar när jag ser hur bra det går för mina omplaceringar!

Vackra Ninja!
Vi pratade lite med varandra och jag gav henne - med godkännande av henne själv - lite healing och hon var så öppen, ödmjuk och vacker!
 
Ronja, lilla mjuka flickan som så fint använder och talar med hela sin kropp och sina tassar!
 
Här möttes vi av kärlek från alla håll och ett lugn och en värme låg över denna lilla stuga, en harmoni!
 
En liten enögd kattflicka bestämde sig för att leka papegoja med mig, pussas och kela allt medan hon ständigt pratade.  "Grå" tittade fram bakom husknuten på behörigt avstånd, nyfiken men ändå blyg nog för att hålla sig undan.
 
Sanna serverade oss fantastiskt god mat och där efter fyllde hon våra magar fulla av fika i form av rulltårta, kladdkaka, vetebröd, pepparkakor och ballerina!
Vi var absout mätta när vi begav oss mot Borås igen...
 
Jag med Sleipner i famnen.
 
Idag... Söndag mår jag värre ändå!
Det är inte bara konserten som tog kol på mig utan resan knäcker min kropp totalt!
Idag har jag passat på att krama mina underbara svansbarn som jag har saknat ngt oerhört och då de inte fått någon uppmärksamhet av husse som lagt all sin energi på altanen var de lyriska över att mamma äntligen var hemma igen.
 
Var rädda om varandra... alla är tyvärr inte det!
Om någon lägger ett ansvar och tillit hos Er så värdera detta och lev upp till det...
 
Kärlek!
 
Namaste!
 
Marina
 
 

Fundersam...

Publicerad 2013-11-05 14:45:00 i Allmänt,

Idag känner jag mig lite fundersam...
 
Jag känner att jag är tvungen att stanna upp och andas lite... några djupa andetag för att plocka upp fokus igen!
Det händer saker som gör mig konfunderad... kan människor verkligen uppfatta saker så olika att det hela skapar beskyllningar och hårda ord?
Hur kan min sanning vara så olik någon annans sanning?
Det stämmer liksom inte...
 
Det är så oerhört trist och olyckligt när det blir så där att folk känner sig överkörda och tillplattade men alla har vi rätt till våra känslor för vad vi än tror så kan vi inte lägga beslag på en känsla vare sig det är ilska eller sorg, vi trampar alla så olika stigar genom våra liv och vi kan omöjligt veta vad som rör sig i någon annans människas innersta eller ens i dennes liv... så vi ska vara vaksamma även på andras känslor.
 
Livet är komplicerat och vi får det formligen uppkört i ansiktet då och då för att vi inte ska glömma hur invecklat och svårt det är...
 
Människan är även hon komplicerad och svår så svår att man inte ens förstår sig själv!
Det finns så många olika kriterier som gör Dig till den människa Du är och om dessa kriterier uppfattas som bra eller dåliga är nog utifrån vem det är som betraktar och lyssnar!

En del gillar spontanitet, De rent av uppskattar det!
Jag hör till den gruppen men som p.g.a sjukdom där är begränsad... men jag gillar inte all form av spontanitet då man ändå alltid måste ha en eftertanke i vad man gör, ett förvaltande.
 
Ja, jag känner mig lite fundersam... det är inte alltid lätt att axla de bördor man bär på samtidigt som att man tar hand om livet i sig och dess överraskningar som ibland är små och ibland större.
Ordet "överraskning" har en positiv klang men det är inte alltid de är fyllda med glädje... utan kan innebära både sorg och ett stort arbete.
 
Jag tror inte att någon helt och fullt klarar av att ta sig genom livet helt på egen hand, man behöver stöd och ibland även vägledning.
En del vill ha många människor runt omkring sig, jag är nöjd med en krets av människor som jag i hjärtat vet bryr sig om mig... om det innebär att det bara är en eller om det är 15 spelar ingen roll, det viktigaste är att jag vet att De alltid finns där för mig.
 
 
 Jag hör till en av dessa människor som inte krusar...
Jag skulle aldrig få för mig att krusa någon!
Passar det inte så anser jag att det trots allt kanske inte var något att ha!
Kanske är jag lite dålig på att "försöka" men det kan också ha med att göra att de gånger jag blivit sviken sitter fortfarande så hårt att jag aldrig helt och fullt släpper någon in på livet just för att det inte ska bli för känslomässigt den dagen jag av något skäl låter Dem gå... för som sagt jag krusar inte!
Nu låter detta ganska kallt, men jag är allt annat en kall människa... jag har många som jag älskar och som jag innerligt och starkt bryr mig hett om och som jag värnar om då jag önskar och vill att alla ska må så bra som det bara går.
En del värnar jag kanske lite extra om då De har kommit att bli en del av mitt hjärta...
Jag har lätt att ta till mig människan men jag vågar inte helt och fullt släppa henne in i mitt innersta... eller jag vågar inte ge hela mig medan jag tar till mig hela Dem är nog en bättre beskrivning.
 
På grund av detta tror nog folk att jag i min känslosamhet är starkare än vad jag faktiskt är!
Nu säger jag inte att jag på något vis är en svag människa, för det är jag inte...
Men man måste tillåta sig att vara svag ibland... att ge upp och släppa allt och bara vara i detta svaga, att tillåta sig att känna efter och att sörja.
Det är en styrka så full av mod!
 
 
 
Många går omkring och försöker hävda sig genom ord och höjda röster och genom att låtsas starkare än vad De verkligen är för att formligen bryta ihop när De är ensamma...
Jag tror att det är lättare om man är ödmjuk och att utan en falsk styrka möta både livet och människor, då blir avgrunden inte lika djup då man har varit ärlig mot sig själv och varit den man är utan att spilla onödiga ord som man senare ångrar.
 
Det är inte bara viktigt att vara sann mot sig själv utan även mot andra... att man är sig själv rakt igenom och att man har en eftertanke i vad man gör vare sig man är planerande eller spontan som människa... för att just ta hänsyn till alla De runt omkring.
 
Var rädda om Er själva och om varandra!
Ta hänsyn och uppmärksamma varandra!
 
Älska!
 
Namaste
 
//Marina

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela