jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Vad har hänt det senaste?

Publicerad 2015-06-27 16:13:00 i Allmänt,

Inlägget ang. valpar verce motion har delats hårt på Facebook, något jag inte alls var förberedd på när jag lade ut det på min logg för mina vänner att läsa.
På grund av flera tusen delningar tog Expressen kontakt med mig för att De ville göra en intervju.. något jag tvekade inför men ändå tackade jag.
Nu blev jag lite felciterad vilket retade mig då jag vet hur människor är funtade.
Folk letar fel så att De istället för att medge att De själva har gjort fel vänder fokus till att jag helt enkelt skriver tokigt...
Hur som helst önskar jag inte bli ifrågasatt ang saker jag inte har sagt/menat...

http://www.expressen.se/gt/marina-43-sluta-motionera-valparna/

Efter mitt delade inlägg har folk tagit kontakt med mig i rådfrågan och uppfödare har tagit kontakt med mig i undran om De får använda min text att dela ut till valpköpare vilket är jätteroligt och bra!

Hundsidor som detta har delats på orkar jag inte ens gå ut och läsa på då jag vid detta laget vet hur folk fungerar bakom sina datorer och det är inte alltid jag rent mentalt orkar ta den skit som kastas.

De flesta tycker nog  ändå att detta är något som borde säga sig självt och många som inte vet om denna information hoppas jag tar den till sig i ett välmenat syfte.

 
Jag byter ämne och går vidare till mitt målarintresse...
Jag har målat ett nätt litet hörnskåp i dagarna och lekte med lite mönster, slitage och patina.
 
 
För någon vecka sedan målade jag även en skänk/köpmansdisk som jag senare även ska byta beslag/handtag på...
Plus att jag satte siffrorna fel så att det hela inte blev symetriskt... *suckar* så det är något jag får försöka fixa till när jag orkar också.

Färgen som jag har använt är som vanligt Annie Sloans chalkpaint i olika kulörer, clearwax och darkwax till patinan så att det ser lite skitigt och använt ut.

På skänken har jag även använt mig av en mönsterroller.
 
 
Jag målade även ett litet nattygsbord för flera veckor sedan...
 

Molle är så lycklig nu när han åter igen kan springa lös ute i sin trädgård efter en lång tid i koppel efter sin kastrering!
Hela hans ansikte skrattar och ögonen lyser när han kör loss ett helt eget litet race!
Han är även så lycklig att få vara ute med sin älskade Alice då hon äntligen har löpt klart!
Lycka!

Han är en så otroligt snäll och rolig pojke!
Alla mina flickor är också självklart helt underbart snälla och fina men det har varit riktigt kul att få prägla Molle från start och se vilken underbar individ han har kommit att bli!
En riktig liten livsnjutare!
Så oerhört social och tillgiven!
 
Att ta sig an trasiga själar är så fantastiskt givande på ett annat vis, att se dem växa och återfå ett självförtroende, trygghet och styrka.
Det är en underbar känsla att se att det trasiga går att laga med tid och kärlek!
Tid och kärlek är nyckeln till det mesta!

För en vecka sedan firades midsommar och här hos oss firades midommar med god mat tillsammans med min dotter - så klart - min syster, systerdotter, min mor och far och min dotters far.
Det var jättetrevligt och vi åt tills vi var proppmätta och lite till!

Veckan innan tog min underbara dotter studenten och jag var en så stolt mamma!
Vädret var vackert förutom att det vindade så mycket att champangeglasen välte över bordet!
Men vi kunde sitta ute och äta och umgås!
Jag hade gjort pasta/pestosallad, vitlöksbröd och kall vitlökssås som serverades med rosévin.
Till efterrätt hade jag bakat två stycken tårtor, en chokladtårta med jordgubbar och en rosa prinsesstårta och de blev mycket mumsiga båda två!
 

Var nu riktigt, riktigt snälla och rädda om varandra!

Tänk kärlek!! Agera i kärlek! Var kärlek!!

Kramar om mjukt och varmt!

Namaste

Marina

Utan kulor!

Publicerad 2015-06-23 00:11:00 i Allmänt,

Här är det livat värre!
*Torkar svettdroppar från pannan*
För en vecka sedan så kastrerade jag lillpillen och med facit i hand skulle det varit bra om jag hade fått det gjort för minst en månad sedan då flickorna just nu är inne i höglöp.
Att sära fyra *host, host* heta-på-gröten-brudar från en lika het 30-kilos stark hane med tratt runt huvudet är inte det lättaste!
Det är mycket micklande när man ska ut och att Molle är så mammig har knappast underlättat det hela något! 

Gamla hederliga gästsängen har dragits fram till sidan av min säng där Alice - som är Molles hetaste dröm - har fått ligga... något missnöjd medan han med lampskärmen fått ligga på andra sidan om mig i sängen... under täcket.
Jo, han gillar ju att ligga där och även fast plasten skaver mot mitt skinn kan jag inte neka honom det då han i vanliga fall får ligga där.
Som jag ser fram emot när allt återgår till det normala och tills Molles hormoner ebbar ur hans "lilla" kropp... och snopp!
 
Som på alla andras läppar är även min största fråga just nu: Var i självaste h*****e är sommaren???
Det börjar att växa simhud mellan mina tår och min bästa investering just nu vore nog ett cyklop för det går inte en dag utan att det regnar.
Man får passa på att klippa gräset mellan skurarna för det växer ju hur som helst så det knakar, mycket annat av mina fröer har knappt gluttat över myllan!
Jag tycker inte att jag gör annat än klipper gräset... och det kanske faktiskt är så då jag får dela upp trädgården i tre delar för att mäkta med det hela och inte bli allt för sjuk.

Som jag har längtat efter värmen och sommaren... och nu skrivs det att detta väder ska fortsätta under hela Juli.
Så summa sumarium blir det ingen sommar och ingen lisa för onda leder och muskler!
Det är verkligen så att man kan gråta...
 

Kärlek till Er alla! <3

Var alltid rädda om varandra!

Namaste

//Mina


Valpar och aktivering.

Publicerad 2015-06-19 12:30:00 i Allmänt,

Då jag arbetar med hundar pratar folk gärna med mig och jag har under åren förfasats över människors okunskap gällande aktivering av framför allt valpar och därför kände jag nu ett behov av att skriva en liten text.

När folk skaffar valp så måste... verkligen m å s t e De vara införstådda med hur man "aktiverar" en valp!
Dvs INTE fysiskt aktivitet öht.

Korta koppel/kisspromenader och nu pratar vi KORTA dvs 25 m för att utöka till 40 m, 60 m... osv. osv.
Detta mest för att vänjas vid koppel och för att kanske ta sig till buss eller tåg osv. för ex socialisering och miljöträning.

När en valp går lös i ex trädgården och kan själv råda över vila och rörelse är det skillnad.
Men var vaksam om valpen leker med en annan valp/hund då den gärna glömmer av att stanna upp och pausa.
Låt inte valpen heller leka med hundar mycket större än den själv då många skador kan uppstå när de springer mot och in i varandra.

Jag hör och läser varje vecka om hur en del promenerar - eller till och med har sprungit eller cyklat - flertalet kilometer med sina valpar!!!!

Det är befängt!
En hund som inte vuxit klart får på intet sätt fysiskt aktiveras med långa promenader!

"Men jag måste ju få hen trött!"

När man skaffar sig en hund bör man tagit reda på att en hund blir bäst trött av mental aktivitet och vid intryck, många gånger stressar ägarna istället upp sina hundar genom för hård fysisk aktivitet och De får inte ned sina hundar i varv.

 

Istället för att stöka runt med valpen och leka MED valpen, låt den leka själv och om den är uppe i varv lägg Dig och smek Din valp/hund, massera och ge den ett lugn och en trygghet och gör detta som en rutin varje dag.

Sätt på en specifik cd med lugnande musik på varje gång så kommer valpen ifråga tillslut förknippa musiken med massagen och ett lugn och nästan omgående kommer den att slappna av när den hör de första tonerna.
Detta kan man sedan utnyttja i ensamhetsträning eller vid rädslor.

Även ett tuggben är lugnande för dem att gnaga på... och ett snällt sätt att byta med om de vassa valptänderna gör lite ont på vårt skinn. Att bita och smaka på oss är ett sätt att visa kärlek/ tillgivenhet.att komma oss riktigt nära och det är då bättre att byta än att banna... för i ärlighetens namn kan valpen inte hjälpa att vi är så känsliga och pälslösa. 

Självklart behöver en vuxen hund fysisk stimulans men det är viktigt att man varvar detta med hjärngympa.
Det finns så mycket roligt att göra nu för tiden med våra hundar att man ibland glömmer av att även en hund bör få vila och återhämta sig.

 
 Men tillbaka till valpar.

Deras skelett är inte färdigutvecklat och onaturlig fysisk stimulans där valpen inte får röra sig i sin egen takt, för långa promenader, klättrande upp och ned i trappor osv kan skada denne ngt offantligt när denne sedan utvecklas och växer till att bli en vuxen hund.
Det är helt enkelt ett faktum att en valp/unghund som rör sig mycket inte har tillräckliga muskler för att ta emot alla stötar som uppstår i skelettet och därför orsakar det tillslut problem i ben och leder... och det är verkligen inget man önskar sina djur.

Man FÅR helt enkelt INTE skynda sig när det gäller våra djur utan låta allt ta sin tid och falla på plats!

För många, för att inte säga för De flesta av oss är detta så självklart men för människor med förstagångshund är det oerhört viktigt att uppfödarna berättar hur viktigt detta är för att hålla en så fin hälsa som möjligt på sitt djur som bara går!

Har man inte kunskapen så måste man skaffa sig den i n n a n man skaffar sig ett djur och om man inte har gjort det så måste man ta reda på det under tiden och skaffa sig en mentor som man litar 100% på.

Lånad bild från: Facebooksidan Emerald chiropractic for K9 s
Här ser man tydligt att denna 2-veckors valps skelett inte är ihopvuxet ännu.
 

Var rädda om Er där ute!
Namaste

/Marina Alice Billhage

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela