jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Förlåt mig...

Publicerad 2014-06-22 23:35:00 i Allmänt,

Ok... jag har säkert skrivit om detta förr... men då det kom lite på tapeten nu så känner jag att jag måste skriva lite då jag inte kan ta för givet eller begära att De som vill lära känna mig läser hela min blogg.

När jag var liten var jag den jobbiga tomboy-ungen och min syster den söta, vackra, lugna...
När jag i trean bytte skola blev jag mobbad och mitt självförtroende dalade ännu mer...
I högstadiet var jag absolut en i "gänget", kanske mycket på grund av min attityd men jag var (kände mig) alltid fulast och sminkade mig därför stenhårt för att skapa mig en mask, en mask jag under väldigt många år höll oerhört fast vid. 
 
 

Där efter har jag haft flera pissiga och destruktiva förhållanden som knappast har ökat min syn och glädje över mig själv...
Ett tag kunde jag inte duscha utan att gråta av äckel när jag tvättade mig och var tvungen att ta på min vidriga kropp.
Jag har gått i terapi under många år för att bl.a försöka sänka mina krav på mig själv och för att finna i varje fall en acceptans men även för att få upp ögonen inför hur ont jag gör mig själv... något jag aldrig skulle göra mot någon annan person... för att finna det där fina som jag alltid lyckas finna hos alla andra.
För när det gäller andra människor så ser jag inte utseendet, jag ser människan, attityden och kärleken!
Varför är det så svårt att se det hos mig själv?

Nej, jag skulle aldrig gå till affären osminkad och det är väldigt få människor som får se mig osminkad och när jag gör det är det med stor ångest...

Många förstår inte detta... men livet präglar, det gör faktiskt det och tyvärr är det inga tankar man bara kan borsta av sig. 
Nej, de sitter gjutna som i cement.

Visst förstår jag det tragiska i att jag inte tror att jag duger som jag är... och jag önskar ingen annan att känna som jag gör. Det är både patetiskt och sorgligt!

Jag är verkligen så sorgsen och arg över mina känslor... och inte blir det bättre av att min kropp konstant sviker mig och inte funkar som jag önskar.

Det finns ju inget så sexigt som självförtroende, jag önskar verkligen att jag hade det... att jag inte konstant kände mig som elefanten i rummet.

Så tänk Er för och lär Era barn från start hur man bemöter andra människor och hur viktigt det är att se individen innanför... att skalet är ganska ointressant... i långa loppet.

Var rädda om varandra och älska!

Kärlek!

Namaste

Marina 

 

Fortsättning av; Hennes andetag

Publicerad 2014-06-21 18:56:00 i Allmänt,

 

De träffades under en midsommar hos några gemensamma vänner och De hade inte kunnat slita blicken från varandra. Den första tiden var rosaskimrande och attraktionen var starkare än något hon någonsin känt. Visst var han lite svartsjuk men det tyckte hon bara var lite smickrande…  

Med tiden förändrades han och De komplimanger han tidigare överöst henne med ersattes av nedlåtande kommentarer. Om hon någon enstaka gång var ute med sina vänner ägnade han hela nätterna med att fråga ut henne om hur många hon knullat och hur horigt hon betett sig. Han blev maniskt intresserad av sex och ville prova det ena mer förnedrande än det andra med henne… 
Hon kunde inte böja sig fram utan att en hand satt som ett skruvstäd om hennes kön... Hennes kropp kände sig konstant utnyttjad, skändad och smutsig.

Samtidigt som att hans sätt var hatiskt och både verbalt och fysiskt hårt så förklarade han för henne att ingen kunde älska henne som just han och att ingen annan ville ha en sån liten hora som henne…

Livet rann ur hennes kropp och hon gick som ett trasigt skal. Hon dolde blånader och svullnader under långärmade polotröjor och även om hennes leende aldrig nådde ögonen var hon tillräckligt trovärdig för att ingen skulle misstänka något.

 

Under en kräftskiva hos några gamla vänner som hon verkligen älskade fick han ett av sina berömda frispel och hon satt skakande av skräck gömd bakom en bil medan han gick bärsärkagång och slog sönder allt han kom åt.
Dessa vänner visade sig inte vara De goa, fina vänner som hon trott att De var… De vände henne helt ryggen och sedan stod hon där än mer svag och ensam… kvar i det helvete som blev tio år av hennes liv.
När han till slut försökte mörda henne var hon så knäckt att hon näst intill gav upp under hans grepp! Hon såg monstret i hans svarta blick! Det jublade medan han helt lugn sa till henne: ”Detta har jag väntat på länge…

*************************************

Hon blev förvånad när hon vaknade i soffan med filtar om sig och med polis och ambulanspersonal över sig.  Hon överlevde… men var fanns monstret?

Tre gånger hade hon flyttat, han hade hittat henne varje gång. Fast hon hade postbox och varit så noga med vilka hon berättat för var hon befann sig så hade han lyckats nosa upp henne vart hon än i landet befunnit sig. ”Kan inte jag få Dig, ska ingen annan heller ha Dig! Du är min!”
Ambulanspersonalen lyfte varsamt upp henne på båren och De talade hela tiden lugnande med henne. Hon nickade ibland men hon hörde Dem knappt… hon var så trött! Varför levde hon? Hon hade ju gett upp… det gick ändå inte att gömma sig.

 

Rummet var ljust och sterilt. Utanför sjöng fåglarna och solen hade sakta vandrat upp över himlen. Hon undrade hur mycket klockan kunde vara. Hon försökte sätta sig upp men hela hennes kropp och huvud skrek i protest så hon sjönk sakta tillbaka mot kudden igen. Hon smakade fränt av galla i munnen och hon förstod att hon hade kräks men hade inget minne av det. Ute i korridoren hördes steg och svaga röster. Hon försökte ropa men endast ett väsande undslapp hennes läppar. Halsen kändes som ett öppet sår så hon bestämde sig för att inte prata… Hon sträckte sig efter den röda knappen som hängde ovan henne.

 

Sköterskan som försiktigt gick in och satte sig vid hennes säng hade klara blå ögon och ljust långt hår bundet i en tjock fläta. Hon lade sin hand lätt över Minas hand.

-Hur mår Du?
Mina pekade på halsen och skakade på huvudet. Hon märkte att sköterskan försökte undvika att titta på Minas hals och att hennes ögon blev tårfyllda. Mina försökte le lite och kraxade fram:

 -Vatten…
Sköterskan som hette Therese  reste sig snabbt upp och återvände snart med ett stort glas vatten. Hon stack ned ett sugrör och räckte fram glaset till Mina samtidigt som hon höjde ryggen på Minas säng. Hon plockade även fram ett block och en penna ur rockfickan och lade det på bordet framför Mina.
-Så att Du inte måste anstränga halsen!
Mödosamt sträckte sig Mina efter pennan och vände upp en ren sida i blocket. Hon var frustrerad över hur trögt hennes huvud fungerade och misstänkte att De gett henne någon form av lugnande.  I blocket skrev hon med stora bokstäver: VAR ÄR HAN?

 

Marina Billhage Copyright © 2014.03.15

 

 Kärlek

Genom åren...

Publicerad 2014-06-20 22:52:00 i Allmänt,

Tänk vad olika mina midsomrar har varit genom åren...
Våldsamma, stökiga... kärleksfulla!


Ett år satt jag med ångest och grät på en campingtoalett och pratade med en av mina vänner via telefon... inte nog med att jag hatar att campa så var det tillsammans med en högst otrevlig idiot och hela min kropp skrek över att tillslut behöva gå tillbaka genom regnet till husvagnen.

För si så där 20 år sedan hade jag och min syster varsin flört som vi tog med till en sjö och firade Midsommar... vi tog bilen dit och efter några timmar var vi *host, host* lite mer än lagom berusade. Vi kliade oss i huvudet över hur vi skulle komma hem igen och bestämde till sist att den med körkort kunde ju bli av med det och mig ville ingen sätta bakom ratten... har aldrig fattat varför... 
Hm, utan att säga några namn så satte sig en av oss bakom ratten i en sprillans ny mercedes och vi vinglade hem för att fortsätta festen med att se på fotboll och kladda på varandra.

Längre tillbaka ändå skulle jag och en tjej nattbada i de höga vågorna på Skrea och vi kom med nöd och näppe upp ur vattnet igen. Mina ben var totalt sönderskrapade och tjejen hade hoppat upp på mina axlar... klocka och smycken som vi lite naivt lagt på stranden var givetvis borta. Den natten sov vi i en bil medan resten av gänget sov i tält men... jag gillar som sagt inte att campa.
 
Ett år sprang jag naken på ett sädesfält... det var något vad av något slag som jag och en kille förlorade och efter ett par glas på den tiden var det lite jag backade för. Idag skulle jag få stora blåtiror om jag sprang topless samt snubbla över mina egna ben...

Sedan har vi de traditionella midsomrarna när Alexandra var liten och man försökte tvinga henne till att dansa runt midsommarstången något som inte gick hem, hon hade mer vett än så! Tipspromenad, picknickorg, blommor, grillning... för att sedan möta upp andra småbarnsfamiljer. Ett år hade jag "festen" hemma hos oss. Drygt en månad innan hade Alexandra fått sin diagnos Diabetes typ 1 och vi hade ganska nyss blivit utskrivna från sjukhuset. Rätt vad det var börjar Alexandra att kräkas och hennes värden sjönk drastiskt! Ilfart in till sjukhuset... jag var så fruktansvärt rädd! Det var exakt tio år sedan idag...

Ett år satt jag ensam och lämnad i tårar... utan mat och utan att komma någonstans...

Så hur Ni än har haft det idag, ikväll... inatt så hoppas jag att Ni har haft det riktigt härligt och skönt på alla sätt och vis och att Ni har känt Er älskade och uppskattade!
För det finns många sätt att vara ensam på!

Så vare sig Ni har haft traditionella hoppa-groda-runt-fallosstång eller varit på klubb och dansat poledance så hoppas jag att Ni har haft det sjukt skönt!

Jag hoppas att Ni alla har fått lite kärlek på något vis idag!

Var rädda om varandra och ta inte varandra för givet!

Älska!

Kärlek!

Namaste

Marina

And what can a chick do???

Publicerad 2014-06-19 00:46:50 i Allmänt,

Såååå irriterande...
Köket står kvar som en dammig grotesk klump på övervåningen och väntar på att få komma på plats...
Detta helvetets påfund står mitt framför min garderob... f o r t f a r a n d e så det vill säga, jag kommer f o r t f a r a n d e inte åt mina kläder och jag kan heller inte lägga undan mina kläder.

Just nu får jag alternera mellan olika plagg som jag har liggandes på en soffa i trapphallen... inte kul... eller så kan jag köpa nya kläder! Jo, det sistnämnda är lockande men då jag inte direkt badar i pengar är det inte ett alternativ... 
Fine, jag köper lite nytt men det hade jag ju gjort ändå men för varje plagg jag köper växer också den inte allt för smickrande högen av kläder på soffan!
Finns även ett tredje alternativ men det skulle vara både opassande och stötande...
 
Igår köpte jag ett par Adidas-shorts till min lilla, väna dotter...
Idag provade jag dem och jäklar i min låda så sköna de var! Jag vill inte ge tillbaka dem... det var som att ta på sig luft, det känns inte att jag bär dem! 
Något lite besynnerligt märkte jag dock... det sitter nät i skrevet! 
Varför har jag nät i skrevet?? Ventilation? Shortsen är ju liksom inte av den tighta modellen...
Som tur är så är det ju likt en trosa i själva shortsen... för jag har liksom en benägenhet att sitta i alla möjliga ställningar utan att tänka mig för, det var liksom så jag såg det!
 
 
Litha
Fredag - Midsommar/Litha -  är det längsta dygnet på året innan vi åter träder in i en tid som går mot ett analkande mörker. Både ljus och grönska fullkomligt flödar fritt just nu för att så sakteliga dra sig tillbaka igen. Litha är liksom Samhain en sabbat där slöjan mellan världarna anses vara särskilt tunn. Det är nu, enligt tradition som man har möjlighet att få en glimt av naturväsen/andar men då bör man ha ögonen med sig och vara ute med naturen på natten till soluppgång... 

Sommaren och grönskan står just nu prunkande vacker och detta är en högtid i glädje, energ och kärlek och vem kan leva utan kärlek... jag tror att man kan existera men Du kan aldrig på riktigt leva och känna Dig levande om Du lever helt utan kärlek i ditt liv vare sig Du älskar eller blir älskad.

Så älska och ge av varandra i både handling och ord!


Kärlek!! 

Namaste

Marina

Kärlek och fester åt folket!

Publicerad 2014-06-17 00:11:01 i Allmänt,

Tänk om alla bara kunde förstå hur viktigt det är att hålla lågan vid liv och hur lite som egentligen krävs.
En liten komplimang emellanåt... en beröring, en kyss i nacken... att man fortsätter att konversera och vara intresserade av varandra.
En del är så fantastiskt duktiga på detta medan andra... inte så...

Det värmer så när man hör att människor varit tillsammans i många, många år och när man fortfarande ser en hetta, och en värme... att De fortfarande tittar på varandra i både kärek och respekt.
 
Vi vill alla bli sedda och känna oss attraktiva och det spelar ingen roll... det f å r inte spela någon roll om man så har varit tillsammans i 100 år!
 
 
Även om arbete, barn, fritid mm tar mångas dyrbara tid så måste man ta sig tid att nära sin kärlek och sitt förhållande och se till det som är viktigt i livet...  det krävs inte så väldigt mycket.
 
I helgen var jag på fest och hade sjukt roligt!
Jag kommer iväg allt för sällan och ändå känner jag ångest över att jag åker och träffar lite vänner för en gång skull... det är så idiotiskt.
Detta gäng är så underbara, genuina och roliga att jag helt och hållet, på alla sätt och vis kan vara mig själv... och jag känner mig inte allt för udda! 
Självklart har jag så ont att jag knappt kan gå men vet Ni vad? Det är det faktiskt värt ibland... 
Hur dålig jag än blir efter en "upplevelse" så är det faktiskt värt det ibland då livet skulle bli för jävla tråkigt annars!

Bjuder på ett ganska gräsligt foto på mig!
Jag såg mest troligt ut så mesta delen av kvällen då jag skrattade väldigt mycket så....
 
Självklart dansade jag lite också...
Det tillsammans med att stolpa upp och ned för trappan till lokalen hjälpte till mitt nuvarande mående helt klart! 
 
God mat, tårta... en hel del att dricka och ett fantastiskt gäng av fina, roliga människor är receptet på en sjuhelvetes party!
 
ÄLSKA hett och innerligt!
Ta INTE varandra för givet!
 
Kärlek åt folket!!!
 
Namaste
 
Kramar och kyssar!
Marina
 

Du ska inte tro det blir sommar...

Publicerad 2014-06-13 00:27:06 i Allmänt,

Det är sommar nu... 

Jo, nu är det liksom sommar på riktigt för nu startar sommarloven!
Ikväll var vi på Mickes äldsta tjejs avslutning, hon går ur sjuan, det är stort! ;)

Tänk så spännande att klä upp sig, få sitt första betyg osv... pirrigt!

Men åååh så drygt och tråkigt det är!
En scen där flera ungdomar framförde lite sånger som säkert var jättefint men som tyvärr ingen hörde då det var ett sånt våldsamt sorl runt omkring! Sedan stod där någon kvinna som mest troligt var en lärare eller rektor och pratade en lång stund... jag hörde inte ett ord men hon verkade gilla sin egen röst för hon behagade ta god tid på sig.
Två äldre män... väldigt äldre män... typ närgravengamla män stod också lite vingligt framför den där mikrofonen... Jag kan inte i mitt liv förstå vad De gjorde där! Kanske har De en gång för hundra år sedan grundat skolan? Där efter ytterligare en man och sedan efter cirka 43 gäspningar hörde jag " Och från Elfsborg... bla, bla, bla..." och ett jubel! Jahapp! Något finbesök från storklubben som man aldrig sett innan!
När nationalsången sjungits - av väldigt få som kunde den - försvann eleverna in i skolan för att hämta sina betyg och vi "fick" äntligen avlägsna oss! 
 
 

Men ärligt talat! Det enda ungarna önskar är att få krama om sina vänner, önska varandra en glad sommar, ta emot sina betyg (...en del hur som helst ) och få gå hem och ta sommarlov!!

HUR många barn/ungdomar lyssnar på ibland till och med på väldigt politisk goja som lärarna står och hasplar ur sig?? Själv hörde jag som sagt ingenting!

Efter denna 1 1/2 timma av onda fötter - förbannar mig själv över min goda smak att ta höga klackar - skyndade vi oss ned till Ica Maxi och köpte med oss lite god kvällsfika för att verkligen besegla att nu har sommarlovet börjat!
Imorgon är det "småttingarnas" tur, tidigt på morgonen sjunger De in sommarlovet! För i småskolan gör man faktiskt fortfarande det och det är just DET som vi vuxna vill se och höra!
Vi VILL höra "Idas sommarvisa" med ettors naiva falsksång som klingar likt ljuvaste klockor i våra öron och som triggar våra tårkanaler att fyllas! Vi vill även höra "Den blomstertid nu kommer..." på exakt samma vis för det är just det som avslutningar handlar om, nostalgi, barn, blommor och tårta!

När jag gick i grundskolan hade vi våra avslutningar i Fristads kyrka.
Då Fristad även har en musikkår/musikskola fick vi marschera in på led till en lövklädd kyrka till tonerna av "Fristads marschen" som en hel orkester i trupp spelade och längst där framme gick två stycken sexor förärade till fanbärare!
Det var så speciellt! Och dessa toner får en mängd minnen att fortfarande blossa upp så väldigt starkt!

 

Önskar alla barn och ungdomar där ute ett helt fantastiskt och underbart sommarlov! 

Var rädda om varandra, ta hand om varandra och hjälp varandra... var snälla!

Kärlek!
 
Namaste
 
Marina
 
 

Fortsättning på "Hennes andetag".

Publicerad 2014-06-12 00:48:00 i Allmänt,

 

Mina satt med benen korsade och tittade på de olika högarna med saker framför sig…
En ”att spara hög”, en ”att slänga hög” och en ”loppishög”…
De största högarna var de två sistnämnda och i dessa låg det så gott som bara Minas egna saker, Lisens saker stod fortfarande i tryggt förvar i skåp och lådor. Sina egna fann hon helt plötsligt inget värde i, de var bara just saker medan mormors porslin, prydnader … ja, allt var mer unikt som även framkallade mycket varma minnen. Som hon hade tråkat sin mormor angående alla små lövtunna koppar, omaka glas och tallrikar i diverse olika mönster. Men nu satt hon här och tittade på sina egna identiskt lika tallrikar som mest troligt fanns i en miljon andra köksskåp i Sverige och det kändes inte alls bra att byta ut dem mot de ibland helt grälla som stod staplade på varandra i vitrinskåpen ovanför diskbänken.

Cecilia fyllde på glaset till bredden och Mina började fnittra när Cecilia dansade över köket  i en yster dans och plockade upp en ytterligare en flaska och tömde ned i grytan medan hon blinkade och log mot både Mina och Tora.

 

Med allt nedpackat i lådor och sopsäckar stod De utanför  skjulet – där det som inte skulle slängas nu fick stå och vänta på bättre tider - och pustade ut, Mina stängde omsorgsfullt dörren och krokade i den rostiga haspen.

-Tack snälla för hjälpen!
Hon blundade och insöp sommarnattens ljumma och ljuvligt blomdoftande luft… De stod alla tysta och kände sig små under den stjärnbeströdda himlen ovan Dem.

-Kom!
Cecilia tog Dem båda i händerna och ledde ut Dem på gräsmattan… och ute i skuggorna runt trädgården rörde sig en figur stilla betraktande den lilla gruppen.

-Vi ska rota oss… Mina, lyssna! Blunda och lyssna till naturen!
De hade kastat av sig skorna och stod i en ring på den månbelysta gräsmattan. Mina blundade medan hon lyssnade till Cecilias lugnande röst. Hon sträckte sina armar uppåt likt ett träds stolta grenar och hon grävde ned sina bara tår i det daggfriska, kalla gräset. Hon lyssnade… hon kände … hon såg! Plötsligt var alla sinnen på helspänn och hon var ett med universum! Hon växte nedåt, rotande! Hon var överallt! Hon var allt! De små röster hon hört sedan hon var liten växte sig starkare och hon kände att De fanns nära. De som bar dessa röster ropade hennes namn och stod i köer runt omkring henne… samtidigt som ögon i var buske och träd följde henne.  Mina tog ett långt djupt andetag och precis där föddes hon under Gudinnans blick och silverkalla ljus.

Och i skuggorna stod Hon leende, betraktande!

 

Den gälla ringsignalen hade väckt henne och medan hon lyssnade till den så välkända rösten i andra änden började de gula rosorna på väggen att dansa framför henne. Hon hasade ned på golvet och lade sakta på luren. Han hade hittat henne.

 

Tora såg henne på avstånd. Hon satt i sin korgstol ute på punschverandan och nere i allén såg hon Mina promenera upp mot huset med Mizzy och Liza på var sin sida om sig.

-Hon kommer nu!!

Cecilia dök upp i dörröppningen.

-Okej, jag sätter på en kanna!
I köket satte hon en kastrull på spisen med vatten och dukade fram stora tekoppar och en lite sprucken tekanna i terrakotta som hon genast fyllde med teblad från en stor glasburk.

Den röda dörren stod öppen och draperiet med de kulörta glaspärlorna klirrade ystert när hundarna nyfiket sprang in för att sondera läget.  Mina hann inte hälsa förrän hon hörde Cecilias röst inne från köket.

-Te och smörgås är strax framdukat! Vill Ni sitta ute eller inne? Är Du snäll och plockar fram mjölken ur kylen Mina så kommer jag strax!
En pionröd sidenkimono svävade upp för trappan och försvann. Mina tog av sig skorna och gick in i köket som badade i solljus! Hon letade upp kylskåpet som stort och brummande tog upp sin plats likt en mattrosa i kökets ena hörn. Hon registrerade att tre koppar redan stod på bordet tillsammans med uppskuret bröd och pålägg. Som en virvelvind susade Cecilia ned från trappan och fram till spisen där hon drog kastrullen från plattan innan hon tog Mina i famn.
-Hej, söta Du! Vilken trevlig överraskning!

Mizzy och Liza satt vid bordet och försökte se söta ut samtidigt som de följde solkatterna från flertalet kristaller som hängde i fönstret och som dansande kysste golvet i solens sken. De tittade ömsom på maten, Cecilia och de mystiska rörelserna på golvet. Cecilia slängde till dem båda var sin skiva ost.
-Tora! Nu äter vi!

-Måste Du gapa? Jag är inte döv! Hej, rara Mina och Minas fina flickor!!! 

Cecilia hällde upp skållande hett te i de djupa kopparna och med en snabb rörelse släppte hon ned några små korn i koppen som hon ställde framför Mina.

-Nu kan Du berätta… Vad har hänt? Har monstret vaknat? 
Mina drog kort efter andan och tittade upp i Tora-Lies blekgrå ögon!

-Ja… Ja!

Hon förde koppen till munnen  och läppjade försiktigt innan hon berättade för sina väninnor om monstret som näst intill dödat henne. Mannen som stulit tio år av hennes liv! Tio år i en mardröm som hon inte kunde fly ifrån! De satt tysta mitt emot henne och någonstans misstänkte Mina att De redan visste allt… Hon visste inte hur men nog visste De!

 

3. Monstret

Rummet var kalt och ganska kyligt, Mina frös men det fanns ingen filt eller något att värma sig med. Hon drog i ärmarna på den stickade tröjan så att händerna doldes och hon höll om sig själv och vaggade tröstande det lilla barnet inom sig. Halsen brände och kroppen kändes som ett enda stort blåmärke. Hon undrade om De kanske hade glömt henne… hon måste suttit här inne i flera timmar sedan De fotat alla hennes bulor, blånader och sår. Hon drog försiktigt över ansiktet med fingret och grimaserade av smärta. Det fanns en spegel över tvättstället i hörnet men hon varken vågade eller orkade ställa sig upp för att se sin spegelbild.  En kort knackning och en kvinna i fotriktiga tofflor och en namnskylt på bröstet steg in. Hon sträckte fram handen i en hälsning och presenterade sig som Dr Anna Svensson.

-Jag ber om ursäkt över att Du har fått vänta så länge men vi har gått igenom Dina röntgenplåtar och sedan är det helt galet inne på akuten idag!

"Galet..."  Tänkte Mina "Hela Livet är galet..."
Läkaren fortsatte prata i samma forcerande stämma.
-Jag beklagar. Vill Du ha något? Lite kaffe kanske? En sköterska kommer snart och tar med Dig upp till avdelningen!

-En filt! Avbröt Mina henne.

 -Jag skulle verkligen väldigt gärna vilja ha en filt, jag fryser så!
Hon kraxade fram orden ur en sårig hals och tårarna välde upp ur de igenmurade ögonen. Dr Svensson stannade upp och lyfte blicken från sina papper och tittade på Mina.
-Du fryser… åh, jag är verkligen så ledsen! Du har inte ens fått en filt eller något att dricka? Jag trodde… Jag ser genast till att någon kommer in till Dig! Har Du fått tala med någon?

-Tala? Det var… en fotograf…
-Nej, nej jag menar någon från kvinnojouren eller liknade!

Dr Svensson suckade djupt och blundade som för att samla kraft.

-Vänta!

Hon steg ut i korridoren och ropade ett namn och steg tillbaka in i rummet och gav Mina ett leende - som säkert skulle verka både förtroendeingivande och lugnande - samtidigt som Mina började skaka helt okontrollerat och förtvivlat dra efter andan efter luft! Hon fick ingen luft!!! Varför fanns det ingen luft! Rummet snurrade snabbare och snabbare. Höga röster. Snabba steg. Varsamma händer. Svart, lugnt och tystnad…
”Är jag död nu?”

 

 

Marina Billhage Copyright © 2014.03.15

 

 Kärlek

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela