jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Imorgon, en ny dag som alla andra... eller?

Publicerad 2012-06-21 16:28:09 i Allmänt,

Imorgon är det Midsommar ( Litha) och en hund som heter Roy får komma till en ny älskande familj...
Nej, det är inte så självklart som det kan låta att alla hundar är älskade liksom det finns oerhört många oälskade människor... barn... gamla.

Jag ligger nedsjunken bland kuddar och hundar i soffan och låter tröttheten nästan bedöva mig för det har gått i ett sedan klockan nio i morses och fast solen står likt det lysande eldklot det är över den sagolikt grönskande naturen var jag bara tvungen att gå in och lägga mig på soffan en stund.

Alexandra kommer strax hem efter ett par dagar hos sin pappa och med sig har hon sitt älskade trumset (digitalt) som ska ställas upp i hennes rum. Hon behöver ett trumset även här hemma nu och inte endast hos sin pappa nu när hon ska börja gymnasiet - musikproduktion - så att hon även nyfiket och litet lystet kan gå igång när andan faller på.
Den nyanlända värmen tar hårt på både hundar och mig... hundarna blir trötta av just värmen men jag tar slut på saker jag inte kan låta vara så som ex de rabatter jag omsorgsfullt skapar och som detta år mest troligt knappt kommer att blomma men som förhoppningsvis nästa år ska bli vackra och praktfulla.
Jag kör varianten "trycknedsåmycketdubarakansåinteogräskommeruppemellan"... jag hoppas att den ska fungera lika bra som det i mitt huvud har tagit form.
Om jag någonsin tvekade så fick ja uppbackning av en väninna igår som har en fullkomligt magnifik trädgård så jag hyser stor förhoppning!Jaha... som sagt imorgon är det längsta dygnet på året innan vi åter träder in i en tid som går mot ett analkande mörker. Det där lät inte så positivt hör jag men det är så, både ljus och grönska fullkomligt flödar fritt just nu för att så sakteliga dra sig tillbaka igen. Litha är liksom Samhain en sabbat där slöjan mellan världarna anses vara särskilt tunn. Det är nu, enligt tradition som man har möjlighet att få en glimt av naturväsen/andar men då bör man ha ögonen med sig och vara ute med naturen på natten till soluppgång...

För Roy blir det en helomvändning i hans liv... nya människor, platser, rutiner, upplevelser, synintryck och dofter... och något som jag är helt säker på, massor, massor av kärlek!
För vem kan leva utan kärlek... jag tror att man kan existera men Du kan aldrig på riktigt leva och känna Dig levande om Du lever helt utan kärlek i ditt liv vare sig Du älskar eller blir älskad.

Var rädda om varandra och älska!!!

Marina

Frustrerad...

Publicerad 2012-06-11 19:38:46 i Allmänt,

... ledsen, besviken, arg... ja, allt det känner jag just nu.
Jag och flera med mig har mest troligt blivit lurade av en och samma person, en som helt uppenbart verkar tjäna pengar på andras godhet och välvilja men även också på dessa människors sits i samhället dvs De som befinner sig i ett av de lägre lager.
Det finns en - av flera - sida på Facebook som vänder sig till personer som vill hjälpa varandra och många där i den gruppen har det ganska svårt och letar förtvivlat efter små saker som kan sätta guldkant på tillvaron.
Där inne kan man ge och sälja till varandra... en rar grupp men som jag tyvärr då det gäller att köpa endast har dåliga erfarenheter av då jag har gjort affärer med en och samma person.
Jag köpte en sak till en annan person för att göra hennes barn glada och tre stycken saker köpte jag till mig själv, två av dem är saker som jag innerligt behöver och den tredje ngt jag önskat mig ett bra tag.
Det var åtta veckor sedan jag betalade in för två av mina saker, de andra två skulle jag få mot ngr av de kläder som jag lagt ut...
Bortförklaringar på bortförklaringar... och ifrågasätter man dessa får man en hel hope av människor över en och blir kallad hjärtlös och empatilös då dessa bortförklaringar ofta har med sjukdom att göra av både henne själv och resten av familjen. Hur som helst blev jag lite hoppfull för 1 1/2 vecka tillbaka då hen skrev att hen hade skickat ivarje fall en av sakerna, den jag som mest behövde. Jag har fortfarande inte fått den... underligt nog hände precis samma sak en annan person som köpte en sån här sak från denna personen på en liknande sida.
Mycket underligt... under alla år som jag har handlat från Tradera eller liknande ställen har detta aldrig förr hänt mig!
Dvs att paket försvinner...

Nu kan jag tänka mig att många av Er funderar över hur det kommer sig att jag inte har anmält det hela... lugn, det kommer jag absolut att göra men jag ville först ge personen en chans att göra rätt för sig då jag faktiskt liksom alla andra i den gruppen vill ha våra saker framför pengarna... men jag förstår nu att detta aldrig kommer att hända.

Hur kan man vara så gemen?

Resten av Er där ute!
Ta hand om varandra!!

Fasligt länge sedan...

Publicerad 2012-06-06 16:01:13 i Allmänt,

Det var en evighet sedan jag satt ned för att skriv i min blogg...
Jag har inte haft lust och kraft plus att mina åtagande på nätet i bland annat min sida HemLiga på Facebook, det tar tid att styra upp den plus att det också finns andra sidor som mitt engagemang når ut till.

Igår var Alexandra på bal, hon går ju ur nian nu och då anordnas det bal...
Hon var så vacker att jag bara ville gråta, det var svårt att tro att den unga kvinna som stod där leende framför mig verkligen var min egen dotter.
Det var många känslor som spred sig i min kropp...
Stolthet, kärlek, rädsla...
Tack och lov så är hon väldigt streetsmart, hon är inte en tjej som faller för grupptryck eller låter sig luras lika lätt som hennes naiva mor... jag är glad över det.
Imorgon är det avlutning och sedan får jag tillbringa många lediga dagar tillsammans med min älskade dotter.
När sommarlovet tar slut tar en annan era vid, en tid fylld av spänning och hopp för denna unga kvinna!
Jag hoppas att hon i sin gymnasietid skall binda band och finna riktigt starka vänner med samma intressen och mål som henne själv.

Om lite drygt en vecka ska jag och min Micke på 50-års fest!
Det ska självklart bli jätteroligt men jag känner även den så vana känslan av skräck som kryper på mig...
Tänk om jag inte mår tillräckligt bra för att åka... tänk om jag blir jättedålig där och brakar ihop fullständigt... - sedan de mer vanliga kvinnliga dilemman - vad ska jag ha på mig? Tänk om jag uppfattas som underlig...

Jag önskar att jag kunde gå till skafferiet och ta fram ett par burkar, öppna den som det står "KRAFT" på, ta några nypor och röra ned i en liten bunke tillsammans med innehållet från burkarna med; "ENERGI" och "SJÄLVFÖRTROENDE" på. Därefter skulle jag baka en god kaka på det hela och helt utan ångest skulle jag smälla i mig hela helt själv på stående fot.

Idag är det en jobbig dag... jag höll på att inte vakna, jag tvingade mig upp tillslut bara för att lägga mig med ett täcke nere i soffan. Jag sov ingenting på dagen igår och som vanligt straffar detta sig stort!
I en av våra enorma fåtöljer bredvid mig hänger dottern, även hon med sin laptop på magen... vi är trötta i dag och min värk har svullnat upp mina fingrar så att de liknar små korvar som febrilt letar sig fram över tagentbordet.

Nä, mina vänner där ute i cyberrymden, idag blir det slappa och vila!

Var snälla mot varandra!

Marina

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela