jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Flyttat ned...

Publicerad 2013-03-17 17:47:55 i Allmänt,

Igår flyttade jag och min Micke ned...
 
Sängen fick Micke ta ut genom balkongen och då grinden in till trädgården inte går att öppna så långt pga isbildning hakade han loss grinden för att få in sängen.
Nu slipper min finaste Emmy springa i trapporna längre och för tillfället har vi ett sovrum/vardagsrum innan vi sätter upp en mellanvägg.
Det blev helt okej och vi verkar vara flera att uppskatta det nya läget för sängen! 
Jag tycker att det är skönt för att när jag är sängliggande kan jag ändå vara med familjen och nte känna mig riktigt så ensam.
 
Tur att vi har ett så pass stort vardagsrum... synd bara att köket är dess då mindre då vi inte har kvar matplatsen inne i vardagsrummet längre.
Det känns dock tryggt att gammeltanten Emmy slipper det besvärliga med trapporna nu ska jag bara försöka göra det lite mysigt där uppe också.
Tänkte att det skulle bli lite av ett mys/spel/gästrum...
En gästsäng men även ett bord och stolar där barnen kan sitta och spela lite spel, rita, göra sina läxor eller liknande.
 
Den mjukt inredda hyddan (buren utan dörr) ska få stå kvar där uppe till hundarna då jag brukar stänga upp de minsta svansbarnen när jag går hemifrån så att jag vet att de kommer emellan Mickievalpen och Alice vilda lekar eller dyl. de är mer skyddade där helt enkelt.
 
Jag ska måla om och klä om min kökssoffa och stolarna och ställa upp där också så att de har flera platser att välja på som sovplats. Jag ska måla om dem i vitt eller ljusgrått och klä om dem med gråa väntapads :D tänkte jag!
Mjukt och skönt för både små hundkroppar och trötta små/stora människorumpor!
 
När svansbarnen skulle ut för sista kissen i trädgården igårkväll fick jag en smärre chock då Micke i all röra glömt av att han hade hakat loss grinden och jag inte ens var medveten om det... hoppsan!
Helt plötsligt var sju stycken hundar ute på vägen och jag ute i strumporna och sprang i snön!
Tack och lov har man lydiga hundar... även om det hela blev lite tumultartat.
Lilly där emot såg att en man kom och gick med sin Karelare och var tvungen att springa fram och skälla ut dem... pinsamma, fega Lilly försökte verka lite tuff och vägrade att lyssna när jag ropade men sprang snabbt in när hon såg mig komma luffsandes i kalla snötäckta strumpor.
 
Detta hjärtsnörp gjorde mig helt slut och illamående under en lång tid efteråt!
Det krävs inte mycket... för gamla tanten!
 
Önskar som vanligt att Ni ska vara  rädda om varandra och er själva där ute i kylan!
 
Kramar om och skickar kärlek, ljus och värme till Er alla!
 
 
 
 

Blommor!

Publicerad 2013-03-11 20:14:59 i Allmänt,

 
Jag tror nog att våren börjar bryta sig igenom för idag har det varit så fint ute!
Strålande solsken och varmare än vad det varit på väldigt länge!
Under Påskhelgen slår portarna upp till Plantagen i Borås!!
Jippiie! Jag hoppas att de har lite fina erbjudande då det inte är våldsamt mycket pengar kvar på presentkorten då jag tyckte att det var så roligt att ge bort och låta andra glädjas med mig i den vinst jag förärades!
 
Det är ju så MYCKET som man vill ha men allt är ju så förbaskat dyrt!
Jag har lagt drömmen om en hammock på hyllan ett tag, jag tror nog att jag klarar mig utan om jag har solsäng och solstolar plus parasoll över dem.
 
Jag har planterat lite fröer som står i sina små krukor i köksfönstret och som jag hoppas ska ta sig!
Jag var lite klumpig dock... jag glömde skriva vad jag har planterat i varje kruka! Väldigt dumt måste jag säga då bl.a Clematisen ska klättra och behöver stå vid en spaljé eller något annat som den kan klättra på.
 
Detta är några växter som jag hoppas att de har på Plantagen; 
 

Klätterros 'Elfe'

 
Denna ros har en sån underbar färg och en mild doft!
Visst är den väl fantastisk?!
 
 

Klematis 'Miss Bateman'

 
 
En favorit bland Clematis p.g.a sitt rena, vackra utseende och sin underbara doft!
 
 
Sedan vill jag även ha någon färgprakt men har inte bestämt mig riktigt för om det ska vara en rosa eller en röd nyans...
"Niobe" är ju så otroligt vacker med sina sammetsröda kronblad!
Men å andra sidan är "Apple Blossom" så skön i sin mjukt rosa nyans och skulle passa tillsammans med "Piilu" eller möjligtvis "Dr Ruppel" som båda lyser upp likt en burk med konfekt!
 
Fast... det är klart... varför inte allihop?
Man måste ju inte ha dem på samma ställe! :D
Rosen och vackra Miss Bateman vill jag ha klättrandes över spaljén vid "sol och drinkplatsen" så att man kan ta del av deras delikata dofter så mycket som möjligt.
 
Smällkaramellerna kan få klättra vid verandan om det inte blir allt för skuggigt för dem där... medan appleblossom ska få kasta sina kaskader över staketet lik en välkomnande konfetti!
 
Niobe kan få ngt att klättra på i ett av planteringarna vid trappan eller kanske vill den klättra över stubben...
 
Jag är även lite inne på att skaffa en passionsfrukt!
De är overkligt vackra men måste stå frostskyddad under vinterhalvåret... så det tåls att fundera på men medge att det vore skithäftigt att kunna plocka färska passionsfrukter!
 
 
Vi hade en passionsblomma när jag var liten och jag var totalt faccinerad av dessa förtrollande och ganska komplicerade blommor!
 
Åh, jag hoppas verkligen att de har mycket att välja på inne på Plantagen och jag skulle bli så glad om de hade just dessa blommor!
 
 
Kramar om Er alla!
 
Var rädda om vrandra likt Ni vore delikata, sköra blommor... för vi alla är unika och vackra, var och en på sitt eget vis!

Foxy Buzzar!

Publicerad 2013-03-11 19:17:00 i Allmänt,

Min "lillaste" lilla tös håller just nu på att Buzza "Bozita Robur Maintenance Mini" som hon faktiskt fullkomligt älskar!
I vanliga fall ger jag alla mina hundar foder från Brit Care vilket har ett högkvallitetsfoder anser jag. 
Vad som är positivt med detta foder är att det är helt Svenska råvaror vilket självklart uppskattas.
Här kan Ni läsa mer om fodret samt samtliga foder som Bozita Robur tillverkar; http://www.bozita.com/sv/Robur/Produkter/Maintenance-Mini/
 
 
Jag måste erkänna att jag har varit skeptisk till Robur då det är Doggy som gör fodret och jag är absolut inte imponerad av Deras foder i övrigt då jag som omplacerare av hundar har fått in många hundar med "Doggymagar" och sölig avföring men detta är verkligen ett helt annolunda foder.
 
Vad som dock gör mig fundersam är varför man väljer att tillverka två så helt olika foder under en och samma tillverkare... Varför göra ett foder med kass sammansättning som säljs billigt i daglighandeln, ett foder som jag brukar jämnföra med en limpa bröd... och sedan ett riktigt bra foder? Jag tror att man tappar många potentiella kunder på det viset dvs De som verkligen bryr sig om sina djur.
 
För Er som inte är så insatta i foder kan jag tipsa Er om att alltid titta på innehållsförteckningen. Den ingrediens som står först är det som det finns mest utav i fodret.
 
I Doggy original står det så här; Sammansättning: Spannmål, kött och köttbiprodukter (färskt svenskt kött 10%), vegetabiliska biprodukter, oljor och fetter, fisk och fiskprodukter, mineraler, jäst.
 
Dvs det som det finns mest av här är "spannmål" som mest troligt är vete ngt som man bör undvika i foder över huvud taget, det är bara helt onödig utfyllnad.
 
Så här står det ang "Bozita Robur Maintenance Mini";Sammansättning: Kyckling (torkad kyckling 20%, färsk svensk kyckling 15%), majsmjöl, ris, majsgroddar, animaliskt fett, specialprocessad havre (SPC, 5%), kycklingbuljong, äggpulver, potatisprotein, betfibrer, linfrö, hemoglobin, torkad ishavsfisk, mjölksyra (0,6%), natriumklorid, kaliumklorid, melassjäst, jäst (ß-1,3/1,6- glukaner, 0,05%).
 
Vilket innebär att den ingrediens som det är mest av i detta fodret är kyckling plus att i detta foder finns inget vete utan istället specialprocessad havre som det står så här om; 

SPC är en helt unik råvara som gynnar din hunds hälsa och välbefinnande på ett flertal sätt. SPC står för Special Processed Cereals – havre som genom en naturlig process har fått en förändrad struktur. SPC aktiverar bildandet av ett naturligt kroppseget protein, antisekretorisk faktor (AF). AF normaliserar vätskeflödet i tarmen, som är förödande vid alla diarrésjukdomar. AF har även konstaterats vara effektivt mot magproblem hos människor.

  • SPC håller magen i form hos din hund och skapar balans i en känslig mage.
  • SPC kontrollerar vätskebalansen på ett optimalt sätt, vilket gynnar en ökad prestationsförmåga hos högpresterande och hårt arbetande hundar.
  • Havre i sig är rikt på nyttiga näringsämnen, t ex antioxidanter, kostfibrer, B-vitamin och glukos, och är glutenfritt.

SPC:s fördelar ger resultat inte bara på hund, det används även till andra djurslag och återfinns såväl i häst- och smågrisfoder som i ett antal produkter för människor. Produkten är baserad på 20 års forskning.

Detta är ett foder som jag absolut kan tänka mig att fortsätta med, jag hade dock önskat att bitarna kunde varit något mindre.

Jag letar konstant efter ett riktigt bra foder till mina flickor, det är ytterst viktigt att de äter bra sammansatt mat. Man tjänar inget på att köpa billig skitmat med massor av vete och tillsatser. Även om säcken i sig är billigare så behöver hunden äta mer plus att hundens kropp självklart mår bättre dess då bättre kost den får... precis som med oss!

Jag skulle inte ha samvete att ge mina hundar ett dåligt foder då de och min dotter är det finaste jag har!

 

Var rädda om Er och framför allt om dem Ni ansvarar över...

 

Viskar...

Publicerad 2013-03-03 17:59:51 i Allmänt,

Vågar inte direkt vråla ut att våren ser ut att kämpa sig fram genom vinter, snö och kyla!
Jag viskar därför ett litet *Tjohoooo...* över snödropp, sol och fågelsång men tar absolut inte ut något i förskott då Kung Bore inte brukar ge upp så där utan vidare!
Men nu har ju alla som anser att snö skulle vara något fantastiskt fått sitt lystmäte mättat med Vasalopp och pulkåkning och kan börja dansa med mig i en yster liten soldans!
 
Längtar som besatt efter barmark vare sig det är över stigar, grusvägar, gräsmattor eller över dammiga asfalterade vägar! Jag trånar över att snart få se tulpanerna knoppas i mina land och jag längtar efter att få inhandla lite smått och gott på Plantagen bland annat en solsäng som jag kan vräka mig i under varma dagar!
 
Tänk att äntligen få kasta av sig alla tunga, hemska kläder och endast slänga på sig ett par skor när man går på promenad... att kunna tassa ut barfota till solsängen där jag med all säkerhet inte kommer att få ligga ensam. Jag kommer mest troligt att ha en hel skock med härliga, flåsande svansbarn knöende vid mig så jag kommer att känna mig tvungen att ställa sängen under en parasoll... och nej, det hjälper inte att ställa dit ytterligare en säng då de vill ligga bredvid sin mamma.
Kanske är det dax att börja bunkra upp med lite härliga, spännande böcker att ha vid kaffet i solen där jag kommer att ligga i min stråhatt och solglasögon och även en stor filt om så krävs inom kort... jag hoppas så hur som helst.
 
Jag och en vän åkte ned till Örkelljunga här om kvällen för att försöka få Astra "fucking" Zeneca att släppa ngr av de hundar som de skickat till dödshägnet i England för vidare djurförsök...
Resan tog knäcken på mig men detta visste jag ju att den skulle men ibland känns det mer viktigt att göra något som verkligen spelar roll än att alltid behöva ta hänsyn till detta förbannat veka skal jag lever i...
Jag har en stor inflammation i ena skuldran och det gör förbannat ont men vad som gör mer ont och som smärtar ända in i själen var att vi inte kunde rädda en endaste hund.
Vad som var bedrövade var även att det var så få människor som dök upp under protesten... ca femtio stycken.
Bryr sig inte fler än så?
Det borde fullkomligt kryllat av människor som skulle visat sin ståndpunkt och att detta är långt från okej!
Jag anser att dessa förbannade djurförsök är så förlegat och anser att ett så stort bolag som Astra FUCKING Zeneca borde använda sig av nyare och mer pålitliga metoder än så... detta är verkligen så skamligt!
Hur? Säg mig HUR man med rent samvete kan gå in genom dörrarna till sitt arbete där?
Hänger de av sig både samvete, hjärta och själ i omklädningsrummet tillsammans med ytterkläderna?
Hur präglas man som människa när man om och om igen bidrar till att levande varelser plågas under ens händer eller framför ens ögon? Hur är man som medmänniska? Sover man gott om natten? Sover man alls?
Jag mår illa av bara tanken så hur mår då De?
Är det så att man härdas? Att man väljer att gå in med skygglappar på sig...?
 
 
Jag såg ett videoklipp på en fritagning av hundar från ett labb i Italien där flera hundra människor gick i protest... tåget slingrade sig fram likt en stor drake och De hade poliseskort.
Här var polisen tvungen att använda sig av pepparspray på personer som kastade ett par snöbollar mot de bilar som hundarna forslades i... absurt och riktigt genant.
 
Jag kände en så stor och vanmäktig tomhet när jag kom hem och vid åsynen av mina vackra flickor och jourbebis så kom tårarna igen! Det kunde lika gärna varit de... Hur kan man? HUR KAN MAN plåga så helt oskyldiga och underbara varelser...?
 
Stötta gärna Djurrättsalliansen och ha koll på Deras FB-sida.
 
Var rädda om varandra och självklart Era djur!
 
Marina
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela