jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

Sorry... länge sedan nu!

Publicerad 2015-05-12 22:20:52 i Allmänt,

Ja, det var länge sedan som jag satte mig ned för att blogga...

För några veckor sedan gick en väldigt nära vän hastigt bort... ja, faktiskt helt utan förvarning så somnade en helt fantastisk människa in för att aldrig mer vakna upp här hos oss i denna värld.
Hon var min vän, min extramamma och "svärmor" även om det var länge sedan jag och hennes son hade ett förhållande.
Hon var min dotters underbara farmor.
 
Jag kände Lotta i 25 år och jag är så oerhört tacksam över alla dessa år och för den tid vi fick med henne!
Lotta var en sån person som gjorde avtryck, hon gick inte obemärkt förbi någon utan tog alla i sin varma, omtänksamma, stora famn!
Jag håller många minnen så väldigt kärt och första gången jag träffade Lotta är en historia jag många gånger skrattat högt åt.
 
Jag och Anders - hennes son - hade inte träffat varandra särskilt länge och jag hade precis kommit ur duschen när jag hör att Lotta stiger in i hallen precis utanför badrummet. Jag såg mig desperat om efter ett badlakan och upptäckte att det inte fanns något att finna. Jag väntade därför ut Anders och hans mammas samtal en lång stund och försökte vara så tyst som möjligt. Till slut knackade Anders på dörren och frågade om jag aldrig skulle komma ut och hälsa på Lotta. "Eh... jag har inget att ta på mig och det finns inga badlakan..." var på Lotta svarade "Det gör inget, jag har sett nakna små tjejer förr!"
Det var bara att ta en liten handduk och skyla vad man kunde med den och lite skamset komma ut och hälsa på min svärmor som där efter blev en av mina närmsta och finaste vänner.
 
Begravningen var enkel och mycket vacker och i griftetalet nämndes jag som Lottas dotter... det var så otroligt gripande och rörande och jag kan fortfarande inte ta till mig att hon faktiskt är borta... hon gick på tok för tidigt!
Jag känner mig tom och snuvad på min tid med min vän...

Dagen efter begravningen var det ett år sedan min själsfrände och älskade Emmy gick över regnbågsbron, mitt sår är så färskt som att det vore igår...
Året efter det att Emmy försvann har kantats av stora sorger och besvikelser och jag har inte hunnit andas... Jag har flertalet gånger känt att "Nu orkar jag inte mer"... det har varit så fruktansvärt och överjävligt tungt!
 
Utan allt stöd och kärlek som jag har fått av mina nära och kära hade jag aldrig tagit mig igenom detta året... det har verkligen varit för mycket och jag har fått arbeta för att behålla och kanalisera kärlek, ljus och hopp i mitt hjärta.
Jag ber till alla högre makter och universum att vindarna ska vända för just nu måste jag få chans att hitta mig själv bland spillrorna och att finna styrka.

I helgen var en vän som heter Ola här och satte upp ett helt nytt staket till mig på baksidan, något jag har önskat mig i flera år. Nu är hela baksidan inhägnad så nu kan svansbarnen ösa bäst sjutton de vill!
Här ser man att vi har öppnat upp och att ett nytt staket hägnar in hela baksidan.
Bilderna nedan ser man det bräckliga stängsel som jag satt upp och som knäcktes av ett träd som föll rakt över det under en höststorm....
 
Gangstergänget ligger ju inte lugnt och solar som gamlingarna Aicha och Foxy gör när jag är ute i trädgården. Nej, nej med dem är det är fullt ös och då är det underbart att de har mycket att sträcka ut och leka på!
 
Detta betyder så mycket för mig att det är svårt att utrycka min tacksamhet i ord!
Men att jag om och om igen blir gråtmild över att se mina svansbarn breda ut sig i krumsprång över den nya marken säger nog ganska mycket.
Nu ska jag bara försöka arbeta bort all kirskål och försöka få till en gräsmatta även där.

Några potatisar är satta och fler skall ned i myllan imorgon då Alexandras pappa var snäll och körde hem ett lass jord till mig igår. En del av fröerna har jag också lyckats få ned men fler ska ned i sina bäddar så att vi får mycket att skörda i sommar och höst.
Det nya växt/drivhuset har inte kommit på plats ännu men å andra sidan har det varit så kallt att jag ännu ej har kunnat flytta ut några plantor.
Det jag hoppas kunna odla upp detta år är: potatis, rosensallad, rödbetor, morötter, paprika, chili, squash, purjolök, ruccola, mangold, blomkål, rädisor, gurka och spenat.
Idag fyller finaste lillpillen 7 månader!
Min lilla älskling och glädjepiller!
Vad jag är glad att jag har Dig och mina sessor! <3

 
 
Livet går vidare... ja, det gör ju märkligt nog detta och man andas, äter och fortsätter med sina rutiner så gott man kan efter varje enskild sorg och motgång. Det är ju så det måste vara och kanske så som vi flesta människor funkar, vi kämpar på.
Någonstans i detta kommer jag att finna en mening så småningom, för allt har en mening och sin plats hur konstigt det än kan verka just nu.

Jag kan inte säga det nog många gånger; Var rädda om varandra! Ta vara på varje ögonblick! Älska!!

Kramar om!

Kärlek

Namaste

//Mina

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-05-19 23:34:11

Happy, Molles syrra hälsar att det är både gott och roligt att gräva upp potatisen :-)
Det var väldigt trevligt att träffa er båda. Vi hoppas kunna träffa er igen.

Svar: Åh! Detta har jag inte sett! :DDet samma, det var jättetrevligt!
Och Happy.... vilken sötnos!
Marina

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela