jagochalladomandra

I min blogg ventilerar jag mina känslor och tankar samt skriver om vad som händer i mitt liv... Då jag är medial dyker det även upp inlägg om det men även om sjukdomar, glädjeämnen, självklart mina och andras djur. Jag är direkt och jag har åsikter som jag absolut dryftar och som inte alltid faller alla på läppen! Jag önskar Er alla kärlek och mina sista rader brukar oftast handla om just kärlekens kraft och att vi måste tänka på och ta hand om varandra!

LÅNGA, KORTA, TJOCKA, SMALA... Korvar i långa rader!

Publicerad 2009-11-29 00:11:43 i Allmänt,

Idag har den årliga traditionen av att "bygga" korv kommit och gått.
Jag har kommit i säng, ligger tillsammans med min laptop och alla hundarna i sängen för att sammanfatta denna årliga högtid och tradition så gott jag kan...

Vi träffades hos min söta svägerska Annki för att som vi i ett par år nu har gjort och kommit till att skapa en ny tradition i våran strävan efter den absolut mest perfekta julkorven.


I år var även Annkis lillasyster med villket var ett gott tillskott till vårat lilla gäng bestående av mig själv, min syster, mamma, svägerska Annki, Annkis mamma och nu även Annkis syster.

En tradition skulle man tycka är lätt att komma ihåg... men av något skäl verkar vi alla lida av en sällsynt släng av demens just vid detta tillfälle, något som lika årligen som en influensa just drabbar bara oss vid endast detta tillfälle... underligt.

Det börjar alltid väl och mycket trevligt med glögg och diverse tilltugg innan vi alla drar på oss våra kanske inte allt för vackra förkläden men som på något magiskt sätt får oss att känna oss extra husliga och kunniga inom området.
Det är just därefter som demensen sätter igång på allvar...

Det första som visar dessa små skygga beteendeförändringar är när alla har olika åsikter om hur matberedaren ska sättas ihop för att skapa en "korvgörarmojäng"...

"Någon" har sedan blandat samman löken och potatisen direkt med färsen villket innebär att fjällsten går sönder...

Kniven förträngde vi att den skulle plockas bort innan självaste stoppningen av korv började...

Och; "OJ! Vi har glömt att salta!" ropade någon plötsligt...

För att sammanfatta det hela kan jag tala om att det utan vidare tog en timme att rätta till alla fel innan vi på allvar kunde börja leka gormetkockar.

Vad vi gjorde annorlunda detta år - ett litet plus i kanten - var att vi samlade lite anteckningar vid receptet för att vi ska slippa diverse dementa besvär nästa år, ingen blir ju direkt yngre...

Hur som haver bullades det upp korvar i långa rader och fnissiga, varma samt lite glansögda av vin och glögg 
(några mer glansögda och gladlynta än andra) kunde vi ju inte låta bli att associera dessa skapelser med något mindre rumsrent - detta gällde givetvis även de långa fjällster som korven så fint skulle formas i och som så försmädligt då och då sprack eller blåstes in och ur apparaten som värsta vindflöjeln.

Denna gång hade Annki köpt en ny sorts fjällster som till min lättnad inte hade så frän doft - ni som någon gång har stoppat egen korv vet hur fruktansvärt illa dessa binnikemaskliknande slemhögar stinker.
Min syster och jag kom plötsligt på vad det är för snarlik doft det har - LIVMODER! EFTERBÖRD!
Jo, det är sant!
Man luktar ju inte rosor nere i "pillan" efter en förlossning med allt som varit där inne i nio månader och som plötsligt ska ut tillsammans med lite levrat blod och andra konstigheter som kan dölja sig där inne i mörkret!
Det är sant, det är precis vad fjällster doftar... e f t e r b ö r d!

Imorgon är det första advent och då vankas det givetvis julkorv till middag - min väldigt mycket egengjorda kycklingjulkorv - till barnens stora förtjusning, de älskar den och de ska få äta den i andäktig tystnad och samtidigt få höra hur många timmar och under villket fruktansvärt slit med mycket svett och tårar den är uppbyggd.

Jag tror vi tar en lång OCH en tjock!

Kommentarer

Postat av: Veronica

Publicerad 2009-12-01 23:13:15

Men nu VET jag att jag kommer ihåg allt till nästa gång det är dags att stoppa korv! Jag lovar!.. Antagligen inte...



Vadan allt detta prat om klövar och svansar?! Svininfluensa ska inte tolkas så bokstavligt...



Puss på trynet!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marina

En blogg om mig och min familjs liv, våra och andras djur. Träning av djur och deras ägare, diabetes, andlighet mm, mm

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela